Messi duplájával nyert a Barca a Köbenhavn ellen

Vágólapra másolva!
2010.10.20. 22:41
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája 3. fordulójában a D-csoportban a Barcelona Lionel Messi duplájának köszönhetően 2–0-ra legyőzte a dán Köbenhavnt. A katalánok több góllal is nyerhettek volna, de vagy Johan Wiland védett bravúrral, vagy pontatlanul fejezték be a támadást. A kvartett másik összecsapásán a Rubin Kazany 0–0-s döntetlent játszott a Panathinaikosz otthonában.
Messi vezette sikerre a Barcát
Messi vezette sikerre a Barcát
Messi vezette sikerre a Barcát
Messi vezette sikerre a Barcát
Messi vezette sikerre a Barcát
 

BARCELONA (spanyol)–KÖBENHAVN (dán)

Valószínűleg nem sokan gondolták, hogy a D-csoport 3. fordulójában a Köbenhavn csoportelsőként érkezik a Camp Nouba. A Barcelona azonban már a kezdés után jelezte, hogy 90 perc múlva ő szeretne az élen állni.

Az 5. percben Lionel Messi indult meg a vendégek kapuja felé, majd hirtelen kitette a labdát a bal oldalra David Villának, aki felnézett, és 15 méterről a lécre emelt. Öt perccel később Maxwell került nagy helyzetbe, de a honfitársától, Dani Alvestől kapott zseniális keresztlabdát közelről Johan Wiland kapusba lőtte. A svéd kapusnak nem sokkal később egy megpattanó Messi-löketet is védenie kellett, és úgy tűnt, hogy lassan a mérkőzés emberévé lép elő.

Az első koppenhágai lehetőség a rutinos Jesper Grönkjaer előtt adódott, de lövése megpattant egy védőn, így a megbetegedett Víctor Valdést helyettesítő José Pinto könnyedén védett. A sikertelen próbálkozásra viszont a másik oldalon egy pazar befejezés érkezett válaszul. A 19. percben Andrés Iniesta passzolt a kapuval szemben érkező Messihez, aki 18 méterről ballal bombázott Wiland hálójába. 1–0. Ez volt Messi 136. gólja a Barcelonában, és ezzel már hatodik a klub góllövőlistáján.

A katalánok ezután is nagy fölényben voltak. Előbb Maxwell lőtt alig kapu mellé, majd Villa kínálta meg ismét Wilandot, de a kapus most is bravúrral védett. A szünetig tovább próbálkozott a Barca, ám újabb gólt nem sikerült szereznie.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A második játékrészben feléledtek a dánok. Főleg Dame N'Doye és a csereként beálló Bolanos veszélyeztette Pinto kapuját. Előbbi többször is, amikor tehette kapura lőtt, a 67. percben pedig nem sokkal maradt el a góltól. Távoli kísérlete a lécen csattant, a kipattanót César Santín kapu mellé fejelte.

A 72. percben David Villa megint óriási helyzetbe került, amikor egy Messi által eltört labdába tette bele a lábát, de Wiland kapus most is a helyén volt. A meccs végére elfáradtak a dánok, és bár Dani Alves a 89. percben még a jobb kapufát találta el, a hosszabbítás második percében Messi megszerezte második gólját, és beállította a 2–0-s hazai sikert. Győzelmével a Barcelona átvette a csoportban a vezetést.

PANATHINAIKOSZ (görög)–RUBIN KAZANY (orosz)

A D-csoport harmadik és negyedik helyezettje, a forduló előtt pont nélküli Panathinaikosz és az egypontos Rubin Kazany egymás ellen lépett pályára az athéni Olimpiako Sztadióban. A találkozót tökéletes feltételek, 21 fok, és 52 százalékos páratartalom mellett rendezték meg.

A első félidőben eleinte a görögök vezettek több veszélyes támadást, ám a félidő derekára kiegyenlítődött a játék. A Kazany az első játékrész vége felé átvette az irányítást, és egyre több helyzetet alakított ki, ám gólt az orosz együttes sem szerzett. A legveszélyesebben játszó orosz, Kornyilenko fejese, ha kicsivel is, de elkerülte a görög kaput

A legizgalmasabb jelenet a Kazany kapuja előtt játszódott le. Bocchetti rosszul ért bele egy beadásba, de Rizsikov kapus jó helye volt, így hárítani tudta a kapu felé vágódó labdát.

A második félidőben egyértelművé vált az orosz fölény, a görögök alig vezettek támadást. Ám hiába „borult fel” a pálya, Karadeniz, Kornyilenko, Kaszajev és Navas is kihagyta helyzetét.

A Panathinaikosz csak elvétve került a vendégek kapujának közelébe, ám a védelme jól állta a sarat, így a mérkőzés 0–0-val ért véget.

MESSI DUPLÁJA
 

 

BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 3. FORDULÓ
FC BARCELONA (spanyol)–KÖBENHAVN (dán) 2–0 
Barcelona, Camp Nou. Vezette: Stéphane Lannoy (francia) 
BARCELONA: José Pinto – Daniel Alves, Piqué, Puyol, Abidal – Mascherano, Maxwell (Pedro, 73.), Busquets – Iniesta (Keita 90.), Villa (Xavi, 73.), Messi
KÖBENHAVN: Wiland – Pospech, Zanka, Antonsson, Wendt (Larsson, 81.) – Vingaard (Bolanos, 62.), Kvist, Claudemir, Grönkjaer – Santín (Zohore, 74.), N’Doye
Gólszerző: Messi (19., 92.) 
Sárga lap: N’Doye (61.), Pospech (68.)
 
   
PANATHINAIKOSZ (görög)–RUBIN KAZANY (orosz) 0–0 
Athén, Olimpiako Sztadio. Vezette: Manuel Gräfe (német) 
PANATHINAIKOSZ: Corvasz – Vintra, Boumsong, Sarriegi, Szpiropulosz – Kacuranisz (Hrisztodulopulosz, 62.), Simao Junior – Marinosz (Mavriasz, 78.), Karagunisz (Plesszisz, 61.), Luis García – D. Cissé
RUBIN KAZANY: Rizsikov – Kalesin, Bocchetti, César Navas, Ansaldi – Noboa, Natho – Kaszajev (Bisztrov, 86.), Rjazancev – Karadeniz (Martins, 65.), Kornyilenko (Sibaya, 90.)
Gólszerző:  –
 
Sárga lap: Karadeniz (7.), Noboa (79.), Simao (90.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona3218–2+6 7
2. Köbenhavn3213–2+1 6
3. Rubin Kazan3211–2–1 2
4. Panathinaikosz3121–7–6 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik