Lisandro Lópezzel nem bírtak Juhászék

Vágólapra másolva!
2009.08.25. 22:45
null
Lisandro Lopez semlegesítése megoldhatatlan feladat volt Juhászéknak (fotó: Reuters)
Címkék
Nem tudtak csodát tenni Juhász Rolandék, sőt kettős vereséggel estek ki a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójában. Kettős győzelemmel lépett tovább a brüsszelieket legyőző Lyon mellett az Atlético Madrid, az FC Zürich és a Maccabi Haifa is.

Az idegenbeli 5–1-es vereség után a továbbjutási esélyét szinte teljesen elvesztette az Anderlecht, de a brüsszeliek abban reménykedtek: hazai pályán legalább egy győzelemmel búcsúznak a BL mezőnyétől.

Juhász Roland természetesen ezúttal is kezdőként kapott szerepet Ariel Jacobs vezetőedzőtől, de a magyar védő sem tudta útját állni a lyoni támadóknak az első félidőben. A játékrész az új szerzemény, Lisandro Lopez megdicsőülését hozta, az argentin futballista háromszor is bevette Davy Schollen hálóját.

A Portóból érkező futballista a cseh középhátvéd, Mazuch eladott labdáját használta ki és talált be a 26. percben. Ez a találat teljesen megzavarta az Anderlechtet, amely hat perc múlva újra közepet kezdhetett: ezúttal Reveillere beadását értékesítette Lisandro.

A 41. percben a dél-amerikai támadó újabb lövésével szemben is tehetetlen volt Schollen, így a  brüsszelieknek már csak arra kellett törekedniük, hogy legalább hazai pályán ne kapjanak ki csúnyán.

Jacobs kettős cserével próbálta felpörgetni csapatát, és ez sikerült is: a szünetben beállt Matthias Suarez az 50. percben tizenegyest harcolt ki (Cris szabálytalankodott), és értékesítette is. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, Juhász végig a pályán volt.

Lukasz Vintra korai öngóljával szerzett vezetést az Atletico Madrid a Panathinaikosz ellen, és meg is nyerte mind a találkozót, mind a párharcot. A hajrában még Agüero is eredményes volt, a vendégek ráadásul elvesztették a kiállított Djibril Cissét.

Kettős győzelemmel jutott tovább a Maccabi Haifa, amely az idegenbeli siker után hazai pályán is megvette a Salzburgot. A Zürich az első meccs magabiztos győzelme után otthon már nem törte össze magát a Ventspils ellen, de így is nyerni tudott.

Mint másik cikkünkben olvashatták, a Debrecen hazai pályán is legyőzte a Levszkit.

  BAJNOKOK LIGÁJA

SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Debrecen (magyar)–Levszki Szófia (bolgár) 2–0 (Varga 13., Rudolf 36.)

Tj: a Debrecen 4–1-gyel
Anderlecht (belga)–Lyon (francia) 1–3 (Suarez 51.–11-esből, ill. Lisandro Lopez 26., 32., 41.)

Tj: a Lyon 8–2-vel
Atletico Madrid (spanyol)–Panathinaikosz (görög) 2–0 (Vintra 4.–öngól, Agüero 83.)

Tj: az Atletico Madrid 5–2-vel
Maccabi Haifa (izraeli)–Salzburg (osztrák) 3–0 (Dvalisvili 31., Golsa 57., Gadir 90.)

Tj: a Maccabi Haifa 5–1-gyel

FC Zürich (svájci)–Ventspils (lett) 2–1 (Vonlanthen 6., Abdi 90., ill. Tigrlas 8.)

Tj: az FC Zürich 5–1-gyel

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik