Olic-tripla után készülhet a döntőre a Bayern

Vágólapra másolva!
2010.04.27. 20:23
null
A KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó:Action Images)<br />
Címkék
A Bayern M&uuml;nchen 3&ndash;0-ra nyert az Olympique Lyon otthon&aacute;ban a Bajnokok Lig&aacute;ja előd&ouml;ntőj&eacute;nek visszav&aacute;g&oacute;j&aacute;n, &iacute;gy 4&ndash;0-s &ouml;sszes&iacute;t&eacute;ssel&nbsp; bejutott a sorozat fin&aacute;l&eacute;j&aacute;ba. Ivica Olic g&oacute;lj&aacute;nak k&ouml;sz&ouml;nhetően m&aacute;r a sz&uuml;netben f&eacute;l l&aacute;bbal a d&ouml;ntőben &eacute;rezhette mag&aacute;t a Bayern , amely a m&aacute;sodik f&eacute;lidőben a horv&aacute;t csat&aacute;r r&eacute;v&eacute;n m&eacute;g k&eacute;tszer betal&aacute;lt az idők&ouml;zben emberh&aacute;tr&aacute;nyba is ker&uuml;lő franci&aacute;k kapuj&aacute;ba, &iacute;gy v&eacute;g&uuml;l meggyőző f&ouml;l&eacute;nnyel jutott t&uacute;l a lyoni csapaton.

A Bayern München 11 európai játékossal a kezdőjében állt fel, ilyet pedig legutóbb BL-elődöntőben a Milantól láthattunk még 2003 májusában, amikor az Interrel játszottak a piros-feketék.

Ez persze nem sokat számított, az viszont nagyon is, hogy egy bekapott gól könnyen megpecsételhette volna a Lyon sorsát. A Bayern már a 2. perc végén közel járt a vezetés megszerzéséhez, ám Ivica Olic passzát követően a középen érkező Thomas Müller óriási helyzetben a bal alsó sarok mellé lőtt. Nagy kövek gördülhettek le ekkor a lyoni szívekről.

A hazaiak előtt az első nagyobb lehetőség egy szöglet után adódott, ám Sidney Govou csúsztatása magas volt Crisnek. Claude Puel legénysége szemmel láthatóan szerette volna megóvni kapuját a góltól, többször szinte az összes lyoni a saját térfelén tartózkodott, az egy szem ékként elöl szereplő Lisandro López legemlékezetesebb megmozdulása egy keményebb belépő volt az első fél órában.

Ami az elején nem jött össze Müllernek, az a 26. percben sikerült Olicnak, azaz megszerezte a vezetést a Bayern. Bal oldali bedobás után Arjen Robben ugratta ki Müllert, aki középre passzolt, Olic pedig a labdaátvétel után fordulásból a kapu közepébe lőtt. 0–1

Ez azt jelentette, hogy a Lyonnak már legalább három gólt kellett volna lőnie a döntőbe jutáshoz. A háromból az elsőt már a 31. percben megszerezhette volna Bastos, ám nagy helyzetben nem sokkal a bal alsó sarok mellé belsőzött.

Jellemző volt a franciák gyenge támadójátékára, hogy az első félidőben ez volt az egyetlen biztatóbb kísérletük. Egyértelműnek látszott, hogy ha a második játékrészre nem pörögnek fel, a Bayern elkezdhet készülni története harmadik BL-fináléjára.

A szünetben mindkét edző végrehajtott egy cserét: a hazaiaknál Aly Cissokhót Bafétimbi Gomis váltotta, míg a bajoroknál Martín Demichelis állt be Daniel Van Buyten helyére.

Gomis hamar bizonyíthatott volna, de César Delgado remek beívelése után jócskán a kapu fölé durrantott. Ezzel szemben a másik oldalon Schweinsteiger lábát ígéretes lövés hagyta el, ám a labda ez esetben is fölészállt.

Fél órával a rendes játékidő vége előtt még nagyobb bajba került az OL: Cris előbb kapott egy sárga lapot, majd ezután megtapsolta a játékvezetőt, amire újabb sárga kártya lett a válasz, a brazil védő tehát idő előtt indulhatott zuhanyozni.

Néhány perccel később valószínűleg azok a Lyon-szurkolók is beletörődtek a kiesésbe, akik Cris kiállításakor még bíztak a csodában, Olic ugyanis másodszor is bevette Lloris kapuját. 0–2

A finálé egyik résztvevőjének a kiléte ezzel gyakorlatilag eldőlt, ezt pedig Louis van Gaal is így gondolhatta, hiszen Robbent szinte azonnal lekapta a pályáról. A vendégek azonban a holland szélső nélkül is tovább növelték előnyüket: Philipp Lahm futott el a jobb oldalon, beadását követően pedig ismét Olic volt eredményes, ezúttal fejjel. 0–3

A végén Hamit Altintop forgathatta volna meg még egyszer a tőrt a franciák szívében, de ziccerben hibázott. A Bayern azonban így is simán, 4–0-s összesítéssel jutott be a BL-fináléjába, amelyben 1999 és 2001 után harmadszor szerepelhet majd.

OLYMPIQUE LYON-BAYERN MÜNCHEN 0-3
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Olympique Lyon (francia)–Bayern München (német) 0–3 (Olic 26., 67., 78.)
Továbbjutott: a Bayern München kettős győzelemmel, 4–0-s összesítéssel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik