Megyeri Balázs védhet a Dortmund ellen

Vágólapra másolva!
2011.11.01. 16:55
null
Megyeri Balázs az előző idényben három bajnokin játszott, az idén egyen sem (Fotó: Imago)
Címkék
Nagy lépést tehet a nyolcaddöntőbe jutás felé az Arsenal a Bajnokok Ligája F-csoportjában, hiszen ha hazai pályán is legyőzi a Marseille-t, és a Dortmund pontot szerez otthon az Olympiakosz ellen, két fordulóval a csoportkör zárása előtt hatpontos előnyt szerez a harmadik helyezettel szemben. A játéknap érdekessége, hogy a görög csapat hétvégi bajnokiján nagyot hibázó Franco Costanzo kapus a Nemzeti Sport információi szerint kegyvesztetté vált, és Megyeri Balázs véd helyette.

 

ARSENAL–MARSEILLE

A Bajnokok Ligája F-csoportjában az Arsenal a Marseille elleni esetleges győzelmével nagy lépést tehet a nyolcaddöntőbe jutás felé, hiszen lerázhatja magáról francia riválisát. Az idegenben elért 1–0-s győzelem után hazai pályán már-már kötelező a három pont megszerzése.

„A Marseille ellen, majd a hét végén a Chelsea elleni rangadón is láthattuk, milyen vékony vonal választja el a győzelmet a vereségtől, s mindkét esetben mi jöttünk ki győztesen a találkozóból – mondta Wenger. – A Marseille-jel nagyot fordult a világ az előző mérkőzésünk óta, zsinórban három meccset megnyert, ráadásul csodálatosan játszik, és idegenben sokkal veszélyesebb, mint otthon.”

Kieran Gibbs és Maruan Samah biztosan kihagyja a meccset, a marokkói csatár ugyanis térdproblémával küszködik, és sérülésének súlyosságától függően többhetes kihagyás várhat rá. Thomas Vermaelen, a Chelsea elleni rangadón mindössze két percet játszó belga hátvéd ellenben Wenger szerint teljesen egészséges, így pályára léphet. Josszi Benajun is visszatérhet sérülése után, így ő is bevethető lesz a francia együttes ellen.

A Marseille-ben André-Pierre Gignac egy ideje ágyéksérüléssel bajlódik, de a Dijon ellen 3–2-re megnyert bajnokin csereként fájdalmai ellenére is vállalta a játékot. Didier Deschamps látta, hogy az Arsenal 5–3-ra legyőzi korábbi klubját szombaton.

„Óriási teljesítmény volt, a támadótriója nagyon összeérett, különösen Robin van Persie van csúcsformában. Az Arsenal nagy erőssége, hogy Gervinho és Walcott inkább passzol Van Persie-nek, minthogy maga akarjon gólt szerezni, az önzetlenség nagy előnyükre válik. Egy ponttal már nagyon elégedett lennék” – mondta Deschamps.

DORTMUND–OLYMPIAKOSZ

A Borussia Dortmund első győzelmére tör a Bajnokok Ligája-idényben, Jürgen Klopp csapata az Olympiakoszt fogadja – a vezetőedző reményei szerint pokoli hangulatban.

„Türelmesen kell játszanunk, 90 percünk van rá, hogy felőröljük az Olympiakoszt, amely arra számít, hogy támadni fogunk, és ezért kontrákkal készül. A közönségünk támogatásával összejöhet a győzelem – mondta Klopp. – Az eddigi meccseken mi okoztuk saját kárunkat, az ellenfeleink csak kihasználták a lehetőségeiket.”

Klopp rámutatott: a Dortmund két vereségét idegenben szenvedte el, az eddigi egyetlen hazai mérkőzésén ikszelt az Arsenallal. A csapatból Sven Bender szereplése kérdéses, míg Patrick Owomoyela biztosan nem játszhat.

A Dortmund a Stuttgart, az Olympiakosz az OFI ellen ikszelt a hét végén, azaz egyik csapat főpróbája sem volt tökéletes. A 4000 görög szurkoló támogatását élvező piros-fehérek Francisco Yestét és David Fustert nélkülözik, Ernesto Valverde vezetőedző pedig tömören megfogalmazta, mit vár: „Ha rosszul játszunk, elég a döntetlen, ha jól, akkor csak a győzelemmel leszek elégedett.”

A görög sajtó szerint az OFI elleni döntetlenben vastagon benne volt a vendégek első góljánál hibázó argentin-olasz kapus, Franco Costanzo. Bár Ernesto Valverde akkor úgy nyilatkozott, egyetlen hiba miatt nem szeretne ítélkezni a kapus fölött, és nem gondolja úgy, hogy azonnal váltania kellene a kapuban, a Nemzeti Sport úgy értesült, ma este Dortmundban valószínűleg Megyeri Balázs védi a görög bajnok hálóját.

Megyeri a legutóbbi szezonban három bajnokin állt a kapuban az Olympiakoszban, az új évadban viszont tétmeccsen még egyszer sem védhetett, csak a kispadig jutott, vagyis ma egyből a mély vízbe dobhatják.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, F-CSOPORT, 4. FORDULÓ
ARSENAL (angol)–MARSEILLE (francia)
London, Emirates-stadion, 20.45 (tv: Tv2, Pro4). V: Tagliavento (olasz)
Arsenal: Fabianski – Koscielny, Mertesacker, Vermaelen, André Santos – A. Song, Rosicky, Arteta – Walcott, Van Persie, Gervinho. Menedzser: Arsene Wenger
Marseille: Mandanda – Fanni, Sou. Diawara, N’Koulou, Morel – Be. Cheyrou, A. Ayew, Alou Diarra, Lucho González, Valbuena – Rémy. Vezetőedző: Didier Deschamps
DORTMUND (német)–OLYMPIAKOSZ (görög)
Dortmund, Westfalenstadion, 20.45. V: Bezborodov (orosz)
Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer – S. Bender, Kehl – M. Götze, Kagava, Perisic – Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp
Olympiakosz: Megyeri – Toroszidisz, Mellberg, A. Papadopulosz, Marcano – Orbaíz, Modesto – Mirallas, Ibagaza, Holebas – Dzsebur. Vezetőedző: Ernesto Valverde
AZ ÁLLÁS
1. Arsenal 3 2 1 4–2 +2 7
2. Marseille 3 2 1 4–1 +3 6
3. Olympiakosz 3 1 2 4–4 0 3
4. Borussia Dortmund 3 1 2 2–7 –5 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik