Mourinho: Inzaghi második gólja les volt

Vágólapra másolva!
2010.11.04. 09:06
null
Mourinhót igyekeztek dühíteni a Milan drukkerei (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának 4. fordulójában a Real Madrid idegenben 2–2-es döntetlen játszott a Milannal. A vendégek vezetőedzője, José Mourinho a mérkőzés után adott nyilatkozatában elmondta: véleménye szerint végig uralták a meccset, de hozzátette, hogy Inzaghi második gólja les volt. A Milan vezetőedzője, Massimo Allegri elégedett volt az egy pont megszerzésével, és veterán támadóját dicsérte.

AC Milan–Real Madrid 2–2

„A Milan első góljánál balszerencsénk volt, mert Pepe megcsúszott, Inzaghi második gólja viszont egyértelműen les volt, de erről nem szeretnék részletesen beszélni" – mondta a 2–2-vel véget érő mérkőzést követően José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője. A mérkőzésen a Real Madrid a 94. percben Pedro León góljával egyenlített, és Mourinho véleménye szerint csapata megérdemelte az egyenlítő gólt.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Végig mi uraltuk a meccset, a végén sokat kockáztattunk, de megérdemeltük az egyenlítést. Nagyszerű meccset játszottunk, a Milan nem futballozott látványosan, ám rengeteg tapasztalata van a BL-ben. A mi csapatunknak még sokat kell dolgoznia, de megmutattuk, hogy a végső győzelemre is esélyesek vagyunk" – fogalmazott Mourinho.

„Továbbjutottunk a csoportból, ráadásul úgy, hogy még nem veszítettünk mérkőzést. A hátralévő két meccsen egy pontot kell gyűjtenünk a csoportelsőséghez. Úgy vélem, ez ezúttal nagyon fontos, hiszen a jelek szerint a legerősebb csapatok az első helyen jutnak majd tovább a kvartettekből" – tette hozzá a portugál szakember.

„Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott csapatom, de kár, hogy nem nyertünk" – kezdte a meccset követő értékelését az AC Milan vezetőedzője, Massimo Allegri.

„Úgy gondolom, igazságos eredmény született, ha a Real helyzeteinek számát nézzük. Nekünk is voltak lehetőségeink, de az első félidőben gyengébben játszottunk" – mondta Allegri. „Jobbak voltunk, mint Madridban, elégedett vagyok az eredménnyel" – tette hozzá a szakember.

LÉZERREL ZAVARTÁK MOURINHÓT
 

 

A Milan feltámadásában hatalmas szerepe volt a csereként pályára küldött Filippo Inzaghinak (emlékezzünk csak vissza, Mourinho még a madridi meccs előtt nyilatkozta, hogy ő csupán Inzaghitól tart): a veterán támadó szerezte csapata mindkét gólját. A 37 éves csatár pályafutása 69. és 70. gólját szerezte az európai kupasorozatokban, és ezzel ismét beérte Raúlt, a Real korábbi, és a Schalke jelenlegi csatárát.

„Inzaghi fontos játékosunk, mivel harminchét évesen még mindig meg van benne a szenvedély, és bátorítja a fiatal játékosokat" – dicsérte az örökifjú támadót Allegri.

Auxerre–Ajax 2–1

Az Ajax nagy lehetőséget szalasztott el azzal, hogy vereséget szenvedett az Auxerre otthonában, és Martin Jol, a hollandok vezetőedzője nem is rejtette véka alá csalódottságát. „Az Auxerre jól játszott, de nekünk is volt elég lehetőségünk ahhoz, hogy megnyerjük a találkozót. Nagy kár, hogy így alakult ez a meccs, mivel ha nyerünk, az Auxerre lemondhatott volna a továbbjutásról, és a Milant is megelőztük volna. Így viszont azt mondom, hogy a Real lesz a csoportelső, a második továbbjutó helyért pedig mindhárman versenyben vagyunk még" – értékelt Jol.

„Nagyszerű eredményt értünk el – lelkendezett a franciák vezetőedzője, Jean Fernandez a győzelem után. – Az eddigi meccseinken is jól játszottunk már, de pontokat nem sikerült gyűjtenünk. Most muszáj volt nyernünk, és ez sikerült is, ráadásul a jó Ajax ellen. Következő ellenfelünk a Milan lesz, az olaszok ellen is megpróbálunk jó eredményt elérni, egy biztos, a motivációval nem lesz gond."

EMLÉKEZTETŐ
BL, G-CSOPORT, 4. FORDULÓ
MILAN (olasz)–REAL MADRID (spanyol) 2–2
Milánó, Guiseppe Meazza Stadion, 80 100 néző. Vezette: Webb (angol)
MILAN: Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta – K-P. Boateng, Pirlo, Gattuso (Seedorf, 85.) – Pato (Ambrosini, 72.), Ibrahimovic, Ronaldinho (F. Inzaghi (60.)
REAL MADRID: Casillas – Sergio Ramos, Pepe (Pedro León, 80.), Ricardo Carvalho, Marcelo – Xabi Alonso, Khedira – C. Ronaldo, Özil (Albiol, 75.), Di María – Higuaín (Benzema, 73.)
Gólszerző: F. Inzaghi (68., 79.), ill. Higuaín (45.), Pedro León (94.)
Sárga lap: K.-P. Boateng (28.), Abate (56.), Ibrahimovic (57.), Gattuso (70.), ill. Pepe (78.), Ramos (79.), Carvalho (92.)
 
AUXERRE (francia)–AJAX (holland) 2–1
Auxerre, Stade Abbé Deschamps, 20 000 néző. Vezette: Clattenburg (angol)
AUXERRE: Sorin – Hengbart, Coulibaly, Grichting, Dudka – Contout (Safni, 80.), Pedretti, Ndinga, Birsa – Sammaritano (Berthod, 86.), Quercia (Langil, 63.)
AJAX: Stekelenburg – Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita (Szulejmani, 58.) – Enoh (S. de Jong, a szünetben), De Zeeuw (Eriksen, 83.), Lindgren – L. Suárez, el-Hamdaui, Emanuelson
Gólszerző: Samaritano (9.), Langil (84.), ill. Alderweireld (80.)
Sárga lap: Van der Wiel (37.), L.  Suárez (85.), Vertonghen (90.)
AZ ÁLLÁS
1. Real Madrid 4 3 1 7–2 +5  10
2. AC Milan 4 1 2 1 5–5   0 5
3. Ajax 4 1 1 2 4–6 –2  4
4. Auxerre 4 1 3 3–6 –3  3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik