Történelmi döntetlent játszott a Juventus a Reallal

Vágólapra másolva!
2013.11.05. 20:45
null
Llorente fejese pontmentést jelentett a Juventusnak (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligájának B-csoportjában a Juventus a Real Madridot fogadta, és a két gigász egy remek találkozón 2–2-es döntetlent játszott egymással. A hazaiaktól Arturo Vidal és Fernando Llorente, a madridiaktól Cristiano Ronaldo és Gareth Bale talált be. A csoport másik mérkőzésén a dán Köbenhavn némi meglepetésre egy góllal legyőzte odahaza a Galatasaray együttesét. 

JUVENTUS (olasz)–REAL MADRID (spanyol)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Rotálni fogom csapatomat, szükség van frissítésre – vezette fel a Juventus elleni rangadót Carlo Ancelotti, a Real Madrid mestere, erre fel a Casillas – S. Ramos, Varane, Pepe, Marcelo – Khedira, Xabi Alonso – Bale, Modric, C. Ronaldo – Benzema kezdőt állította ki. Kollégája, Antonio Conte sem tartalékolt, és nem is lett volna értelme, hiszen a torinóiak számára sokkal fontosabb volt a három pont megszerzése.

Okosan passzolgatott a mérkőzés elején a Real, miközben a hazaiak tisztelettudó távolságtartással nézték őket – nem is tudni pontosan, melyik csapatnak szólt a nézőtéri füttyszó. Pedig előbb Cristiano Ronaldo, majd Gareth Bale helyzete mutatta meg, hogy vétek lenne kitámadniuk vagy fölényeskedniük az olaszoknak, miközben a másik oldalon Sergio Ramos hitte azt, hogy a válogatottban szerepel, mert remekül indította Fernando Llorentét, aki elől az utolsó pillanatban mentett Raphaël Varane. Továbbra sem remekel a Real-védelem! Pepe bezzeg kis híján betalált nem sokkal később, szerencséjére Iker Casillas védte a bal alsó előtt a ravasz kis pörgetést…

A 27. percben is bizonyította Casillas, hogy semmit sem veszített gyorsaságából, fantasztikus mozdulattal rúgta ki Claudio Marchisio közeli fejesét – fél óra alatt 12-szer veszélyeztették a kapukat a felek, csak így érdemes gól nélküli mérkőzést játszani!

A félidő végére kezdett belealudni a mérkőzésbe a Real, és meg is lett a büntetés, egy büntető formájában: Varane pocsék becsúszása után Arturo Vidal kilőtte a tizenegyespontról a bal felsőt. 1–0!

A szünet előtt egyenlíthetett volna a felébredt Real, de Ronaldo az ötösről az égbe lőtt – mert a legrosszabbkor lökte meg őt Karim Benzema… A fordulás után nem sokkal második ziccerét már nem hibázta el Cristiano Ronaldo, igaz, Benzema most nem akadályozta, hanem gólpasszal szolgálta ki – őt meg a félpályától a hazai Martín Cáceres indította. 1–1!

Csodálatosan felgyorsult a mérkőzés ezt követően: Xabi Alonso a lécre bombázott, Casillas bravúrral mentett, Pepe a gólvonalon, CR assziszttal jeleskedett Gareth Bale első realos BL-góljánál (1–2), majd Cáceres ívelése és Varane újabb amatőr hibája után Fernando Llorente mattolta fejjel a madridiakat (2–2).


A hajrában a hazaiak középtávoli lövésekkel próbálkoztak, de Casillas mindent védett, a másik kapu előtt Benzema pedig elrontotta szokásos ajtó-ablak ziccerét. Maradt tehát a döntetlen – a csöppet sem igazságtalan döntetlen, amely egyben az első is a két klub közös történelmében.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

FC KÖBENHAVN (dán)–GALATASARAY (török)

Drogba (balra) csak helyzetekig jutott, gólig nem
Drogba (balra) csak helyzetekig jutott, gólig nem

Daniel Omoya Braaten pazar közeli sarkazása révén a 6. percben előnyhöz jutott a Köbenhavn a Galatasaray ellen, ami meg is adta a folytatáshoz a hangulatot. A hátrányban lévő vendégeknek kellett kezdeményezniük, és ők eleget is tettek ennek, de mezőnyfölényük nem volt meggyőző. Mentek, próbálkoztak becsülettel, volt szöglet utáni kapufájuk is, de leginkább annak örülhettek, hogy nem nőtt a hátrányuk kettőre… A második félidőben kifejezetten kiegyenlítetté vált a játék, a Galata idővel az egyenlítéstől is messze került, a győzelemre pedig már nem is gondolhatott. Hiába érződött papírforma fölénye, húzóemberének, Didier Drogbának ezúttal semmi sem sikerült. Illetve helyzetekig eljutott, de a befejezéseibe rendre hiba csúszott. Mindenképpen kiemelendő a nyolc védést bemutató hazai kapus, Johan Wiland, így hiába vezetett a Galatasaray 53 veszélyesnek mondható támadást a hazaiak 29 akciójával szemben, a pontokat tekintve utóbbi bizonyult kifizetődőbbnek. A dánok győzelmükkel pontszámban beérték a Galatát, és eggyel még meg is előzték a Juventust.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
B-CSOPORT

JUVENTUS (olasz)–REAL MADRID (spanyol) 2
–2
Torino, Juventus Stadion, 40 696 néző. Vezette: Webb (angol)
JUVENTUS: Buffon – Cáceres, Barzagli, Bonucci, Asamoah – Vidal, Pirlo, Pogba – Tévez (Quagliarella, 82.), Llorente (Giovinco, 88.), Marchisio. Vezetőedző: Antonio Conte
A kispadon: Storari (k.), Ogbonna, De Ceglie, Padoin, Isla
REAL MADRID: Casillas – S. Ramos, Varane, Pepe, Marcelo – Khedira, Xabi Alonso (Illarramendi, 71.), Modric – Bale (Di María, 75.), Benzema (Jesé Rodríguez, 81.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
A kispadon: Diego López (k.), Carvajal, Arbeloa, Isco
Gólszerző: Vidal (41. 11-esből), Llorente (65.), ill. C. Ronaldo (52.), Bale (60.)

FC KÖBENHAVN (dán)–GALATASARAY (török) 1–0
Koppenhága, Parken Stadion, 36 204 néző. Vezette: Atkinson (angol)
Gólszerző: Braaten (6.)

A TÖBBI MAI BL-MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 4 3 1 14– 4 +10 10
2. Galatasaray 4 1 1 2 6–10 –4 4
3. FC Köbenhavn 4 1 1 2 3– 8 –5 4
4. Juventus 4 3 1 6– 7 –1 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik