Nem szerzett előnyt a CSZKA Moszkva

Vágólapra másolva!
2010.02.24. 20:24
null
Renato csapata, a Sevilla döntetlent ért el Moszkvában (fotó: Action Images)
Címkék
A CSZKA Moszkva nem tudott nyerni hazai pályán a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A Sevilla Álvaro Negredo találatával szerzett vezetést, ezt Mark González gyönyörű bombagóllal egyenlítette ki. A vége 1–1, így a spanyol csapat várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót.

 

A CSZKA Moszkva legutóbb éppen a Bajnokok Ligájában vívott tétmeccset, így kérdés volt, hogy a 2009-es orosz bajnokság ötödik helyezettje vajon milyen formában van, és mire lesz képes a Sevilla ellen, amely a bajnokságban egyre-másra vívja a találkozókat.

Az oroszoknál helyet kapott a kezdőben az új japán szerzemény, Honda, mellette viszont a tavalyi bajnokságban szereplő játékosok alkották az együttest. A Sevillában egyedül Negredo helyezkedett elöl, Kanouté kispados volt, míg a sérült Luís Fabianót nem nevezték.

A hazai együttes az elejétől kezdve támadott, de erőtlenül, legveszélyesebb lehetősége Honda oldalhálót érő lövése volt. A másik oldalon viszont a spanyolok kihasználták első nagy lehetőségüket: a lendületes Jesús Navas jól adott be jobbról, a labdát elvétette Akinfejev és a védelem is, így Negredónak nem okozott gondot, hogy a hosszú oldalon közelről a kapuba passzoljon.

A szünetre egygólos Sevilla-vezetéssel vonultak a csapatok, a moszkvaiaknak volt még két ígéretes lövése Aldonyin és Honda révén, de az egyenlítés nem sikerült.

A Sevilla szünet után sokáig biztosan tartotta előnyét, a CSZKA egy Honda-fejest leszámítva nem veszélyeztetett. A 66. percben azonban Mark González lövésre szánta el magát, és a 27 méterről leadott bomba a bal sarokba vágódott. Palop kicsit későn is reagált, meg is csúszott, így esélye sem volt a hárításra.

A CSZKA a győztes gólt nem tudta megszerezni, az Tomás Necid lábában maradt, akinek ziccerből leadott lövését bravúrral védte Palop. A Sevilla várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót.

 CSZKA MOSZKVA-SEVILLA 1-1
 
  

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
CSZKA Moszkva–Sevilla 1–1 (M. González 66., ill. Negredo 25.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik