Robinho góljára Messi válaszolt: iksz a Milan-Barcán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.22. 20:40
null
A két 22-es csatája: Kaká akcióban, Dani Alves fürkésző pozícióban (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája-csoportkör harmadik fordulójában a H-jelű csoportosulás rangadóján a Milan döntetlent játszott odahaza a Barcelonával. A mérkőzés két gólját Robinho, illetve Lionel Messi szerezte. A csoport másik mérkőzésén a Celtic 2–1-re megverte odahaza az Ajax együttesét.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Ritka dolog, amikor egy nemzetközi futballrangadó előtt – történelmi riválisok között, hogy a vendégedzőt, Gerardo Martinót idézzük – a játékvezető legyen a figyelem középpontjában, márpedig most ez történt. Nos, a német dr. Felix Brych ennek egyáltalán nem örült, mivel odahaza, a Bundesligában hatalmasat hibázott, megadott egy elképesztő fantomgólt. Most mégis ráesett a választás, hiszen mégiscsak a 37 éves németet tartják az egyik legrutinosabb bírónak. Érdekesség még, hogy a két csapat legnagyobb sztárja, Mario Balotelli és Lionel Messi egyaránt sérüléssel bajlódott a csoportrangadó előtt, előbbi végül csak a kispadról hallgathatta a kezdő sípszót.

Balotelli nélkül is bátran kezdett a Milan, egy szép akció végén Sulley Muntari lőtt lesgólt (természetesen nem adta meg Dr. Brych), majd a 9. percben Robinho már teljesen szabályos találatot szerzett: ügyesen passzolgatott a 16-os előtt Kakával, a visszakapott labdát pedig higgadtan a kapuba küldte a 11-espont tájáról. 1–0!

Ezt követően visszább állt a Milan, és szinte borítékolható volt az egyenlítés: a 24. perben Lionel Messi egy 16-os előtti labdaszerzés után, Andrés Iniesta passzát követően a 16-osra belépve kicselezte Philippe Mexest, majd a bal alsó sarokba gurított. 1–1!



Ez volt Messi hatodik Milan elleni találata.

Mexes perceken belül egyenlíthetett volna, kihasználva Victor Valdés bakiját, de a tulajdonképpen már üres kapu mellé bólintott, majd Alexis Sánchez ziccerét védte a cseresorból Christian Abbiati sérülése miatt előlépett Marco Amelia. A Milan továbbra is kontrára játszott, csak éppen egyre veszélytelenebbül, Neymar ellenben kétszer is gólt szerezhetett volna, csak éppen mindkétszer célt tévesztett.

ÍME, A KIRÁLY!

Balotelli beállásakor alig valamivel volt nagyobb a hangzavar a pályán, mint az első gól után.

Nagy elánnal kezdett a pihenő után a Milan, de egy kontra után Robinho újabb gólt szerezhetett volna, ha a sokszoros brazil válogatott játékos nem rúg irdatlan lyukat az ötösön, hatalmas ziccerben. Xavi klasszikus Barca-akció végén szintén vezetéshez juttatta volna övéit, de az ő lábáról meg lecsúszott a labda, nem kisebb helyzetben.

A két hiba ellenére gyilkos volt az iram, tartotta a lépést a Milan a Barcával, így jól szórakozott a közönség, hát még amikor beállt Robinho helyére a nagy kedvenc, Mario Balotelli. Azért az olasz drukkerek szava is elállt, amikor a 69. percben Adriano két méterről a kapu mellé lőtt, a lecserélt Kaká viszont nagy tapsot kapott. Szemmel láthatóan elégedett volt a döntetlennel a Milan, de Massimiliano Allegri mester nem követte el azt a hibát, hogy védőkkel zsúfolja meg csapatát, mert Balotelli után Andrea Polit és Urby Emanuelsont küldte pályára, míg a másik oldalon Cesc Fabregas és Pedro állt be friss erőként.

Újabb gólt azonban már nem láthattunk: a döntetlennel mindkét csapat elégedett lehet.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

CELTIC–ALAX

A Celtic az első pontjaiért lépett pályára az Ajax ellen. A skót csapat pedig megragadta a lehetőséget a papíron leggyengébb csoportriválisa ellen. Az első félidő végén pedig meg is szerezte a vezetést a skót csapat. Denswil szabálytalankodott Szamarasz ellen a 16-oson belül a 43. percben, a megítélt büntetőt pedig James Forrest kíméletlenül értékesítette. 1–0

A második játékrészben pedig a három pont sorsát is eldöntötte a hazai együttes, Biram Kajal megpattanó lövése ugyanis az Ajax kapujában kötött ki az 54. percben (2–0). A folytatásban már nem tudott mit kezdeni az Ajax a jól védekező skótokkal, Lasse Schöne hajrában szerzett gólja csak szépségtapasz volt. 2–1

BAJNOKOK LIGÁJA
H-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MILAN (olasz)–BARCELONA (spanyol) 1
–1
Milánó, San Siro, 49 000 néző. V: Brych (német)
MILAN: Amelia – Abate, Zapata, Mexes, Constant – Montolivo, N. de Jong, Muntari – Birsa (Poli, 80.), Kaká (Emanuelson, 71.) – Robinho (Balotelli, 64.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
A kispad: Coppola (kapus), M. Silvestre, Nocerino, Matri
BARCELONA: Valdés – D. Alves, Piqué, Mascherano, Adriano – Iniesta, Busquets, Xavi – A. Sánchez (Fabregas, 74.), Messi, Neymar (Pedro, 81.). Vezetőedző: Gerardo Martino
A kispad: Pinto (kapus), Montoya, Bartra, A. Song, Tello
G: Robinho (9.), ill. Messi (24.)

CELTIC (skót)–AJAX (holland) 2–1
Glasgow, Celtic Park. V: Bebek (horvát)
G: Forrest (45. – 11-esből), Kajal (54.), ill Schöne (94.)

A TÖBBI KEDDI BL-MÉRKŐZÉS EREDMÉNYÉT IDE KATTINTVA ISMERHETI MEG!

AZ ÁLLÁS
1. Barcelona 3 2 1 0 6–1 +5 7
2. AC Milan 3 1 2 0 4–2 +2 5
3. Celtic 3 1 0 2 2–4 –2 3
4. Ajax 3 0 1 2 2–7 –5 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik