Mourinho: A 0-0 jó eredmény az első meccsen otthon

Vágólapra másolva!
2011.04.05. 10:24
null
Mourinho beveti a nem teljesen egészséges Ronaldót, kérdés, a futballista bírja-e majd a terhelést (Fotó: Reuters)
A Real Madrid hosszú idő után lép pályára a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Bernabéu Stadionban. José Mourinho valószínűleg pályára küldi a nem teljesen egészséges Cristiano Ronaldót és Marcelót a Tottenham ellen. A portugál szakember elmondta, az első meccsen a 0–0-s eredményt kedvezőnek tartja hazai pályán. Harry Redknapp nem lenne csalódott, ha Ronaldo kihagyná az összecsapást.
BALE RONALDO MEZÉRE PÁLYÁZIK

Gareth Bale nem félne már most külföldre szerződni, de pillanatnyilag nagyon élvezi a munkát Harry Redknapp keze alatt.

 

„Fantasztikus csapat a Real, évek óta majdnem minden héten nézem a meccseit, mert imádom a spanyol futballt, ezzel együtt tudjuk, hogyan kell legyőzni" – mondta spanyol újságíróknak Gareth Bale.

 

A játékost arról is faggatták, hogy bár nemrég szerződést hosszabbított a londoniakkal, hajlandó lenne-e a közeljövőben külföldre igazolni – ha már lehetséges kérői között a Real Madridot is emlegetik.

 

„Az ember sohasem tudhatja, mit hoz a jövő, én mindenesetre nem félnék külföldre igazolni, már csak azért sem, mert már tizenöt éves koromban elkerültem otthonról, úgyhogy megszoktam az efféle kihívásokat. Bizonyosan sokat tanulnék abból, ha a Premier League után külföldön, egy másik kultúrában, egy másik nyelven kellene boldogulnom. Ha jön valami jó lehetőség, érdemes lesz alaposan elgondolkodni rajta" – válaszolta a játékos.

 

Bale-t arról is kérdezték, szerinte mennyiben Harry Redknapp menedzser érdeme a Tottenham régóta várt feljavulása. A kérdés Spanyolországban azért is aktuális, mert a Sevillával oly sikeres Juande Ramos csütörtököt mondott a londoniaknál.

 

„Harry edzései olyanok, mintha a grundon rúgnánk a labdát. Csak annyit kíván tőlünk, hogy játsszunk és élvezzük a futballt, és ebből egyelőre profitál a csapat. Juande Ramosnál másképp volt, ő nem beszélt elég jól angolul, és csak a saját elgondolásait vette figyelembe. Most nagyobb szabadságunk van, érzésem szerint ennek köszönhető, hogy magasabb szintre jutottunk."

 

Bale elárulta azt is, hogy a keddi mezcserénél Cristiano Ronaldo dresszére hajt majd – mondván, Ryan Giggs és Alessandro Nesta után nem fordulhat akárkihez

A Real Madrid hét év és 12 nap után lép pályára újra a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Santiago Bernabéu Stadionban, és a blancóknál az egyik legnagyobb kérdés, hogy a sérüléssel bajlódó Cristiano Ronaldo és Marcelo pályára lép-e ma este. A Marca tegnap arról írt, hogy José Mourinho erőltetni fogja a portugál és a brazil futballista játékát, és mindketten be is kerültek a „királyi gárda" keretébe.

„Még várnunk kell, hogy megtudjuk, Ronaldo és Marcelo játszhat-e. Benzema biztos nem lép pályára, és Di María sem teljesen egészséges. Normális esetben egyikük sem játszana – adott helyzetjelentést Mourinho a sérültekről a meccs előtti sajtótájékoztatón. – A Real Madrid évek óta nem játszott a BL negyeddöntőjében, és a Bernabéu közönsége régóta vár erre az összecsapásra. Higuaín, aki egy top futballista, soha nem játszott a BL ezen szakaszában. Csak erre kell gondolnunk, nem pedig a hétvégi bajnoki elvesztésére."

„Ez a világ legfontosabb futballsorozata klubszinten, és ennél nagyobb motiváció senkinek sem kell. A Bajnokok Ligája annyira szép, hogy senki sem gondol már a Sporting Gijón elleni vereségre. Ha tíz nullra kaptunk volna ki, akkor is ugyanennyire motiváltak lennénk. A Tottenhamen nagyobb a nyomás, mivel a Real Madridnak kilenccel több BEK/BL-címe van, mint neki. Mindig a győzelemért játszunk, de nem nyerünk mindig. Amikor nagyon jól futballozunk, nyerünk, amikor jól játszunk, szinte mindig győzünk, és amikor nem futballozunk jól, akkor soha nem nyerünk. Mások akkor is nyernek ha jól és ha kevésbé jól játszanak, de mivel szeretnék a kispadon ülni a Spanyol Kupa döntőjében, inkább nem mondok többet" – jelentette ki a vezetőedző.

„Amióta a Bajnokok Ligájában vezetem a csapataimat, tudom, hogy egy hazai döntetlen az első meccsen, nem rossz eredmény. Egy null null jó eredmény, és az egy egy sem rossz. De ez persze nem azt jelenti, hogy a döntetlenért harcolunk majd – mondta a portugál szakember, aki Gareth Bale-ről is beszélt. – Bale az egyik olyan játékos, akiről azt mondtam, hogy nagy futballista lesz. A legjobbak között lesz. A Tottenham nem akarja eladni, de ha megteszi, nagyon sok pénzt kap majd érte. Nekünk itt van Cristiano és Marcelo."

Harry Redknapp, a Tottenham menedzsere nagy fegyverténynek tartja, hogy Bale-t pályára küldheti az esti találkozón, és a szakember úgy véli, együttesén múlik, hogy megvalósítja-e az álmát.

„Nem érzek nyomást a csapaton. Senki sem várta a szezon elején, hogy idáig jutunk, és lesz esélyünk a végső sikerre is. Nemcsak egy fellépésre érkeztünk ide, hanem továbbra is fejlődni akarunk. Az álmunk továbbra is él, és rajtunk áll, hogy megvalósítjuk-e. Tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, de van esélyünk, amellyel élnünk kell" – mondta Redknapp, aki Bale visszatéréséről is beszélt.

„Bale kulcsfontosságú játékosunk. Megtartja a labdát, és nagyon gyors a támadásoknál. Jól van, és játszani fog. Nincsenek védekező szellemű játékosaink, támadni fogunk. Ugyanúgy készülünk erre a meccsre, mint a milánóira, az elejétől kezdve nagyon kemény összecsapás lesz, de nincsenek könnyű meccseink."

Redknapp azt is elárulta, nem lenne csalódott, ha Cristiano Ronaldo mégsem tudná vállalni a játékot a ma esti mérkőzésen: „Nem fogom azt mondani önöknek, hogy örülök, ha Ronaldo pályára lép. Fantasztikus futballista. Nyílt kérdés, hogy ő vagy Lionel Messi a világ legjobb játékosa. Mindketten lenyűgöző futballisták" – mondta a menedzser.

kerdes=Melyik csapat jut tovább a párharcból?|opcio1=A Real Madrid|opcio2=A Tottenham|
cikkertekelo_szavazas

Szavazz!

Melyik csapat jut tovább a párharcból?
mceBlockPasteEnd

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
REAL MADRID (spanyol)–TOTTENHAM (angol)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 20.45. Tv: Tv2. Vezeti: Brych (német)
A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
REAL MADRID: Casillas – Sergio Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo – Khedira, Xabi Alonso – Di María, Özil, C. Ronaldo – Adebayor
TOTTENHAM: Gomes – Corluka, Dawson, Bassong, Assou-Ekotto – Lennon, Sandro, Modric, Bale – Van der Vaart, Crouch

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik