Lineker műtét előtt?; Ancelotti, a mumus - BL-legek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.24. 12:46
null
Ancelotti az 1989–1990-es idényben már megálljt parancsolt a Bayernnek – a történelem megismétli önmagát? (Fotó: Reuters)
A Nemzeti Sport Online olvasói már megszokhatták, hogy a Bajnokok Ligája-játéknapokat követően „leges” cikkben, kicsit másképp dolgozzuk fel a játéknap érdekességeit. Ezt tesszük a Real Madrid–Bayern München (1–0) elődöntő után is: az előjelek alapján az 1–0-s spanyol győzelem végső soron a bajoroknak kedvező – de Carlo Ancelotti ismét kibabrálhat a németekkel –, míg Gary Lineker pórul járhat a nagy szája miatt. Lássuk, a játéknap érdekességeit!

 

A NAP TÜRELEMJÁTÉKA. A spanyolok első kapura lövésükből gólt szereztek a meccsen, hiszen Karim Benzema találatát megelőzően nem próbálkoztak gólszerzéssel – olyannyira, hogy addig még a felezővonalat sem igen lépték át.

A NAP STATISZTIKÁJA 1. A Real Madrid 57 meccséből csak egyet veszített el a BL-ben, amikor a szünetben vezetett – 51 győzelem mellett öt döntetlen ékesíti a mérleget.

A NAP, AVAGY A NÉP BÜSZKESÉGE. Benzema a 11. gólját szerezte a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, így már csak egy találatra van Thierry Henry francia csúcsától. De van olyan mutató, amelyben a Real csatárának nincs párja: 62 meccsen elért 36 találatával a legjobb gólátlaggal büszkélkedik honfitársai közül a legrangosabb európai kupában. Hovatovább ebben az idényben Benzema az egyedüli játékos, aki gólokból és gólpasszokból is eljutott legalább ötig.

A NAP ÉLŐKÉPE. A Real Madrid szurkolói a képen látható hatalmas transzparenssel fogadták kedvenceiket. A molinó felett a „Reyes de Europa”, vagyis az „Európa királyai” felirat állt.

 

A NAP ÁTTÖRÉSE. Huszonhatodik BL-meccsén első gólpasszát adta Fábio Coentrao, aki a Benficában hat, a Real Madridban húsz meccsen lépett pályára a Bajnokok Ligájában.

A NAP MEGVILLANÁSAI. Az első félidőben Cristiano Ronaldo ért a legkevesebbszer labdába, mégis volt három kapura lövése. Az első negyvenöt percben csak Arjen Robben (4) próbálkozott nála többször.

A NAP MUMUSA. A Bayern München – az Internazionale elleni 2010-es BL-döntőt is beleértve – legutóbbi hat meccsét elveszítette a Santiago Bernabéu Stadionban.

A NAP STATISZTIKÁJA 2. A Real Madrid mindkétszer kiesett a BL-ben, amikor hazai pályán 1–0-ra megnyerte a párharc első felvonását. Az 1995–1996-os és a 2004–2005-ös szezonban is a Juventus fordított a királyiak ellen.

A NAP CSALÓDÁSA. Igen, Cristiano Ronaldo is ember, ő is tud hibázni. A kétszeres aranylabdás portugál klasszis 13 méterről ajtó-ablak helyzetből az égbe lőtt Benzema passza után. Mentségére szóljon, hogy pattogós labdát kapott.

A NAP NYILATKOZATA. „A Real Madrid jobban játszott. Hala Madrid!” – mondta I. Juan Carlos, Spanyolország királya.

A NAP ÉRDEKESSÉGE. A bajorok ezt megelőzően hatszor kaptak ki 1–0-ra európai kupapárharc első meccsén idegenben, de csak egyszer estek ki. Mégpedig az 1989–1990-es idényben a Carlo Ancelottit foglalkoztató Milan ellenében.

A NAP TAKTIKÁJA/KÉPE. Az alábbi képről egy örök érvényű igazság jut az eszünkbe: a futballt gólra játsszák.

 

A NAP STATISZTIKÁJA 3. A Bayern – amely a legutóbbi három BL-elődöntős párharcát elbukta, amikor az első meccsen nem szerzett gólt – ezt megelőzően 2000 májusában „nullázott” a legrangosabb európai kupában a legjobb négy között. Nem fogják kitalálni, a Real Madridtól elszenvedett 2–0-s vereség alkalmával.

A NAP TWITTER-BEJEGYZÉSE. A Barcelona korábbi angol válogatott támadója, Gary Lineker a Real Madrid vezető találata után az alábbi gondolatot osztotta meg követőivel: „Ha 1–0 marad a vége, megműttetem a füleimet” – utalt az átlagosnál nagyobb hallószervére a korábbi csatár, aki a lefújás után ügyesen kibújt az operáció elől.

„Hála az égnek még hátravan 90 perc” – mentegetőzött Lineker.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik