Mourinho: Jobbak vagyunk, mint novemberben

Vágólapra másolva!
2010.04.20. 11:39
null
Mourinho visszavágna a Barcelonának (Fotó: Action Images - archív)
Címkék
Az Inter visszavághat a Barcelonának a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A katalánok az ősszel még csak gólt sem kaptak a két együttes egymás elleni csoportmeccsein, ám José Mourinho szerint november óta sokat fejlődött olasz együttese. A portugál szakember azt is elmondta, Lionel Messi nem kap megkülönböztetett figyelmet a találkozón.

José Mourinho szerint a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közül mindegyik esélyes a végső sikerre, így nem tartja előrehozott finálénak az Inter Barcelona elleni összecsapását.

SNEIJDER MADRIDBÓL VÁRJA A BIZTATÁST
Az interes Wesley Sneijder, aki a nyáron a Real Madridtól igazolt Milánóba, úgy véli, korábbi társai szurkolnak majd neki a Barcelona elleni mérkőzésen.

„Egyelőre nem hívott semelyik korábbi csapattársam, de biztos vagyok benne, hogy valamelyikük üzen még a meccs kezdete előtt – mondta Sneijder, aki örülne, ha a Bayern München ellen futballozhatna a fináléban. – Örülnék, ha Robben ellen játszhatnék a döntőben, de odáig még hosszú út vezet."

„Nem gondolom, hogy a Barcelona elleni párharcunk előrehozott döntő, finálé csak egy van, és az a Bernabéuban lesz. Négy csapat maradt, és mindegyiknek huszonöt százalék esélye van a sikerre. A Lyon olyan erős együttest búcsúztatott, mint a Real Madrid, míg a Bayernnél dolgozik a világ egyik legjobb edzője" – mondta Mourinho.

Az Inter a Bajnokok Ligája csoportkörében már találkozott a Barcelonával, és a milánóiak még csak gólt sem tudtak lőni a spanyol gárdának (hazai pályán 0–0-t játszottak, a Camp Nouban pedig 2–0-ra kikaptak), ám a fekete-kékek vezetőedzője szerint most sokkal jobb a csapata, mint az ősszel volt.

„A Barcelona elleni milánói meccsünk a csoportkörben kiegyenlített játékot hozott, majd a Camp Nouban a katalánok jobbak voltak nálunk, és megérdemelten győztek. Ám most sokkal jobbak vagyunk, mint novemberben. Úgy gondolom, hogy ötven százalék esélyünk van a sikerre" – jelentette ki a portugál szakember.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón az újságírók arról is megkérdezték Mourinhót, hogy kiemelt őrizetben részesítik-e a Barca aranylabdás ászát, Lionel Messit.

„Messi fontos játékos, de az én felfogásom szerint nem szabad egyetlen futballistának különleges figyelmet szentelni. Tizenegy ember játszik tizenegy másik ellen. Ez nem kosárlabda. Ráadásul nem lehet tudni, hogy a pálya melyik részén tűnik majd fel. Szerepelhet középen, illetve a jobb vagy a bal oldalon Ibra vagy Bojan társaként" – mondta az Inter edzője, aki szerint az európai csapatok 99 százaléka irigy lehet a milánói együttesre, hogy itt tart.

SZAVAZÁS

Inter-Barca a BL-elődöntőben: milyen eredmény születik Milánóban?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A portugál tréner nem hiszi, hogy a Real Madridnál valóban az Internek szurkolnak a Bajnokok Ligájában, és úgy véli, a Barcelonának nem okozott gondot, hogy autóbusszal kellett Milánóba utaznia, sőt véleménye szerint ez még egységesebbé is teheti a katalán együttest. Mourinho ezenkívül újságírói kérdésre cáfolta, hogy a Real Madridnál folytatná a pályafutását.

„A szerződésem az Interhez köt. Tisztában vagyok vele, hogy a futball világa tele van pletykákkal, de most annyi dolgom van az Interrel, hogy nem érek rá ezekkel az ügyekkel foglalkozni" – zárta rövidre a kérdést Mourinho.

A 20.45 órakor kezdődő találkozóról élő, szöveges tudósítással jelentkezünk.

ETO'O ÜNNEPELNI FOG, HA BETALÁL
Samuel Eto'o korábbi csapata ellen játszik az Interben a mai találkozón. A kameruni támadó elmondta, ha este betalál, megünnepli a gólját, a Camp Nouban viszont nem tenné ezt.

„Ha gólt szerzek Milánóban, ünnepelni fogok, ám ha a Camp Nouban találok be, akkor nem teszem majd. Jelenleg a Barcelona a világ legjobb csapata, de történelmet szeretnék írni" – mondta Eto'o.

 

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
INTERNAZIONALE (olasz)–BARCELONA (spanyol)
Helyszín: Milánó, Giuseppe Meazza Stadion. Időpont: 20.45 (Tv: Tv2). V: Benquerenca (portugál)
INTER: Júlio César – Córdoba, Lúcio, Samuel, J. Zanetti – Cambiasso – Maicon, T. Motta, Sneijder, Eto’o – D. Milito
BARCELONA: Valdés – D. Alves, Puyol, Piqué, Maxwell – Xavi, Busquets, S. Keita – Messi, Ibrahimovic, Pedro
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik