Mourinho: Nem akarunk az Európa-ligában játszani

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.19. 08:11
null
Sokan Mata mellőzését kérik számon Mourinhón – a spanyol ezúttal legalább csereként játszott
José Mourinho, a Chelsea menedzsere nem fogta fel tragédiaként a tegnapi, Basel elleni vereséget a Bajnokok Ligájában, sőt a svájciak szerinte akkor egyenlítettek, amikor csapata a legjobban játszott.  Murat Yakin elmondta, nem úgy érkeztek Londonba, hogy feladják a győzelem lehetőségét.

A Bajnokok Ligája-est meglepetése kétségtelenül a Basel győzelme volt a Chelsea otthonában. Ám José Mourinho, a „kékek" menedzsere egyáltalán nem esett kétségbe.

„Nem sokkolt a vereség, néha győzöl, néha vesztesz. Ez a realitás, hogy néha nem győzöl. Nem örülök, természetesen, visszaléptünk futballban a selejtezőkhöz képest, de vállaljuk a felelősséget. Van még hátra öt mérkőzésünk, hogy annyi pontot szerezzünk, amennyi elég az első két helyezés valamelyikéhez" – mondta Mourinho.

„A Basel ügyesen játszott, míg nálunk sokat volt ugyan a labda, de nem alakítottunk ki helyzeteket. A Basel akkor egyenlített, amikor a legjobban játszottunk az egész mérkőzésen, azután beállt védekezni. A csapatom jól védekezik szögleteknél, ám még nem vagyunk olyan érettek, hogy ne hibázzunk bizonyos szituációkban. A vereségnek nincs egyéni felelőse. Egyébként azért rotálom a csapatot, mert megtehetem; az együttes szerkezete változatlan, és a játékosoknak meg kell harcolniuk a helyükért."

„Természetesen nem vigyorral a számon fogok holnap ébredni, de hét órától már keményen dolgozom majd a következő feladaton, hogy három pontot szerezzünk a Fulham ellen. A következő BL-meccsünk Bukarestben lesz, ahol szeretnénk az első pontjainkat megszerezni a Bajnokok Ligájában. Nem akarunk az Európa-ligában játszani."

Gary Cahill szerint sem volt túl nagy probléma a Chelsea futballjával, éppen ezért is csalódott a védő.

„Azt hiszem, jól játszottunk ma este. Az első félidőben mi irányítottunk, de azután nem tudtuk fokozni a tempónkat, és ennek megittuk a levét. Az elmúlt idényben kétszer játszottunk a Basellel, azaz jól ismerjük, tudtuk, hogy erős csapat. Mindig lehet javítani, elemezheted a gólokat, és nem kétséges, hogy mi is megtesszük ezt. Csalódott vagyok" – így fogalmazott a lefújást követően Gary Cahill az angoloktól.

Murat Yakin is megemlíti a különbséget az első és a második félidei játék között.

„Büszkeséggel tölt el, hogy itt nyertünk. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk nemzetközi szinten az előző szezonban (az Európa-ligában – a szerk.), s nem úgy érkeztünk Londonba, hogy feladjuk a meccset" – kezdte a Basel trénere.

„Sokat kellett védekeznünk az első félidőben, talán túl védekező szellemben is játszottunk. A második játékrészben azonban már sokat támadtunk, és igen veszélyes lehetőségeket alakítottunk ki."

BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT,
1. FORDULÓ
CHELSEA (angol)–FC BASEL (svájci) 1
–2
London, Stamford Bridge. V: Orsato (olasz)
Chelsea:
Cech – Ivanovics, G. Cahill, David Luiz, A. Cole – Oscar, Van Ginkel (Mikel, 76.), Lampard (Ba, 76.) – Willian (Mata, 67.), Eto'o, E. Hazard
Basel: Sommer – Voser, Schär, Ivanov, Safari – Szalah (Xhaka, 88.), M. Díaz, F. Frei, Stocker (Ajeti, 81.) – Sio (M. Delgado, 64.), Streller
Gólszerző: Oscar (45.), ill. Szalah (71.), Streller (81.)

SCHALKE 04 (német)–STEAUA BUCURESTI (román) 3–0
Gelsenkirchen, Veltins Arena. V: Cüneyt Cakir (török)
Schalke: Hildebrand – Ucsida, Höwedes, Matip, Aogo – Höger (Goretzka, 88.), Neustädter – Farfán (Clemens, 89.), K.-P. Boateng, Draxler – Szalai (Fuchs, 82.)
Steaua: Tatarusanu – Georgievszki, Szukala, Gardos, Latovlevici – Pintilii, Bourceanu – Popa, Stanciu (Leandro Tatu, 60.; Cristea, 73.), Tanase – Kapetanosz (Piovaccari, 64.)
Gólszerző: Ucsida (67.), K.-P. Boateng (78.), Draxler (85.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Schalke 1 1 0 0 3–0 +3 3
2. Basel 1 1 0 0 2–1 +1 3
3. Chelsea 1 0 0 1 1–2 –1 0
4. Steaua Bukarest 1 0 0 1 0–3 –3 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik