Kapus és bombagól Tel-Avivban, Schalke-siker a Benfica ellen

Vágólapra másolva!
2010.09.29. 22:59
null
Bastos (balra) higgadt büntető után bombagólt lőtt (Fotó: Action Images)
Címkék
A Bajnokok Ligája B-csoportjának második fordulójában a Lyon Michel Bastos higgadt tizenegyesével és bombagóljával már a félidőben 2–0-ra vezetett a Hapoel Tel-Aviv otthonában. A hazaiak szépítő gólját a kapus Vincent Enyeama szerezte büntetőből, a ráadásban pedig Miralem Pjanic állította be a 3–1-es végeredményt. A csoport másik mérkőzésén a Schalke 2–0-ra győzött a Benfica ellen Jefferson Farfán és Klaas-Jan Huntelaar góljával.

 

HAPOEL TEL-AVIV (izraeli)–LYON (francia)

Az első igazán veszélyes lövést a Hapoel középpályása, Zahavi eresztette meg az 5. percben, ám Lloris szögletre mentett.

SZAVAZÁS

Melyik nemzet csapata nyeri meg a Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Két perccel később viszont a Lyon jutott nagy lehetőséghez. A hazaiak tizenhatosán belül Badier buktatta Briandot. Howard Webb büntetőt ítélt, a Tel-Aviv játékosának pedig sárgát adott. A büntetőt Michel Bastos higgadtan a bal alsó sarokba lőtte. (0–1)

A félidő vége előtt tíz perccel alaposan felpörögtek az események. Kis híján egyenlített a Hapoel, Zahavi egy szögletet követően került helyzetbe, ám Lloris blokkolta a közeli lövést.

Az ellentámadásból már a Lyon riogatta a hazaiakat. Gourcuff futott el, majd Gomishoz játszott, akinek a lövésébe Badier lépett bele és mentett szögletre.

Nem úszta meg azonban az izraeli bajnok az újabb gólt. A 36. percben bal oldali szögletet követően Michel Bastos elé került a labda, aki 20 méterről bődületesen nagy gólt lőtt. A labda egy izraeli védőn kissé megpattanva vágódott a bal felső sarokba. (0–2).

A 39. percben centiken múlott, hogy háromgólosra nőjön a Lyon előnye. Látványos jobb oldali akció végén Briand passzolt Reveillerehez, aki elpöckölte a labdát a kapus mellett, ám a labda elment a kapu előtt.

A második félidőben már jóval kevesebb helyzet adódott. Itaj Sehter egyértelmű kezezés után talált a hálóba, a játékvezető természetesen nem adta meg a gólt.

Sokkal vitatottabb szituáció előzte a hazaiak szépítő találatát a 79. percben. Sarokrúgás után a nagy tömörülésben az egyik hazai játékos a földre huppant, Howard Webb pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest a Tel-Aviv kapusa, Vincent Enyeama a bal sarokba vágta. (1–2)

A találkozó végeredményét a 7 méterről kapuba találó Miralem Pjanic állította be a 94. percben. (1–3)

SCHALKE (német)–BENFICA (portugál)

A Benfica kezdett veszélyesebben, Luisao és Martins is veszélyeztetett, ám Neuer a helyén volt. Az első negyedórában mindkét csapat betalált a hálóba, ám mindkét esetben érvénytelen volt a gól.

Klaas-Jan Huntelaar lesállást követően fejelt a hálóba, míg a másik oldalon Oscár Cardozo kézzel ért a labdába, mielőtt a hálóba lőtt.

A félidő legnagyobb helyzetét Javier Saviola hagyta ki. Luisaóval játszott össze remekül, ám a 11 méterről leadott lövése elkerülte a kaput. A másik oldalon Raúl remek passzát Huntelaar nem tudta értékesíteni.

A második félidőben a helyzetek száma meglehetősen kevés volt, sárga lap viszont annál több. Negyedóra alatt négy sárga lapot osztott ki Gianluca Rocchi sporttárs. Előbb Salvio és Javi Garcia sárgult be a vendégeknél, míg a másik oldalon Ucsidát és Farfánt kellett figyelmeztetni.

A meccs tovább durvult, Oscar Cardozót egy kemény belépő után le is kellett cserélni. Csak segítséggel tudta elhagyni a pályát, és az oldalvonal mellett is sokáig ápolták.

A 73. percben már szép jelenetet láthatott a Veltins-Arena közönsége. Lukas Schmitz ívelt át a bal oldalról az ötös jobb oldalán álló Jefferson Farfánhoz, akinek bőven volt ideje, hogy nyugodtan lekezelje a labdát, majd jobbal a jobb sarokba lőtt. (1–0)

A Schalke Klaas-Jan Huntelaar révén a 85. percben tette biztossá a győzelmét, a csatár formás akció végén, hat méterről becsúszva lőtt a kapu közepébe. (2–0)

BAJNOKOK LIGÁJA 
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Hapoel Tel-Aviv–Lyon 1–3
Gólszerző: Enyeama (79. – 11-esből), ill. Bastos (7. – 11-esből, 36), Pjanic (94.)
Schalke 04–Benfica 2–0
Gólszerző: Farfán (73.), Huntelaar (85.)
 A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lyon 2 2 4–1 +3  6
2. Schalke 2 1 1 2–1 +1  3
3. Benfica 2 1 1 2–2 0 3
4. Hapoel Tel-Aviv 2 2 1–5 –4  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik