Király – Kamler János jegyzete

KAMLER JÁNOSKAMLER JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.03.13. 23:37

December elején csalódottan nyilatkozott az Antoine Griezmann nevű francia labdarúgó, amiért nem kapta meg az Aranylabdát, pedig – őt idézve – megnyerte az Európa-ligát és a Szuperkupát, sőt még világbajnok is lett.

No hiszen!

Ugyanez a csatár kedd este szabályosan kerülte a találkozást a labdával, még abból a csapnivalóan játszó Atlético Madridból is kilógott lefelé, mozdulata sem volt a Juventus 3–0-s győzelmével, egyszersmind továbbjutásával záruló Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn. De ne savazzuk tovább, inkább emlékezzünk vissza, hogy az előrejátékot tekintve hány világklasszis futballistát fedezhettünk fel a torinói mérkőzésen!

Igen, „azt” az egyet.

Aki a két csapat kivonulásakor úgy ment ki a pályára, mint – már bocsánat – egy állat, amely képes egyszerre felfalni az összesen 172 uruguayi válogatottságot számláló Diego Godín, José Giménez védőpárost.

Aki csaknem 17 évvel pályafutása első felnőtt tétmeccsét követően, a 35. életévében is szétszakad a futballpályán a győzelem érdekében, pedig már nincs mit bizonyítania, és akkora vagyona van, hogy talán ő maga sem tudja felbecsülni.

És akiről talán éppen ezért mondhatjuk el, hogy nincs párja a futballvilágban.

Cristiano Ronaldo ötszörös aranylabdás, ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, Európa-bajnok futballista. Griezmann-nal ellentétben nincs világbajnoki címe, de istenem, Puskáséknak, Cruyfféknak, no meg az 1982-ben az egész világot elkápráztató brazil géniuszoknak sincs.

Különben is sokféle királyság létezik. Cristiano Ronaldót nyugodtan nevezhetjük a gólok királyának (Angliában, Spanyolországban már volt legjobb mesterlövész, s lehet, Olaszországban is az lesz), vagy hogy aktuálisak legyünk, a BL királyának, elvégre öt elsősége mellett 124. góljával vezeti a vonatkozó BEK-/BL-örökrangsort. A kedd esti volt pályafutása 75. fellépése a kupasorozat kieséses szakaszában, illetve a 60., a 61., majd a 62. találata, egyszersmind a 11. BL-párharc, amelyben a gólja(i) nélkül nem jutott volna tovább aktuális csapata.

Hát hol van ettől Griezmann?!

És még sokan mások…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik