Mourinho: A Valencia megtisztelve érezheti magát

Vágólapra másolva!
2011.11.21. 16:42
null
Mourinho szerint akármit tesznek, arrogánsnak nevezik őket (Fotó: Reuters)
A Real Madrid a Dinamo Zagreb elleni holnapi meccsen biztossá teheti az első helyet a Bajnokok Ligája D-csoportjában a Bernabéu-stadionban (20.45). José Mourinho elmondta, mindenképpen szeretné már most eldönteni az első hely sorsát, és a portugál tréner a Valencia elleni meccs után kapott kritikákra is válaszolt.

José Mourinho a Valencia elleni bajnokiról beszélt először a Dinamo Zagreb elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján. A portugál szakember azoknak válaszolt, akik a blancókat kritizálták a megnyert szombati bajnoki megünneplése miatt.

„A Valenciának megtisztelve kellene éreznie magát amiatt, hogy ünnepeltünk a győzelem után. Nem ünnepelnénk így egy normális meccs után egy átlagos ellenfél elleni sikert követően. Így a nagy győzelmeket, a kiszenvedett sikert ünneplik” – jelentette ki José Mourinho, aki – mint ismert – Aitor Karankát küldte maga helyett a „denevérek” elleni sikert követő sajtótájékoztatóra szombaton.

A REAL MADRID KERETE A MECCSRE
Casillas, Adán, Mejías (kapusok) – Ramos, Varane, Pepe, Albiol, Coentrao, Özil, Sahin, Xabi Alonso, Altintop, Callejón, L. Diarra, Granero, Khedira, C. Ronaldo, Higuaín, Benzema

„Ahogy zajlott a meccs, egyre nehezebbnek éreztük az összecsapást. De a kritikusok azt mondják, ha nem ünnepeljük meg a gólokat, arrogánsak vagyunk, és ha ünneplünk, akkor is. Aki játszott vagy benne volt már a labdarúgásban, tudja, hogy a győzelem a játékosok jellemében, szenvedésében rejlik. Néhányan az első perctől kezdve fáradtan játszottak. Az ünneplés nem jelent sértést” – tette hozzá a tréner, aki szerint egyértelmű, hogy Gonzalo Higuaín esete nem volt büntető a meccs végén (a tizenhatoson belül a földön fekvő argentin csatárról kipattant a kapura tartó labda, és a Valencia játékosai kezezést reklamáltak).

Mourinho azért a Dinamo Zagreb elleni meccsről is beszélt: az edző a csoportelsőség érdekében mindenképpen szeretne legalább egy pontot szerezni a Santiago Bernabéu Stadionban, de a „fáradt” játékosait pihentetni fogja.

„Nem kockázatos a Zagreb elleni meccsünk, mivel már továbbjutottunk, de Zágrábban a legjobb csapatunkkal álltunk ki, és csak egy nullra nyertünk. Lesznek változások a csapatban, de nem azért, mert könnyű ellenféllel játszunk, hanem mert többen is fáradtak. Vezetjük a csoportot tizenkét ponttal, de meg is akarjuk nyerni a kvartettet. Ez jár a fejünkben. Tavaly úgy éreztem, hogy esélyesek vagyunk, de láthattuk, mi történt az elődöntőben. Egy pont kell ahhoz, hogy senkitől se függjünk. Nem tudjuk, hogy az első hely előnyt jelent-e, de biztosan nyerünk vele valamit. Kell nekünk ez a pont, ezért a győzelemre játszunk, és a közönség szórakoztatásáért. Valenciában nem játszottunk túl szép meccset, de fantasztikus találkozó volt” – mondta Mourinho.

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 4 4 10–0 +10 12
2. Ajax 4 2 1 1 6–3 +3 7
3. Lyon 4 1 1 2 2–6 –4 4
4. Dinamo Zagreb 4 4 0–9 –9 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik