PIETSCH TIBOR (Malmö) 2018.08.06 15:17 Frissítve: 2018.08.06 15:40

Mol Vidi: eddig ideális a svéd túra – Malmőben a csapat

Magyar bajnokok, ha találkoznak: hétfő reggel Ferihegyen összefutott a Malmö FF elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre induló Mol Vidi FC és a berlini atlétikai Európa-bajnokságra igyekvő Baji Balázs. A székesfehérváriak (külön)gépe pontban tíz órakor szállt fel – jó néhányan kedvező előjelnék vették, hogy a repülő oldalán az Idealtours felirat virított… Tény, a túra első szakasza ideális volt, mintegy másfél órányi utazást követően a piros-kékek épségben megérkeztek Svédország harmadik legnépesebb városába.

 

Ezzel a géppel repültek Svédországba a fehérváriak (Fotó: a szerző)

A légi kikötőben persze ki mással, mint Zlatan Ibrahimoviccsal szembesültek először – Malmö egyik leghíresebb szülötte vigyorgott rájuk egy méretes fotóról. Fél óra múltán már Juhász Rolandék is mosolyogtak: miközben felpakolták bőröndjeiket a rájuk váró buszra, örömmel nyugtázták, hogy a Celtic vagy az AEK Athén lenne az ellenfelük a rájátszásban – már ha túljutnak a Malmőn. Az öröm természetesen annak szólt, hogy ez esetben a Vidire valódi futballünnep várna: a Celtic elleni csata nyilván remek hangulatban telne. Ami azt illeti, az AEK elleni is...

Innentől fogva már csak egy óhajuk volt a fehérváriaknak: az Európa-liga-sorsolás ne úgy alakuljon, hogy adott esetben megint a Ludogoreccel hozza össze őket a sors. Nos, már a Radisson Blu hotelben elfogyasztott ebéden is túl voltak a játékosok, amikor megtudták, hogy ez a vágyuk is teljesült: ha a jövő keddi, Malmö elleni BL-selejtező visszavágójának végén a svédek ünnepelhetnek, nekik a walesi TNS-sel vagy a Korcsmár Zsoltot is felvonultató dán Midtjyllanddal kellene megküzdeniük az Európa-liga-csoportkörért.

Hivatalosan ugyanakkor senki nem értékelte a sorsolást, mondván, jelen pillanatban a kedden 19.15 órakor a Swedbank Stadionban kezdődő „odavágónál" messzebb nem érdemes tekinteni. Úgyhogy egyelőre a rájátszásról egy szót se, mint ahogy másról se – minden továbbit a Vidi 18.15 órakor kezdődő sajtótájékoztatója után.

2020.02.26 20:16:13

Bajnokok Ligája KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (ÖSSZEFOGLALÓ), MAROSI GERGELY (PERCRŐL PERCRE)

A vendégeknek a bírói döntésekkel is szerencséjük volt. A Real a hajrában nemcsak a meccset, Sergio Ramost is elvesztette.

2020.02.26 17:50:22

Bajnokok Ligája MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Juventus a szünet után döbbenetes fölényben futballozott, de Tousart góljára nem tudott felelni.

2020.02.26 12:11:50

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Ghánai menekülttáborban született, kanadai-libériai kettős állampolgár, értéke üstökösként emelkedik.

2020.02.25 20:47:55

Bajnokok Ligája B. J.

Mertens gyönyörű és történelmi találatára Griezmann válaszolt, a hajrában Vidalt kiállították, Piqué lesérült.

2020.02.25 13:40:34

Bajnokok Ligája B. L.

A Chelsea a 2. félidő elején tört meg • Jorginho sárgák, Alonso piros miatt nem játszhat Münchenben.