Ki az? Védőként több tavaszi BL-gólja van, mint Ronaldinhónak – és nem Ramosnak hívják

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.26. 13:41
null
Marcelo a Bayern München otthonában is betalált (Fotó: AFP)
A Bayern München ellen szerzett góljával Marcelo, a Real Madrid brazil labdarúgója lett a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának legeredményesebb védője.

A 29 éves balhátvéd – aki több mint tíz évvel ezelőtt, 2007 januárjában szerződött a Real Madridhoz – egészen pazar formában futballozik a tavasszal (már ami a góllövést illeti). Marcelo ebben az idényben öt gólt szerzett a királyi gárda mezében, ebből hármat a BL egyenes kieséses szakaszában (a La Ligában két gólt lőtt). Az 52-szeres brazil válogatott játékos a Paris Saint-Germain, a Juventus és a Bayern München ellen is betalált a kapuba.

A Ligue 1 és a Bundesliga bajnoka, illetve a Serie A-ban címvédő és egyben listavezető ellen volt eredményes a madridiak nagy hajú közönségkedvence. Balbekként nem rossz – finoman szólva… Még akkor sem, ha pontosan tudjuk, Marcelo szinte többet támad, mint védekezik.

MARCELO GÓLJAI A BAJNOKOK LIGÁJÁBAN
1. 2011, nyolcaddöntő, visszavágó Real Madrid–Olympique Lyon 3–0
2. 2011, elődöntő, visszavágó FC Barcelona–Real Madrid 1–1
3. 2012, csoportkör Real Madrid–Manchester City 3–2
4. 2014, döntő Real Madrid–Atlético Madrid 4–1 – h. u.
5. 2015, nyolcaddöntő, első mérkőzés Schalke 04–Real Madrid 0–2
6. 2018, nyolcaddöntő, első mérkőzés Real Madrid–Paris Saint-Germain 3–1
7. 2018, negyeddöntő, első mérkőzés Juventus–Real Madrid 0–3
8. 2018, elődöntő, első mérkőzés Bayern München–Real Madrid 1–2


A müncheni találatával Marcelónak már nyolc gólja van a legrangosabb európai kupasorozatban, ebből hetet az egyenes kiesés szakaszban szerzett, ami rekord a védők között. A vonatkozó rangsorban egyébként klubtársa, Sergio Ramos és az FC Barcelona korábbi kiválósága, a honfitárs Dani Alves követi őt egyaránt hat találattal.

Marcelo gólja a Bayern ellen:

A BL EGYENES KIESÉS SZAKASZÁNAK LEGGÓLERŐSEBB VÉDŐI

7 gólos: Marcelo (Real Madrid)

6 gólos: Dani Alves (Sevilla, Barcelona, Juventus, PSG), Sergio Ramos (Real Madrid)

Kellemes problémái lehetnek Zidane-nak, ha a BL egyenes kieséses szakaszának három leggólerősebb védőjéből kettő egyaránt a csapatában futballozik…

Marcelo többször volt eredményes a BL egyenes kieséses szakaszában, mint például Sergio Agüero, Gareth Bale, Ryan Giggs, Antoine Griezmann, Patrick Kluivert, Ronaldinho, Ronaldo vagy Ruud van Nistelrooy.

A csoportkörös gólokat is figyelembe véve Marcelo nincs az élbolyban a védők között. A rangsort elődje, a Real Madriddal három BL-t nyerő Roberto Carlos vezeti 16 találattal, őt a 15 gólos Iván Helguera s az egyaránt 12 gólos Dani Alves és Gerard Piqué követi.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BAYERN MÜNCHEN (német)–REAL MADRID (spanyol) 1–2 (1–1)
München,
Allianz Aréna, 70 000 néző. Vezette: Kuipers (holland)
BAYERN MÜNCHEN: Ulreich – Kimmich, J. Boateng (Süle, 34.), Hummels, Rafinha – J. Martínez (Tolisso, 75.) – Robben (Thiago, 8.), Th. Müller, J. Rodríguez, Ribéry – Lewandowski. Vezetőedző: Jupp Heynckes
REAL MADRID: K. Navas – Carvajal (Benzema, 67.), Varane, S. Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro (Kovacic, 83.), Kroos – Isco (Asensio, a szünetben) – L. Vázquez, C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Kimmich (28.), ill. Marcelo (44.), Asensio (57.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik