SOMLÓVÁRI DÁVID
SOMLÓVÁRI DÁVID
2019.05.09 23:50 Frissítve: 2019.05.09 23:52

Mindenki is – Somlóvári Dávid jegyzete

 

Az még nem meglepő, hogy az irodaépület kicsit nagyvonalúan étteremnek nevezett helyiségében (három automata egymás mellé helyezve érdemelte ki ezt a rangot) a minden eredményt előre megmondó (utólag mindenképp...) napi NS-szerkesztő áradozik a keddi és a szerdai BL-csodáról. Az viszont már különleges estékre utal, ha a saleses, a marketinges és a gazdasági lap tördelője is a Bajnokok Ligája elődöntőjének meccseiről diskurálva, hovatovább traccsolva veszi meg a néha alapélelmiszerként funkcionáló, igazából gasztronómiai zsákutcának számító csomagolt szendvicset.

 
Lucas Moura lett a hős, története első BL-döntőjére készülhet a Spurs! 
Kísért a múlt: csodát tett a Liverpool, kiütötte a Barcelonát

Eközben az egyik legjobb sportújságíró baromi jó két és fél perces punkszámhoz hasonlítja a Liverpool játékát a Barcelona ellen. Ez persze egy pillanatra bezavar, mert előbb vágnám fel hosszában az ereimet, mint hogy egy punkszámról azt mondanám, hogy jó. A „belemászik az arcodba, zsigeri, elképesztő intenzitása van, és mire véget ér, keresgéled, hogy mi gázolt át rajtad” magyarázattal mégis azonosulok, átérzem, hogy mire gondolt. Saját gondolatként az Ajax–Tottenhamre is kiterjesztem a hasonlatot.

Sőt, a Bajnokok Ligája teljes kieséses szakaszára.

Juve–Atlético, MU–PSG, az Ajax két visszavágója is, City–Tottenham. Olyan összecsapások, amelyekhez hasonlóból idényenként néhánynak is örülünk, az idén viszont úgy ömlöttek ránk a futballorgazmust kiváltó ütközetek, mint Lucas Mourára a csapattársak a 96. percben.

Mindezek végén pedig a tizenkilencedik döntős is megvan a BL-ben! Kiderül, hogy még a Spursnek is vannak szurkolói Magyarországon. Földöntúli boldogsággal jelentik a közösségi oldalakon, hogy sírnak az örömtől.

Történelmi siker. Persze hogy az, fennállásuk során többnyire még Észak-Londonban is csak másodikok voltak, nemhogy Európa trónjáért menjenek. Most viszont mennek, teljesen megérdemelten.

Megérdemelten, mert a kút mélyére estek, de kimásztak. Talán a leglátványosabb és legeredményesebb futballt játszó csapatot búcsúztatták, mínusz háromnál sem adták fel az Ajax ellen. Klasszikus született szerdán is.

De ez csak az egyik volt a sok közül ebben a BL-kiírásban. És a döntő még hátravan. Másnap majd arról beszél mindenki. Mindenki is. 

2020.02.19 20:50:55

Bajnokok Ligája B. J.

A tartalékos, több nagy helyzetet is elpuskázó spanyoloknak csak a szépítésre futotta a lelkes olaszok ellen.

2020.02.19 20:10:48

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE (London, összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A német csapat legelső BL-nyolcaddöntőjében idegenbeli győzelemmel kezdett, és nagyot lépett a továbbjutás felé.

2020.02.19 12:23:19

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Elképesztő fizikum, döbbenetes sebesség, de ez semmi a helyzetkihasználáshoz képest. Párizs is tudja már...

2020.02.18 20:09:02

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Ha Morata nem hagyja ki az összes helyzetét, sokkal nehezebb helyzetbe is kerülhetett volna a címvédő.

2020.02.18 17:28:21

Bajnokok Ligája B. L.

A párizsi csapat kis túlzással a semmiből egyenlített, de a norvégra ma sem volt ellenszer.