Női BL: 40 méteres bombagól, szenvedő MTK, elmaradt siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.10. 20:22
Az MTK női labdarúgócsapata csak 2–2-es döntetlent ért el a török bajnok Atasehir Belediyespor ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

A magyar csapat az első félidőben sokkal veszélyesebben játszott a vendégeknél – az UEFA meccstudósítása szerint a kapura lövési mutatóban 13–4-re vezetett –, ám ez az eredményben sajnos nem mutatkozott meg. A törökök a játékrész utolsó negyedórájába lépve tizenegyesből megszerezték a vezetést, s bár a mieink Nagy Lilla és Nicole Molen találatával hat percen belül fordítottak, a vendégek Henriette Akaba 40 méteres góljával egyenlítettek. A kameruni hölgy remekül ismerte fel, hogy Szőcs Réka kint áll a kapujából, és átemelte felette a labdát.

Az MTK a második játékrészben görcsösen futballozott, nem tudta nyomás alá helyezni a vendégek kapuját és igazán tiszta gólhelyzetig sem jutott el. Így maradt a 2–2-es döntetlen, ami azt jelenti, hogy a kék-fehérek hétfőn győzelmi kényszerben lépnek pályára a Slavia Praha elleni csoportrangadón, amelyet az M4 Sport 17 órától élőben közvetít.

A cseh csapatról tudni érdemes, hogy az előző szezonban a negyeddöntőig menetelt a Bajnokok Ligájában, s jelenleg a 12. helyen áll az UEFA klubrangsorában.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
4. CSOPORT, 2. FORDULÓ
MTK HUNGÁRIA–ATASEHIR BELEDIYESPOR (török) 2–2 (2–2)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 400 néző. Vezette: Grazielle Pirriatore (olasz) (Veronica Vettorel – olasz, Karolina Skalska – lengyel)
MTK: Szőcs R. – Tóth B., Turányi, Demeter, Pinczi – Molen, Papp D. – Nagy L. (Szabó D., 72.), Csányi, Cappuzzo – Berman (Vasas L., 63.). Vezetőedző: Cseh András
BELEDIYESPOR: Akgöz – Nalcaci, Belci, Erol, Aksan – Türkoglu, Uraz – E. Sunday, Cinar, Akaba – Houij. Vezetőedző: Taner Öner
Gólszerző: Uraz (11-esből, 0–1) a 31., Nagy L. (1–1) a 33., Molen (2–1) a 37., Akaba (2–2) a 44. percben
MESTERMÉRLEG
Cseh András:
– Helyzeteink alapján nyernünk kellett volna. Sajnos kimaradtak a lehetőségek, összességében azonban igazságos eredmény született. Hétfőn meg kellene verni a továbbjutáshoz a rendkívül erős Slaviát, de körülbelül annyi esélyünk van, mint a Honvédnak a Manchester City ellen. A futballban azonban bármi megtörténhet.
Taner Öner: – Okosan, taktikusan futballoztak a lányok, és ha pontosabbak, nyerhettek is volna.

A csoport másik mérkőzésén
Slavia Praha (cseh)–KFF Mitrovica (koszovói) 4–0

A 3. FORDULÓ PROGRAMJA
Augusztus 13. (hétfő)
17.00:
MTK HUNGÁRIA–Slavia Praha (cseh)
17.00: KFF Mitrovica (koszovói)–Atasehir Belediyespor (török)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Slavia Praha 2 2 11–2 +9 6
2. MTK HUNGÁRIA 2 1 1 8–3 +5 4
3. Atasehir Belediyespor 2 1 1 4–9 –5 1
4. KFF Mitrovica 2 2 1–10 –9 0

A tíz selejtezőcsoport győztese mellett a két legjobb második jut fel a 32-es főtáblára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik