Mourinho: Nem sajnálom a Manchester Cityt

Vágólapra másolva!
2012.09.19. 07:34
null
Cristiano Ronaldo (alul) góljának nagyon örült Marcelo (Fotó: Action Images)
A Bajnokok Ligája keddi játéknapjának legnagyobb rangadója, a Real Madrid–Manchester City találkozó nem okozott csalódást (maximum az angol csapat szurkolóinak). A 3–2-es hazai győzelem után José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője elmondta, hogy  nem sajnálja a hajrában két gólt kapó vendégeket. Manchesteri részről szinte mindenki egyetért abban, hogy „így nem lehet kikapni".

„Remek mérkőzés volt, visszatért csapatom küzdőszelleme – értékelt a lefújás után José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője aki azt is tisztázta, hogy Sergio Ramos csakis taktikai okokból szorult ki a kezdőcsapatból. – A játékosok megmutatták, hogy képesek igazi csúcsprofikként játszani, és úgy futballozni, hogy az méltó legyen a Real Madrid történelméhez. Nagyon boldog vagyok játékosaim hozzáállása miatt, nagy győzelem volt ez egy nagy csapat fölött. Ilyen a futball, nem sajnálom a Manchester Cityt, megérdemeltük a győzelmet. Játékosaim hősként mehetnek ma haza.”

KLOPP: ELÉRTÜNK EGY SZINTRE

A D-csoport másik mérkőzésén, Dortmundban 1–0-ra győzött a német Borussia a holland Ajax ellen a labdarúgó BL-csoportkör első fordulójában. A házigazdák mestere, Jürgen Klopp elégedetten nyilatkozott a hajrában szerzett góllal megnyert találkozóról, de azért kiemelte azt is: van még hová fejlődniük.


„Egy csodálatos és mozgalmas, remek iramú mérkőzést láthattunk – így Jürgen Klopp. – Még a legvégén is helyzeteket tudtunk kialakítani. Elértünk egy szintre, de van még hová fejlődnünk, sok mindent lehetne különb módon csinálni. A tervet végrehajtottuk az Ajax ellen, elégedettek vagyunk, dolgozunk tovább.”

A Real Madrid klasszisa, Cristiano Ronaldo szerint remek találkozót játszott egymással a két csapat.

„Ez olyan mérkőzés volt, amelyet érdemes volt megtekinteni. Az első félidőben rengeteg helyzetet kihagytunk, de a másodikban megváltozott a helyzet. A legfontosabb az, hogy győztünk, és harcban maradtunk – vélekedett Cristiano Ronaldo, a 90. percben győztes gólt szerző portugál, akinek ezúttal látványos gólöröméről is nyilatkoznia kellett. – Majd akkor ünneplek, ha van mit ünnepelnem.”

Az elmúlt napok viszontagságai, a gyenge bajnoki kezdés után tehát rangadót nyert a spanyol bajnok. Következésképpen a Manchester City annak ellenére, hogy közel állt a pontszerzéshez a Bernabéuban, vereséggel kezdte a BL-szezont.

„Csalódott vagyok – mérgelődött Roberto Mancini, a Man. City menedzsere. – Az hiszem, az első félidőben nem játszottunk rosszul, de a második félidőben már igen. Két lőtt gól után sokkal figyelmesebbnek kellett volna lennünk. Folytatjuk a tapasztalatgyűjtést, sokat kell még fejlődnünk, hogy ne veszítsünk így pontokat. Azt hiszem, mások is kikapnak majd Madridban. Öt találkozónk még hátra van a csoportban, nagyon fontos, hogy legyőzzük a Dortmundot odahaza a következő mérkőzésen, de ez nem lesz egyszerű, hiszen egy topcsapatról beszélünk.”

Edin Dzeko egész egyszerűen nem érti, hogyan is kaphatott ki csapata.

„Ha nagy trófeákat akarunk a magasba emelni, meg kell nyerni az ilyen mérkőzéseket. El sem hiszem, hogy kikaptunk! Két gólt kapni az utolsó három percben: túlságosan is könnyen adtuk meg magunkat” – búslakodott Edin Dzeko is.

Megszólalt a City kapusa, Joe Hart is:

„Nem lehet igaz! Kettő egyes vezetés után nem veszíthetsz el egy mérkőzést! Csakis önmagunkat okolhatjuk. A Real és a City is remek csapat, de mi dobtuk el most a három pontot. Nagyon nehéz lejönni a gyepről egy ilyen vereség után és pozitívumokat keresgélni...”

REAL MADRID–MANCHESTER CITY 3–2
José Mourinho klasszikus gólöröme (Fotó: Reuters)
José Mourinho klasszikus gólöröme (Fotó: Reuters)
BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ – EMLÉKEZTETŐ
REAL MADRID (spanyol)–MANCHESTER CITY (angol) 3–2
Madrid, Estadio Santiago Bernabéu, 70 381 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
REAL MADRID: Casillas – Arbeloa, Pepe, Varane, Marcelo – Khedira (Modric, 73.), Essien (Özil, 65.), Xabi Alonso – Di María, Higuaín (Benzema, 74.), C. Ronaldo. Vezetőedző: José Mourinho
A kispadon: Adán, S. Ramos, F. Coentrao, Kaká
MANCHESTER CITY: Hart – Maicon (Zabaleta, 74.), Kompany, Nasztaszics, Clichy – Javi García, Y. Touré– D. Silva (Dzeko, 63.), Barry, Nasri (Kolarov, 36.) – Tévez. Menedzser: Roberto Mancini
A kispadon: Pantilimon, Lescott, Rodwell, S. Agüero
Gólszerző: Marcelo (76.), Benzema (87.), C. Ronaldo (90.), ill. Dzeko (68.), Kolarov (85.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
D CSOPORT M Gy D V L-K Gk P
1. Real Madrid 1 1 3–2 +1 3
2. Borussia Dortmund 1 1 1–0 +1 3
3. Manchester City 1 1 2–3 –1 0
4. Ajax 1 1 0–1 –1 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik