Eindhoveni döntetlennel is előnyben a Milan

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.20. 20:40
null
Stephan El Shaarawyt ünneplik a milanosok (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének egyik legnagyobb érdeklődéssel várt párharcát az olasz AC Milan és a holland PSV Eindhoven vívja egymással. Az első találkozón a Milan idegenben 1–1-es döntetlent ért el, a gólokat Stephan El Shaarawy és Tim Matavz szerezte.


Természetesen az olasz Milan számít a PSV elleni BL-selejtező nagy esélyesének, még úgy is, hogy a hollandok már öt tétmérkőzést vívtak az idén, az olaszok pedig egyetlen egyet sem. Az eindhoveniek kezdték jobban a találkozót, Adam Maher az első percben csak milliméterekkel pörgetett a bal alsó mellé. A PSV-védelem azonban nem azokat az időket idézte, amikor Ernest Faber, Gheorghe Popescu, Arthur Numan és Jan Heintze, vagy Eric Gerets, Ivan Nielsen, Berry van Aerle és Ronald Koeman alkotta: az első 15. percben egyesült erővel kétszer is ziccerhez segítették a hollandok Stephan El Shaarawyt, aki második lehetőségével élni tudott. 0–1!

Nem sokkal később Kevin-Prince Boateng emelését éppen csak a lécre tudta tolni Jeroen Zoet kapus, de nehogy azt higgyük, hogy összeroskadtak az eindhoveni fiatalok, mert szép lassan átvették az irányítást, az első félidőben messze Christian Abbiati volt csapata legjobbja, ötpercenként kellett nagyot védenie valamelyik sarok előtt. Bizony, a PSV fiataljai nem sokat vacakoltak, egy gyors csel után a 16-os környékéről gondolkodás nélkül lőttek. Egyre pontosabban, a peches Maher a 37. percben megrezgette a lécet, miközben a Milan messze került attól, hogy helyzetet tudjon kidolgozni.

A földön fekvő Karim Rekik ajtó-ablak ziccert rontott (Fotó: Action Images)
A földön fekvő Karim Rekik ajtó-ablak ziccert rontott (Fotó: Action Images)

A szünet után kissé álmosan kezdtek a felek, majd El Shaarawy hagyott ki két kisebb ziccert. A 60. percben, ha nem is a semmiből, de a darálós, lüktető mezőnyjátékból egyenlíteni tudott a PSV: Abbiati csak kiütni tudta Jeffrey Bruma bombáját, Tim Matavz pedig közelről a kapuba fejelt. 1–1

Az olaszok elérkezettnek vélték az időt, hogy elkezdjék húzni magát az időt, és innentől még inkább a védekezésre koncentráltak – a hajrára fordulva a hazai védő, Karim Rekik így is szabadon fejelhetett az ötösről kapura, de csúnyán célt tévesztett.

A cserejátékosok közül Andrea Poli igyekezett legjobban, de nem tudott túljárni Zoet eszén – amikor befejeződött a mérkőzés, döntetlennel, a PSV átlagéletkora 22 év alá süllyedt. Lelkesen, néha sziporkázóan ötletesen és villámgyorsan futballoztak a holland fiatalok, de a rutinosabb Milan ellen ennyi kevés volt ma a győzelemhez. Döntetlen, de előnyben az olasz csapat.

PERCRŐL PERCRE

A TÖBBI MAI BL-TALÁLKOZÓ EREDMÉNYE ITT!


"A Milan a Balotelli, El Shaarawy kettőssel rohamoz Eindhovenben, a hollandok Matavzban bíznak" - írtuk a mérkőzés előtt. Háromból kettő.


90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Három perc a ráadás.

90. perc
Joshua Brenet ment El Sha elől szépen az ötösön, bele is sérül a talján.

88. perc Oscar Hiljemark a pályán, a teljesen elfáradt Schaars helyett.

87. perc
Jozefzoon adhatna gólpasszt, de elrontja, a másik oldalon Poli lő az ötös jobb sarka elől, jobbal, ám Zoet felnyúl a labdáért. Korner.

85. perc
Philippe Mexes fejel egy méterrel a léc fölé egy szöglet után a 11-espont tájáról.

84. perc M'Baye Niang be, Boateng le.

79. perc
Boateng tüzel jobbal 16-ról éppen csak a jobb alsó mellé.

78. perc Andrea Poli be, De Jongot váltja. Előtte két perccel Jürgen Locadia jött be Matavz helyett.

75. perc
Jozefzoon lő jobbal 10 méterről, Muntari blokkol, majd Willems bal oldali beadását öt méterről, ajtó-ablak helyzetből csúnyán a jobb sarok mellé fejeli Karim Rekik.

73. perc
Maher lő egy szabadrúgást a léc fölé, majd Nigel de Jong ment egy szöglet után.

73. perc
Balotelli lő jobbal jobbról, 8 méterről, Willems blokkolja őt.

7
0. perc Mario Balotelli
visszahúzza Brumát, mert hátulról nem tudja már felrúgni: így is, úgy is sárga.

68. perc Florian Jozefzoon váltja az elfáradt Pakot.

68. perc
Balo most a bal alsó mellé teker, 17-ről, a kapus felügyelete mellett.

67. perc
Balo most eljátszik egy fejlövést, mert Maher a bal karjára csapott.

Az olaszok elkezdik húzni az időt.


63. perc Sulley Muntari hátulról akasztja Mahert, sárga.

60. perc MATAVZ EGYENLÍT, EGY EGY!
Jeffrey Bruma 30 méterről jobb külsővel kapura bombáz, a labda kipattan Abbiatiról, Zapata csak nézi, ahogyan Tim Matavz az ötösről a bal alsóba fejel. 11!

59. perc
Balotelli távoli lövése csemege Zoetnek.

52. perc
Ismét Balo indítja El Shát, aki az ötös jobb sarkától az üres kapuba lőhetne, ha nem mutatna be egy csodás szerelést Willems.

50. perc
Balotelli teszi a labdát a jobbon El Sha elé, Zoet remekül fut ki, de így is átemeli őt a fiatal ék, de már csak a jobb sarok mellé mehet a labda, a kapuba nem. A másik oldalon a sokadik gyenge Depay-lövésre fekszik rá Abbiati.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!


45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Adam Maher kap sárgát Balotelli fellökéséért. Az olasz úgy tett, mintha rakétatámadás érte volna jobb veséjét. Annyira azért nem fájt.

40. perc
Matavz ad be balról, Wijnaldum hat méterről fejelhet, de kiszorított helyzetből, a bal alsó sarok mellé, két lépésnyivel.

38. perc Kevin-Prince Boateng kap sárgát, ballal, alighanem véletlenül ad egy klasszikus fülest Stijn Schaarsnak.

37. perc LÉC EZ IS!
Matavz készít le Mahernek, Zapata lemarad, a holland jobbal 10-11 méterről a lécre bombáz. Az akciót elindító Abate javít, takarít a kipattanónál Depay és a gólvonal előtt.

32. perc
Abbiati in action: kiüt egy Depay-beadást Matavz elől, majd elbokszol egy Maher-bombát.

31. perc
Gyönyörű, klasszikus sokpasszos PSV-támadás, amelyet Cakir indokolatlanul félbeszakít, és még sárgát sem ad a lökő Riccardo Montolivónak. Hanem akkor minek állította meg az akciót?!

26. perc
Wijnaldum villog a balon, de utoléri Urby Emanuelsson, becsúszva szereli, majd kicselezi honfitársát a miheztartás végett.

23. perc
Szép Maher-lövés 20-ról, jobbal, a bal alsó előtt nagyot ment Abbiati, a levegőben úszva.

16. perc LÉC!
Boateng emel jobbal kapura 17-ről, Zoet kapus tolja a labdát a lécre a bal felső sarok előtt!

15. PERC GÓL, VEZET A MILAN, EL SHAARAWY! Depay, majd Willems veszít párharcot a bal oldalon, a harcos Abate teszi középre a labdát, amelyet az üresen érkező Stephan El Shaarawy hat méterről, középről a jobb alsóba fejel. 0–1!

13. perc
SZÉP! Mario Balotelli emel Sulley Ali Muntari elé, aki hat méterről nem sokkal ollóz a kapu mellé.

12. perc
Cristián Zapata blokkol egy 17 méteres Willems-bombát az ötösön.

Öreg ember, nem véd szemmel.


8. perc
Pak Dzsi Szung szépen teszi Georginio Wijnaldum elé a labdát, aki ballal 17-ről teszteli Christian Abbiatit. A talján kapus a talpán, átmegy a vizsgán a bal alsó sarok előtt, egy szép vetődésnek hála.

6. perc HELYZET!
Csődöt mond a PSV védelme, háromszor sem tudnak tisztázni, Kevin-Prince Boateng Stephan El Shaarawynak fejeli a labdát a 16-os előteréből, az ék azonban nem tudja ellőni a labdát az ötös előtt a remekül kimozduló Jeroen Zoet mellett!

4. perc
Reto Willems indítja a balon Memphis Depayt, Ignazio Abate azonban mesterien szereli, kirúgás.

1. perc HELYZET!
Tim Matavz lő jobbal a16-osról, az ötös előtt Adam Maher okosan beleteszi a lábát a labda útjába, amely milliméterekkel kerüli csak el a bal alsó sarkot.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta vörösben, a vendégek tiszta fehérben.

Egy legendás mérkőzésen
, 1992-ben a PSV Hans van Breukelen –
Ernest Faber, Gheorghe Popescu, Arthur Numan, Jan Heintze – Gerald Vanenburg, Edward Linskens, Raymond Beerens – Romário, Wim Kieft, Juul Ellerman (Peter Hoekstra, 40.) felállásban kettő egyre kikapott a Sebastiano Rossi – Mauro Tassotti, Alessandro Costacurta, Franco Baresi, Paolo Maldini – Gianluigi Lentini, Frank Rijkaard, Demetrio Albertini, Ruud Gullit (Stefano Eranio, 58.) – Marco van Basten, Marco Simone (Daniele Massaro, 88.) féle Milantól.

Egy kis örökmérleg:
hat találkozó, három olasz és két holland siker; hét, illetve öt rúgott góllal.

JÖTTEK-MENTEK!

A PSV-től a Milanhoz:

2006, Johann Vogel, i.
1987, Ruud Gullit, 6.750.000 mai euró
A Milantól a PSV-hez:
2012, Mark van Bommel, i.

Milan-blogunk itt!


„Tiszteljük a PSV-t, de a Milan párharcaiban általában az ellenfél szokott aggódni, nem pedig fordítva. Nagyon eltökéltek vagyunk, mindenképpen meg akarjuk nyerni ezt a párharcot" – véleményezte korábban a sorsolást Marco Amelia, a Milan kapusa.

Gondjai mindkét csapatnak akadnak: a hazaiaknál Luciano Narsingh csak a lelátóról nézheti a meccset,Zakaria Bakkali dettó. A vendégeknél el sem utazott az összecsapásra Robinho, Daniele Bonera, Giampaolo Pazzini és Mattia De Sciglio.

„A Milan számára ezek különleges meccsek lesznek, mintha negyeddöntőről lenne szó. A párharc megnyerése meghatározhatja a szezont, minden lehetőséget meg kell tennünk, hogy továbbjussunk. A PSV előttünk jár, mert már elkezdődött számára a szezon, mi pedig csak barátságos meccseket játszottunk, tétre még nem. Szóval fizikailag hátrányban vagyunk" – nyilatkozta a milánói mester, Massimiliano Allegri.

„Jó elképzelésünk van róla, hogy a Milan hol tart és mivel készül. Feltérképeztük a játékát és a játékosait, jól felkészültek vagyunk. A különbség a topszinten most is kicsi. A részletek döntenek. A Milan nagycsapat, az apró hibákat azonnal meg fogja büntetni" – szögezte le

Phillipp Cocu, a PSV vezetőedzője, aki jól felkészült a Serie A harmadik helyezettjének játékából.

A PSV ebben a szezonban imponáló magabiztosságról tett tanúbizonyságot eddig: öt mérkőzéséből ötöt megnyert, 16 gólt szerzett, és mindössze kettőt kapott. Eközben a Milannak az esti lesz az első tétmeccse az idényben.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ PSV EINDHOVEN–AC MILAN BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ ELSŐ MÉRKŐZÉSÉN!

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
NEM BAJNOKI ÁG

PSV (holland)–AC MILAN (olasz) 1–1
Eindhoven, Philips Stadion. V: Cüneyt Cakir (török)
PSV:
Zoet – Brenet, Bruma, Rekik, Willems – Schaars (Hiljemark, 88.), Maher – Pak (Jozefzoon, 68.), Wijnaldum, Depay – Matavz (Locadia, 76.).
A kispadon:
Tyton (k.), M. Jörgensen, Arias, Toivonen. Vezetőedző: Phillipp Cocu
AC Milan: Abbiati – Abate, Mexes, Zapata, Emanuelson – Montolivo, N. De Jong (Poli, 78.), Muntari – K.-P. Boateng – Balotelli (Niang, 84.), El Shaarawy. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
A kispadon: Amelia (k.), Constant, Zaccardo, Nocerino, Petagna
Gólszerző:
Matavz (60.), ill. El Shaarawy (15.)

A TÖBBI MAI BL-TALÁLKOZÓ EREDMÉNYE ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik