Kettős győzelemmel nyolc között a Bordeaux

Vágólapra másolva!
2010.03.17. 22:54
null
A jó kezdés és a jó hajrá továbbjutást ért Wendeléknek (balra) (fotó: Action Images)<br />
Címkék
A Girondins Bordeaux 2&ndash;1-re megverte az Olympiakoszt a Bajnokok Lig&aacute;ja nyolcadd&ouml;ntőj&eacute;nek visszav&aacute;g&oacute;j&aacute;n, &iacute;gy a francia bajnok kettős győzelemmel, 3&ndash;1-es &ouml;sszes&iacute;t&eacute;ssel jutott tov&aacute;bb a negyedd&ouml;ntőbe.

A hazai vereség után (0–1) után az Olympiakosznak kellett volna támadni, ám a Bordeaux lépett fel kezdeményezőleg. A görögöknek kellett volna járatni a labdát, ám a hazaiak uralták a játékot. A pireusziaknak kellett volna gólt lőni, a Girondins tette.

A francia bajnok a BL-nyolcaddöntő visszavágóján bizonyította, hogy ami a csoportkörben történt (egy, torinói döntetlen után öt győzelem), nem volt véletlen, és már a visszavágó 5. percében 2–0-s előny birtokában volt összesítésben.

Yoann Gourcuff már a mérkőzés elején kiválóan csavart a léc alá – Antonisz Nikopolidisz talán kissé öregesen reagált… –, ám valószínűsíthető, hogy ha nem az 5. percben, akkor később szerzi meg a vezetést a Bordeaux. 1–0 (összesítésben: 2–0)

 GOURCUFF SZABADRÚGÁSGÓLJA
 

Laurent Blanc csapata az első tíz percben gyakorlatilag nem engedte ki a térfeléről az Olympiakoszt, pedig a hazaiaknak 1–0-s előnyük birtokában nem kellett elkapkodniuk támadásaikat. Az első félidőben nem történt sok minden, s ez a gól után tökéletesen meg is felelt a hazaiaknak.

Matt Derbyshire ugyan a hosszabbításban betalált a hálóba, ám Olegário Benquerenca játékvezető les miatt nem adta meg a találatot (centik híján, de alighanem helyes ítélet született).

Említett két személy a második félidőben is főszerepet játszott, hiszen a portugál sípmester kiállította az angol támadót. Érdekes, hogy ezt követően következett be fordulat a mérkőzésen: a csereként beálló Kosztasz Mitroglu 14 méterről betalált a tehetetlen Cédric Carrasso mellett. 1–1 (összesítésben: 2–1)

MITROGLU EGYENLÍT
 

Alou Diarra kiállítása miatt ráadásul a létszámok is kiegyenlítődtek, ám az Olympiakosz későn ébredt, és bár kisebb helyzeteket kialakított, a döntő gólt Maruan Samah „vitte be” a 88. percben – Raul Bravót mintegy fél méterrel túlugorva. A Bordeaux így kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel jutott tovább – és (francia rekordot felállítva) immár hét mérkőzés óta veretlen az elitligában, s ezzel harmadik a vonatkozó BL-listán.

A hármas sípszó után a játékvezető kiállította Olof Mellberget. 

SAMAH FEJES GÓLJA
 
BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Girondins Bordeaux (francia)–Olympiakosz (görög) 2–1 (Gourcuff 5., Samah 88., ill. Mitroglu 65.)
Továbbjutott: a Bordeaux 3–1-es összesítéssel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik