Moratti: Nehéz és kiegyensúlyozott a csoportunk

Vágólapra másolva!
2010.08.27. 14:13
null
A sorsolás szeszélye folytán összekerült a Manchester és a Rangers (Fotó: Action Images)
Címkék
Csütörtökön tartották meg a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását. A címvédő Inter elnöke, Massimo Moratti szerint nagyon kemény ellenfeleket kaptak, a Tottenham, a Twente és a Werder Bremen legyőzése is igen nehéz lesz. Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere viszont elégedett a sorsolással, és leginkább a Rangers elleni mérkőzéseket várja, ugyanis a tréner Walter Smith régi barátja.

A-CSOPORT

A legutóbbi Bl-győztes Inter csoportellenfelei a német Werder Bremen, az angol Tottenham és a holland Twente lesznek.

Massimo Moratti, a milánói csapat elnöke nyilatkozatában nehéznek titulálta a csoportot: „Igen nehéz és kiegyensúlyozott kvartett. Nagyon óvatosnak kell lennünk, egyik mérkőzésünket sem vehetjük félvállról. Természetesen meg fogjuk próbálni újra megnyerni a sorozatot, de először tovább kell jutnunk ebből a nehéz csoportból.”

„A Tottenham évek óta nem játszott ilyen szintű kupában, de nagy tradíciójú klub, nem lesz nehéz megszokniuk a Bajnokok Ligája atmoszféráját. A Twente ugyan újonc, de fiatal csapat, vigyáznunk kell velük” – értékelte az ellenfeleket az Inter elnöke.

A csoportellenfelek viszont még jobban tartanak az olasz klubtól, mint Moratti tőlük.

„Aki látta a sorsolást – az előző kiírás legjobbjait díjazták –, láthatta, mennyire jó csapat az Inter. A legjobb kapus Júlio César, a legjobb védő Maicon, a legjobb középpályás Sneijder, a legjobb csatár Diego Milito lett, mindannyian az Intert erősítik. A Tottenham Anglia legjobb klubjai közé tartozik, a Twente pedig megnyerte a holland bajnokságot – ez mindent elmond” – vélekedett Thomas Schaaf, a Werder Bremen vezetőedzője.

Ezzel szemben Harry Redknapp, a Tottenham menedzsere sokkal magabiztosabban nyilatkozott: „Mindenki azt kérdezi, aggódunk-e, hogy a címvédőt kaptuk, hogy a San Siróban kell pályára lépnünk, és hogy alárendelt szerepet fogunk játszani. Nem félek. Nem fogok változtatni a taktikánkon csak azért, mert a BL-ben játszunk. A csapatom támadófocit játszik, ez így marad továbbra is” – nyilatkozta Harry Redknapp.

A Twenténél abban reménykedtek, hogy a Barcelonával, a Panathinaikosszal és az FC Köbenhavnnal kerülnek egy csoportba. A csapat vezetőedzője, Michel Preud’homme úgy vélekedett, a legnehezebb csapatokat kapták, nagyon keserves dolguk lesz.

C-CSOPORT

Izgatottan nyilatkozott a sorsolás után Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere. A tréner annak örült a legjobban, hogy a skót Rangersszel találkoznak, ugyanis Walter Smith, a csapat trénere régi jó barátja.

Ferguson a sorsolással is elégedett volt, a skótokon kívül a spanyol Valencia és a török Bursaspor lesz a „vörös ördögök” ellenfele.

„Nem panaszkodhatunk, ez jó sorsolás. Természetesen az sem mindegy, mennyit kell utaznunk, nekünk Törökország van a legmesszebb. Már beszéltem telefonon Walter Smithszel, ő is nagyon várja csapataink találkozását, rendkívül izgatott volt” – nyilatkozta Alex Ferguson.

E-CSOPORT

Elégedetten nyilatkozott a labdarúgó Bajnokok Ligája-főtábla sorsolása után a legutóbbi szezon döntőse, a német Bayern München vezetőedzője, Louis van Gaal.

A Bayern az olasz AS Romával, a svájci Basellel és a romániai CFR Clujzsal került egy csoportba – az E jelű kvartettbe. Érdekesség, hogy a DVSC-TEVA-t a harmadik selejtezőkörben búcsúztató Basel jelenlegi edzője, Thorsten Fink korábban a bajor együttes futballistája volt.

 

 

„Sokkal rosszabb is lehetett volna, de azért oda kell figyelnünk minden meccsre, csak úgy juthatunk tovább a csoportból. Az is örömmel tölt el, hogy megússzuk a hosszabb utazásokat” – mondta a sorsolás után Van Gaal.

„Reméltem, hogy a Bayernnel kerülünk szembe, s nagyszerű, hogy ez be is következett. Sok sikert értem el a Bayernnel, úgyhogy örömmel térek vissza Münchenbe” – mondta a baseli edző, Thorsten Fink boldogan.

A Romát a tavalyi Európa-liga-szereplésről jól ismerjük, hazai pályán sikerült is győznünk ellenük. Bár nem mi vagyunk a favoritok, szeretnénk továbbjutni a csoportból, de a harmadik hely is elfogadható eredmény a csapatomtól" – tette még hozzá Fink.

„Minden meccsen figyelmesen és motiváltan kell játszanunk, hiszen ez a Bajnokok Ligája, és minden együttes kemény ellenfél. Apróságokra is figyelnünk kell, mert a kis hibák is végzetesek lehetnek. Az utóbbi időszakban játszottunk a Cluj és a Basel ellen is, úgyhogy nem lesznek ismeretlenek számunkra” – fogalmazott a római együttest a helyszínen képviselő sportvezető, Antonio Tempestilli ügyvezető.

A kvartett negyedik csapata, a kolozsvári „Csefere” olasz vezetőedzője, Andrea Mandorlini örül, hogy honfitársai ellen dirigálhatja csapatát. „Örülök, hogy olasz csapat ellen játszunk. Mivel korábban az Interben játszottam, és nekik szurkolok, szerettem volna, ha őket kapjuk, de ez nem valósult meg. Természetesen a Bayern és a Roma a két esélyes a továbbjutásra, de érzem, hogy meglepetést szerezhetünk."

G-CSOPORT

A csoportkör (egyik) legmasszívabb csoportja a G jelű kvartett, amelybe összesorsolták a spanyol Real Madridot és az olasz AC Milant, mellettük a holland Ajax és a francia Auxerre küzd a továbbjutásért.

„A miénk és az Interé a legnehezebb csoport. A Real Madrid ellen játszani különleges élmény, amely feldobja az embert. Biztos, hogy a San Siro és a Bernabéu is tele lesz, fantasztikus futballmeccset láthatnak mindkét helyszínen a szurkolók. Az Ajax és az Auxerre remekelt a selejtezőben, kemény ellenfelek lesznek. Össze kell szednünk magunkat, jó formába kell kerülnünk a csoportkör rajtjáig” – mondta Massimiliano Allegri, a Milan nyáron kinevezett vezetőedzője.

A jelenleg a Real Madrid sportigazgatójaként dolgozó korábbi gólvágó, Emilio Butragueno nem rejtette véka alá csalódottságát.„A balszerencse a hármas és a négyes kalapból üldözött minket. Az, hogy a Milannal kerültünk egy csoportba, nem zavar, hiszen tudtuk, hogy a kiemeltek közül úgyis kapunk egy erős vagy nagyon erős ellenfelet. Ami nagyon nem tetszik, az az Auxerre – a négyes kalapból a legfajsúlyosabb ellenfelet sorsolták hozzánk” – morgott a királyi gárda legendája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik