Nemzetközi visszhang: ugrás az ismeretlenbe

Vágólapra másolva!
2009.08.28. 09:17
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása után a Debrecen leendő ellenfeleinek – Liverpool, Olympique Lyon, Fiorentina – képviselői meglehetősen elégedettek voltak, hiszen már nagyon ismerik egymást. A magyar bajnokcsapat elleni meccseik viszont ugrást jelentenek számukra az ismeretlenbe – az első reakciók óvatosak és udvariasak.
Aulas lyoni elnök elégedett és udvarias: az OL-től továbbjutást vár (Fotó: Action Images)
Aulas lyoni elnök elégedett és udvarias: az OL-től továbbjutást vár (Fotó: Action Images)


PLATINI ÖRÜL A MAGYAROKNAK

Michel Platini elégedett a Bajnokok Ligája átalakításával, és örül, hogy több ország bajnokcsapatának is esélye nyílik ezzel arra, hogy a főtáblán szerepeljen a Bajnokok Ligájában. Az UEFA elnöke külön kiemelte a DVSC-TEVA által elért nagyszerű eredményt is.

„Nagyon jó hír Magyarországnak, hogy megtört a 15 éves átok, és a Debrecen ott lehet a főtáblán" – mondta a francia sportvezető.

LACOMBE: „MAGYARORSZÁG ÉPPEN MOST TÉR VISSZA A NEMZETKÖZI FUTBALLSZÍNTÉRRE”

Az Olympique Lyon oldalán többen is értékelték a sorsolást, és Bernard Lacombe alelnök bővebben is kifejtette a gondolatait.

„A Debrecent egyáltalán nem ismerem, de Magyarország olyan ország, amely éppen most tér vissza a nemzetközi futballszíntérre. A magyar foci igencsak erős" – summázott Lacombe.

Jean-Michel Aulas elnök, Claude Puel vezetőedző és az együttes középpályása, Mathieu Bodmer sem tud sokat a futballunkról, de (udvariasságból?) jelezték, vigyázni kell a magyar együttessel.

„A Liverpoollal sem játszottunk még, a Fiorentináról mindent tudunk, a Debrecen pedig az ismeretlent jelképezi. Óvatosnak kell lennünk, nem tudjuk, mit tartogathat a magyar bajnok. Nagyon jó, hogy az első és az utolsó meccset otthon játsszuk [az utolsót a DVSC ellen – a szerk.]. Sokat költöttünk a keret megerősítésére, versenyben kell lennünk a továbbjutásért" – kommentálta a sorsolást az elnök.

LA GAZZETTA DELLO SPORT: EGY CSILLAG A LOKINAK

A Gazzetta dello Sport internetes oldalán értékelik az olasz csapatok BL-főtáblán kisorsolt ellenfeleit. A DVSC-TEVA egy csillagot kapott a megszerezhető ötből (utóbbit a Real Madrid és a Barcelona érdemelte ki, míg például a Bayern München négyest, a Dinamo Kijev és az FC Zürich kettest érdemelt), és az egyik álomellenfélként titulálták a magyar bajnokcsapatot.

A szakíró jelzi, a selejtező mérkőzései alapján jó formában van a Debrecen, amely eddig rendre lemaradt a főtábláról, és amelynek erőssége a Kiss, Varga középpályás duó. A Fiorentina egyik szurkolói lapja viszont a válogatott csatárt, Rudolfot és a technikás középpályást, Sándort (!) említi ismert labdarúgóként a Loki keretéből...

LIVERPOOL: NEM VÁRNAK MEGLEPETÉSEKET

„A Fiorentina és a Lyon is rendszeresen szerepel az európai kupaküzdelmekben, nagy és erős csapatok, különösebb meglepetésekre nem számíthatunk. A magyar bajnok már közel sem ennyire ismert. Örülünk, hogy nem kell messze utaznunk, két rövid és egy hosszabb túránk lesz, ez mindenképpen pozitív" – értékelt a Sky Sportsnak a liverpooli ügyvezető, Christian Purslow.

„Jó csapatokkal kerültünk össze, itt már minden együttes nehéz ellenfélnek számít. A Debrecennel kezdünk otthon; személy szerint nem sokat tudok a magyarokról, de alighanem hamarosan kiderül, hogy mit is tudnak. Rosszabbul is járhattunk volna a sorsoláson" – mondta szintén a Skynak a liverpooli legenda, Kenny Dalglish egy vállrándítás kíséretében.

A Times sportrovata az angol csapatok közül a „vörösök" sorsolását tartja a legnehezebbnek. Hogy miért? A Lyon Európa öt legtöbbet költő klubja között volt a nyáron, a Fiorentina középpályáján ugyan „űr tátong" Felipe Melo távozása után, de a Mutu, Gilardino kettőst életveszélyesnek ítélik, míg a Debrecent „sötét lónak" – bár abban biztosak a szakírók, hogy „néhány lépcsővel" a másik két vetélytárs alatt van játéktudásban a magyar alakulat.

A Skynak értékelő Jimmy Floyd Hasselbaink szerint a Lyon lesz a Liverpool legnagyobb riválisa, a Fiorentina taktikailag lepheti meg a Poolt, míg a Mersey-partiak „meglettek volna a magyar túra nélkül is".

 A DVSC BL-MÉRKŐZÉSEI
1. forduló szeptember 16., szerda Liverpool–DVSC
2. forduló szeptember 29., kedd DVSC–Lyon
3. forduló október 20., kedd DVSC–Fiorentina
4. forduló november 4., szerda Fiorentina–DVSC
5. forduló november 24., kedd DVSC–Liverpool
6. forduló december 9., szerda Lyon–DVSC

BAJNOKOK LIGÁJA, 2009–2010
 A-CSOPORT B-CSOPORT C-CSOPORT D-CSOPORT
 Bayern München (német) Man. United (angol) AC Milan (olasz)
Chelsea (angol)
 Juventus (olasz) CSZKA Moszkva (orosz)Real Madrid (spanyol)
FC Porto (portugál)
 Girondins Bordeaux (francia)Besiktas (török)
Olympique Marseille (francia)
 Atlético Madrid (spanyol)
Maccabi Haifa (izraeli)Wolfsburg (német)FC Zürich (svájci)
 APOEL (ciprusi)
 
 E-CSOPORT F-CSOPORT G-CSOPORT H-CSOPORT
 Liverpool (angol) Barcelona (spanyol)  Sevilla (spanyol)
Arsenal (angol)
 Lyon (francia)Internazionale (olasz)
Rangers (skót)
AZ Alkmaar (holland)
Fiorentina (olasz)
Dinamo Kijev (ukrán)
VfB Stuttgart (német)
Olympiakosz (görög)
 Debreceni VSC (magyar)   Rubin Kazany (orosz)Unirea Urziceni (román) Standard Liege (belga)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik