MALONYAI PÉTER
MALONYAI PÉTER
2020.09.29 23:35 Frissítve: 2020.09.29 23:35

Jelen idő – Malonyai Péter jegyzete

 

 
Nulla nulla, de hatalmas diadal: BL-csoportkörös a Ferencváros!

Ha valaki, én igazán a szívemen viselem a (sport)múltat, ám most azt mondom, álljunk meg egy pillanatra a szép emlékekkel! Gondolok most arra, hogy az elmúlt hetekben és persze korábban is rendre klasszikus, örökké emlékezetes történetként emlékeztünk meg a Fradi 1995-ös Bajnokok Ligája-szerepléséről, arról, mekkora élmény volt játékosnak és drukkernek egyaránt a csoportkörös szereplés.

A főszereplők megszólaltak persze a mai csapat BL-esélyei kapcsán is, s miközben felelevenítették felejthetetlen emlékeiket, sok sikert kívántak a maiaknak – a kedden pályára lépő utódoknak. Azt sugallva nekik, hogy ne teherként, lehetőségnek tekintsék a régóta várt alkalmat arra, hogy betörjenek Európa futballelitjébe.

Igen, a betörés kifejezés nem túlzás, hiszen a Ferencváros olyan csapatokon átjutva váltotta valóra az álmait, amelyek esélyesebbek voltak nála. Legalábbis előzetesen. Aztán a Celticet idegenben (ez azért sohasem lebecsülendő tett), a Dinamo Zagrebet itthon (a múlt miatt visszavágó jelleggel) múlta felül, Moldéban pedig a padlóról felállva mentette továbbjutásra esélyessé a meccsét. És persze a svéd Djurgarden legyőzése, a kezdet sem volt akármi.

Nálam az a leginkább figyelemre méltó, hogy a Fradi szisztematikus munkával jutott el idáig. Kitűzték célként a Bajnokok Ligáját, aztán – utólag persze könnyű okoskodni – mindent ennek alárendelve tettek. Az edző szerződtetését éppen úgy, mint a játékosok kiválasztását, akik között a kezdőcsapatban visszatérően több a külföldi, de úgy gondolták, ők alkalmasak arra, hogy a vágyakat erővel támogassák meg.

Ne értsenek félre, a legboldogabb akkor lennék, ha színmagyar Fradi érte volna el ezt a kimagasló sikert, ám az esetleges örömöm aligha üzleti, szakmai szempont az élfutballban. Meg aztán mindig a győztesnek van igaza, esetünkben a Ferencvárosnak, a fejétől a farkáig, tehát mindazoknak köszönhetően, akik tettek arról, hogy BL-csoportkörben szerepeljen a Fradi a 2020–2021-es kiírásban.

Ahol – biztosan halljuk majd eleget – minden mérkőzés élmény lesz a játékosoknak. Én – már bocsánat – ennél azért többet vágyom, elvégre az európai kupák csúcsáról van szó, nem gálameccsekről, ezért ott is illenék megmutatni a magyar bajnoknak, mit tud.

Ha már múlt időből jelen idejűvé tették azt, hogy Európa és – Bajnokok Ligája-csoportkör.

2020.10.28 09:34:51

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Kétszer már összetörte futballálmainkat a Dinamo Kijev, most a visszavágáshoz ők adják az alapot…

2020.10.27 23:47:55

Bajnokok Ligája S. T. J.

2020.10.27 19:02:30

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Csaknem négyszeres értékkülönbséget kellene eltüntetni a pályán.

2020.10.27 20:47:02

Bajnokok Ligája K. T. I.

Diego Simeone együttese a 85. percben szerezte meg a győztes gólt az előzetesen esélytelenebbnek vélt Salzburg ellen.

2020.10.27 20:45:18

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

A Mönchengladbach markában volt a győzelem, de kétgólos előnyben kihagyott pár ziccert, és ismét ráfizetett erre.