Milan, Barca: dupla nulla - a Camp Nouban dől el a továbbjutás

Vágólapra másolva!
2012.03.28. 20:32
null
AZ ONLINE KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Címkék
Tizenegy BEK/BL-siker birtokosai feszültek egymásnak a labdarúgó elitsorozat, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén Milánóban, ahol a hétszeres győztes Milan fogadta a négyszeres első, címvédő Barcelonát. A címeső azonban kevés volt ahhoz, hogy gól szülessen az összecsapáson, így a döntés a jövő hétre, a Cam Nouban esedékes visszavágóra maradt.

ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

A katalánok parádés formában várták a milánói összecsapást, hiszen legutóbbi kilenc mérkőzésüket mind megnyerték, 31–8-as gólkülönbséggel (közte a Bayer Leverkusen elleni BL-nyolcaddöntőbeli mészárlással – 7–1).

A Milan az Arsenal elleni hazai 4–0-s győzelem után kis híján megégett a londoni visszavágón (3–0-ra nyertek Arsene Wenger fiai hazai pályán), majd elbúcsúzott az Olasz Kupa küzdelmeitől (a hazai 1–2 után idegenben a rendes játékidőben 2–1-re állt a Juventusszal szemben, a hosszabbításban azonban a torinóiak kerekedtek felül), a bajnokságban viszont menetel, legutóbbi hét fellépésén 19 pontot szerezve négypontos előnyre tett szert a Serie A-ban. Az előjelek tehát látványos támadófutballt ígértek...

A MÉRKŐZÉS

Ennek megfelelően aktívan kezdett a Milan, s már a második percben megszerezhette volna a vezetést. Kevin-Prince Boateng teljesen egyedül vette át a labdát a tizenhatos vonalánál, de addig várt, amíg életerős lövését blokkolta Gerard Piqué. Másodpercekkel később az egyedül álló Robinho katasztrofálisan találta el a labdát az ötösön. Mindkettő nagy helyzet volt.

Nagy kérdés volt, hogy a Barca ellen megengedheti-e bármelyik csapat, hogy helyzeteket puskázzon el? Már csak azért is, mert a kezdeti gyengélkedés után magára talált a katalán együttes, és kétszer megérkezett a Milan kapujához. Elsőre a San Siro közönségének nagy örömére (kis lézerbehatás miatt) elcsúszó Lionel Messi szabadrúgása lett majdnem jó Seydou Keitának, aki éppen hogy lesen helyezkedett, majd az argentin aranylabdás lövése pattant ki Abbiatiról, de nem lett belőle nagyobb baj.

Messi a legutóbbi huszonöt Bajnokok Ligája-mérkőzésén harminc gólt szerzett. Tehát ha most egy gólt lőtt volna, már azzal is rontott volna az átlagán.

A mérkőzésen a Milan jól semlegesítette Messit (Fotók: Reuters)
A mérkőzésen a Milan jól semlegesítette Messit (Fotók: Reuters)

A 15. percben egy zseniális szabadrúgás-variácó után Alexis Sánchez tolta el Abbiati mellett a labdát. A kapus hozzáért a Barca-játékos lábához, de a tizenegyes elmaradt. Adtak már ilyenért büntetőt, meg volt, hogy továbbengedték. Ezúttal utóbbi történt.

A játékrész közepén aztán ismét a Milannak volt hatalmas helyzete. Clerence Seedorf „forintos” labdája után Zlatan Ibrahimovic került ziccerbe, de nem tudta eltenni a labdát Víctor Valdés mellett. Pedig a jó öreg Zlatan biztosan nem örült volna látványosan egykori csapata ellen szerzett góljának. Na jó, ez nem igaz.

A szünetben egyik edző sem változtatott az összeállításon, igaz, nem is volt miért. Ekkor még senki sem sejtette, hogy egy jóval rosszabb második félidőt játszanak a csapatok.

A 2011. májusi Real Madrid elleni mérkőzés óta most először fordult elő a Barcelonával, hogy nem szerzett gólt egy Bajnokok Ligája-mérkőzés első félidejében. Később kiderült, hogy az egész meccsen sem…

A második félidő első negyedórájában nem sok (leginkább semennyi…) helyzetet alakítottak ki a csapatok. A játék rendre a két tizenhatos között zajlott, az utolsó passzokat vagy a védők fülelték le, vagy les címén az asszisztens, „lánykori nevén” partjelző állította meg az attakot.

A második játékrészre küzdelmessé, de helyzet nélkülivé vált az összecsapás
A második játékrészre küzdelmessé, de helyzet nélkülivé vált az összecsapás

A gyakorlatilag unalomba fulladó mérkőzésen a 77. percben végre ismét valami említésre méltó esemény történt: előbb Messi lövését blokkolták a védők, majd a szöglet után Carles Puyol csúsztatott nem sokkal a kapu mellé. A labda a kapufa és a gólbíró között hagyta el a játékteret. Némi malíciával megjegyezhetjük, az asszisztens állt a legközelebb a gólszerzéshez a második játékrészben.

A hajrában aztán majdnem megszerezte a győzelmet jelentő találatot a Barcelona. Messi lövése után Abbiati védett. A kipattanóra Tello érkezett, de Luca Antonini két méterre a kaputól becsúszva szerelt.

Spori! Labda volt...
Spori! Labda volt...

Szépen véget is ért a mérkőzés. Döntés a Camp Nouban!

ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
AC MILAN (olasz)–FC BARCELONA (spanyol) 0–0
Milánó, San Siro. 79 169 néző. V: Eriksson (svéd)
A KEZDŐCSAPATOK
Milan: Abbiati – Bonera, Nesta (Mesbah, 74.), Mexes, Antonini – Nocerino, Ambrosini, Seedorf – K-P. Boateng (Emanuelson, 67.) – Robinho (El Shaarawy, 52.), Ibrahimovic. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Barcelona: Víctor Valdés – Daniel Alves, Piqué, Mascherano, Puyol – Xavi, Busquets, S. Keita, Iniesta (Tello, 65.) – A. Sánchez (Pedro, 76.), Messi. Vezetőedző: Pep Guardiola

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik