„Játsszon marslakókkal; PlayStation-gól” – Torino állva tapsolt Cristiano Ronaldónak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.04. 11:07
null
Földöntúli, szenzációs, csodálatos… (Fotó: AFP)
Lionel Messinél gyakran elhangzik, de Cristiano Ronaldo esetében is elmondható, hogy lassan elfogynak a jelzők a teljesítményével kapcsolatban. A portugál klasszis gólpassza mellett kétszer betalált a Juventus elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén, a második gól egészen káprázatosra sikerült, ami mellett a futballvilág sem ment el szó nélkül.

Zinédine Zidane reakciója mindent elárult: a Real Madrid mestere tar fejére tette a kezét, tán maga sem tudta elhinni, hogy amit látott, az valóban megtörtént. A francia rengeteg nagyszerű gólt szerzett pályafutása során – jó néhányat éppen Torinóban –, de Cristiano Ronaldo keddi második találata még az ő elismerését is kivívta.




A 64. percben esett gól előtt Chiellinivel az élen bénázott egy sort a hazai védelem, aztán Dani Carvajal beadása után Cristiano Ronaldo művelt csodát: a portugál klasszis szinte természetellenes magasságba emelkedett, majd akrobatikus mozdulattal, 12 méterről a bal alsóba ollózott.



Másodpercekkel a labda kapuba érkezését követően az egész stadion Ronaldót kezdte éltetni, a Juventus-drukkerek tapsoltak, a Real Madrid-szurkolók éljeneztek – és ez bizony nagy szó, kevesen tudják ezt elérni az ellenfél híveinél.



A BBC Radio tudósítója a helyszínen tekintette meg az összecsapást, ő így emlékezett vissza a gólra a lefújás után: „Amikor a labda középre szállt, azt gondoltam, nem fogja megpróbálni, ezt lehetetlen beollózni. Aztán bang! És bent volt! Elképesztő, muszáj megnézni újra és újra, ellentmond a természetnek. Az emberek arról beszélnek, hogy Ronaldo egyre idősebb lesz, de nincs ezzel semmi baj, ha még mindig ilyen dolgokra képes. Az időzítés kivételes volt, az elképzelés, hogy egyáltalán végrehajtsa, bámulatos. Rengeteg Juventus-szurkoló őt éltette, és hogy ezt képes volt elérni… Zseniális… Minden idők egyik legnagyobb gólját láthattuk a futball történelmében.”

NEM HASONLÍTHATÓ ÖSSZE SENKIVEL

Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa:
„Hogy csúcsformában lett volna? Nem, azt hiszem, ez az átlagos Ronaldo volt, ő mindig ilyen, rendkívüli színvonalon képes futballozni, ezért jutott el ilyen magasságokba, Lionel Messivel egyetemben. Messit és őt lehet csak Peléhez és Diego Maradonához hasonlítani, ők is képesek egymaguk mérkőzéseket eldönteni és trófeákat nyerni a klubjuknak.”

Andrea Barzagli, a Juventus védője:
„Nincs rá jobb kifejezés, ez egy PlayStation-gól. Amikor a világ egyik legjobbjával kerülsz szembe, tökéletesnek kell lenned. Ha bármilyen kicsi területet is hagysz, kíméletlenül megbüntet. Olyan gólt szerzett, ami egy darabka futballtörténelem lesz, kár, hogy éppen mi kaptuk.”

Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője:
„Hogy Ronaldo gólja a futballtörténelem legszebb gólja lenne? Azt nem tudom, de az biztos, rendkívüli találat volt. Csak gratulálni lehet neki ahhoz, ahogyan mostanában játszik.”

Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője:
„Cristiano nem hasonlítható össze senkivel. Egész egyszerűen megvan benne a vágy, az ösztön, hogy ilyen dolgokat vigyen véghez, sohasem ül a babérjain.”

A francia szakembert arról is megkérdezték, hogy az ő 2002-es BL-döntőben szerzett gólja vagy Ronaldo keddi második találata szebb-e. Zidane erre sajátos humorral reagált.

„Persze, össze lehet hasonlítani a gólokat. Az enyém még ennél is szebb volt, de ez most frissebb élmény.”

És hogy mit mondott a főszereplő a meccs után?

„Nem számítottam arra, hogy ilyen gólt szerzek, de beszéljünk inkább a mérkőzésről. Csodálatosan sikerült, három gólt szereztünk a nagyszerű Juventus ellen. Jól játszottunk, így természetes, hogy elégedett vagyok. Két góllal segítettem a csapatot, ez boldoggá tesz, fantasztikus este volt” – értékelt CR.

MENJEN A MARSLAKÓKHOZ – A KÖZÖSSÉGI MÉDIA LEGJOBB REAKCIÓI



„Közülünk csupán kevesen képesek erre” – írta Peter Crouch, aki a Liverpool színeiben szerzett gólját (2006-ban a Galatasaray ellen) hasonlította Ronaldóéhoz.



„Sok nagyszerű gólt láttam már, de ez lélegzetelállító volt Ronaldótól” Gary Lineker.



„Kérlek benneteket, ha egyetlen dolgot tesztek meg ma, akkor az legyen Ronaldo második góljának megtekintése. Az első is remek volt, de a másodikat nem lehet szavakkal leírni”Michael Owen.



„Ronaldónak el kell hagynia a Földet, hogy marslakókkal játsszon. Itt már mindent elért”Álvaro Arbeloa.


És végül „vicces kedvében járó” kollégánk véleménye:

„Veszélyes játék miatt kifelé kellett volna szabadrúgást ítélni! A Juve-szurkolók tapsa pedig nem CR-nek szólt, hanem a gólt megelőző szituációnál látott szép Buffon-védésnek.”

CSÚCSFORMÁBAN

• Ronaldo 19 gólt szerzett a legutóbbi kilenc Real Madrid-mérkőzésén, és 25-öt az előző 13-on a válogatott találkozókat is beleszámítva.
• A portugál 36 tétmeccsen 39 gólnál jár a klubszezonban – a topligákban futballozó játékosok közül senki sem szerzett ennél többet.
• CR a legutóbbi tíz BL-meccsén egyaránt betalált, összesen 16 gólt szerzett.
• A Bajnokok Ligája örökös góllövőlistáját 119 találattal vezeti – 19-cel van Lionel Messi előtt.
• A Buffon kapuját eltaláló legutóbbi 11 lövéséből kilenc a kapuban kötött ki.
• A Real Madrid előző 14 BL-összecsapásán tízszer Ronaldo szerezte a madridiak első gólját.
• Cristiano Ronaldo immár 22 gólt szerzett a BL-negyeddöntős mérkőzéseken, eggyel többet, mint a Juventus. Mindössze öt csapat van, amely a sorozat ezen szakaszában eredményesebb a portugálnál (a Real Madridot is beleértve).
• A portugál klasszis a Juventus elleni mind a hat meccsén betalált, összesen kilenc gólt szerzett.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Juventus (olasz)–Real Madrid (spanyol) 0–3 (0–1)
Torino, Juventus Stadion, 40 849 néző. Vezette: Cakir (török)
JUVENTUS: Buffon – De Sciglio, Barzagli, Chiellini, K. Asamoah (Mandzukic, 69.) – Douglas Costa, Khedira (Cuadrado, 75.), Bentancur, Alex Sandro (Matuidi, 69.) – Dybala, Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
REAL MADRID: K. Navas – Carvajal, S. Ramos, Varane, Marcelo – Modric (Kovacic, 82.), Casemiro, Kroos – Isco (Asensio, 75.) – Benzema (L. Vázquez, 59.), Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Cristiano Ronaldo (3., 64.), Marcelo (72.)
Kiállítva: Dybala (66.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik