Női BL: nyögvenyelős MTK-siker, jöhet a csoportdöntő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.11. 18:55
Az MTK női labdarúgócsapata minimális különbségű győzelmet aratott a montenegrói Ekonomiszt ellen a Bajnokok Ligája-selejtező 3. csoportjának második fordulójában. A kék-fehérek győztes gólját a szünetben beálló Nagy Lilla szerezte. A magyar bajnoknak az utolsó fordulóban csütörtökön muszáj megvernie a szlovén Pomurjét, hogy ne kelljen számolgatnia a továbbjutáshoz.

Az MTK vezetőedzője, Medgyes Péter három helyen változtatott kezdőcsapatán a Pärnu ellen 3–0-ra megnyert találkozóhoz képest: Nagy Lilla, Csányi Diána, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Tell Zsófia helyett Diószegi Fanni, Vesszős Mercédesz és az észtek ellen gólpasszt adó Méry Rita kapott lehetőséget.a Pärnu ellen 3–0-ra megnyert találkozóhoz képest: Nagy Lilla, Csányi Diána, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Tell Zsófia helyett Diószegi Fanni, Vesszős Mercédesz és az észtek ellen gólpasszt adó Méry Rita kapott lehetőséget.

VÁGÓ FANNY TRIPLÁZOTT, A SZPARTAK 19 GÓLT TERMELT

A 2. számú csoportban a román bajnok CFF Olimpia Cluj 5–0-ra legyőzte a máltai Hibernianst, ezzel őrzi matematikai esélyét a továbbjutásra. A kolozsvári csapatban a mérkőzést végigjátszó Vágó Fanny triplázott és gólpasszt adott, míg a hetven percet pályán töltő Pinczi Anita egy assziszttal jelentkezett.

A negyedik csoportban a Fábián Zinát végig a kispadon tartó Nové Zámky 3–1-re kikapott az ukrán Harkivtól, így már nem juthat fel a főtáblára.

A Standard Liege 10–0-s sikere és Aline Zeler mesterötöse már nem tartozik a hétköznapi teljesítmények közé, de a Szpartak Szubotica gólparádéja minden várakozást felülmúlt. A szabadkai együttes 19–0-ra(!) nyert Európa egyik leggyengébb bajnokcsapata, a moldovai Goliador-Real ellen. A szerb bajnok már a szünetben kilenc góllal vezetett, a második játékrészben pedig egy találattal túlszárnyalta az első félidei góltermést.

A Szpartak megsemmisítő győzelméből nem kevesebb mint 8 találattal vette ki a részét Milena Nikolic. A bosnyák csatár hetvenöt percet játszott – de már a 48. percben befejezte a gólgyártást –, a helyére beálló elefántcsontparti Tia N'Réhy mesterhármast jegyzett.

A mérkőzés elején az első találkozón duplázó Kaján Zsanett tartotta rettegésben a házigazdákat, akik azonban átvészelték a kezdeti nyomást, majd a 35. percben kialakították a játékrész legnagyobb helyzetét, de Szőcs Réka bravúrral hárította Ivana Krivokapics próbálkozását.

Az első félidő végét ismét megnyomta az MTK, gól azonban nem esett, igazságos döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A szünetben Medgyes Péter cserélt, Diószegi helyett Nagy Lilla folytatta, a 24 éves támadó pályára küldése pedig döntőnek bizonyult. A csereként beálló játékos az 57. percben Pádár Anita passza után bevette az Ekonomiszt kapuját (1–0). Szűk tíz perccel később Gál Tímea jóvoltából könnyedén megduplázhatta volna az előnyét a magyar bajnok, de Iva Milicsics hárított.

A hajrában a futballisták szabálytalanságokkal tördelték a játékot – magyar oldalon Papp Dórát büntette sárga lappal a dán játékvezetőnő –, így komoly helyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki.

Az MTK kötelező győzelmet aratott, de a java csütörtökön következik, amikor a Pärnut 4–0-ra megverő, ezáltal jobb gólkülönbségének köszönhetően a csoport élén álló szlovén Pomurje lesz az ellenfél. A mieinknek muszáj nyernie a biztos továbbjutáshoz, de adott esetben a döntetlen is elegendő lehet a két legjobb csoportmásodiknak fenntartott főtáblás helyek egyikére.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
3. CSOPORT, 2. FORDULÓ
MTK–Ekonomiszt (montenegrói) 1–0
(0–0)
Niksics (Montenegró). Vezette: Husballe (dán)
MTK: Szőcs Réka – Vesszős Mercédesz, Demeter Réka, Gál Tímea, Szabó Zsuzsanna – Hummel-Smuczer Angéla, Papp Dóra – Diószegi Fanni (Nagy Lilla, a szünetben), Pádár Anita, Kaján Zsanett (Fogl Katalin, 93.) – Méry Rita (Csányi Diána, 54.).
Gólszerző: Nagy L. (57.)

A csoport másik mérkőzésén
Pärnu (észt)–Pomurje (szlovén) 0–4

A csoport állása: 1. Pomurje 6 pont (8–0-s gólkülönbséggel), 2. MTK 6 (4–0), 3. Ekonomiszt 0, 4. Pärnu 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik