Polekszics: Egy titkos tanú hazugságai miatt bűnhődünk

Vágólapra másolva!
2010.06.26. 08:45
null
Nagy kérdés, hogy mikor állhat legközelebb kapuba Vukasin Polekszics (Fotó: Action Images, archív)
Amint arról beszámoltunk, a magyar bajnok DVSC-TEVA labdarúgócsapatának két játékosát, Mészáros Norbertet és Vukasin Polekszicset első fokon elmarasztalta az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága abban az ügyben, amelyben nemzetközi mérkőzések eredményeinek befolyásolása miatt vizsgálódott. A két labdarúgót annak ellenére tiltották el, hogy a DVSC közleménye szerint bebizonyosodott, a vizsgált találkozókon nem történt bunda. Vukasin Polekszics a montenegrói IN TV-nek elmondta, egy ismeretlen tanú vallomása alapján tiltották el őket.

„Nem tudom, ki áll az ügy mögött, egy ismeretlen tanú hazugságai alapján büntettek meg minket, bizonyítékok nélkül" – nyilatkozta a montenegrói IN TV-nek a 2012 júniusáig eltiltott Vukasin Polekszics.

A montenegrói televízió beszámolója szerint Polekszicset és Mészárost a DVSC–Fiorentina Bajnokok Ligája (3–4) mérkőzés kapcsán büntették meg. A kapust két évre, a védőt 2011. december 31-ig tiltották el a labdarúgástól, és mindketten pénzbüntetést is kaptak (Polekszicsnek nyolcezer, Mészárosnak hétezer eurót kell fizetnie) az UEFA fegyelmi bizottságának első fokú ítélete alapján.

„Le vagyok taglózva, mert hamis vádaskodás miatt kell bűnhődnöm, nem is igazán találok szavakat. Isten a tanúm, hogy nem követtem el azt, amivel vádolnak" – fogalmazott Polekszics.

Az IN TV beszámolója szerint a válogatott kapus iránt svájci és angol klubok is érdeklődtek, de az UEFA ítélete után kérdéses, hogyan alakul a pályafutása. Polekszics csak abban bízhat, hogy fellebbezését kedvezően bírálják el.

A DVSC tegnap kiadott közleménye szerint Polekszicset azért tiltották el, mert nem jelentette idejében, hogy ismeretlen személyek megpróbálták rábírni a csapat két nemzetközi mérkőzése előtt az eredmény befolyásolására. A közlemény szerint Mészáros Norbert esetében az UEFA hasonló esetet gyanít, egy mérkőzéssel kapcsolatban.

A debreceni klub leszögezi, hogy az UEFA vizsgálata megállapította, a DVSC egyetlen szóban forgó mérkőzése kapcsán sem történt bunda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik