HIRDETÉS
HIRDETÉS
KAMLER JÁNOS 2017.04.20 09:08 Frissítve: 2017.04.20 10:13

Játékvezetés: Kassai pályafutására nem lesz hatással a madridi meccs – Bede

A labdarúgó Bajnokok Ligájában Kassai Viktor madridi ténykedése kapcsán a Nemzeti Sport megszólaltatta Bede Ferenc korábbi FIFA-bírót, aki szerint két súlyos hibát követett el a magyar játékvezetői stáb a keddi mérkőzésen.

HIRDETÉS
Bede szerint Kassai pályafutására nem lesz hatással a madridi meccs (Fotó: AFP)

 

 
Ilyen a boksz! – Thury Gábor jegyzete

„Mintha a hat eggyel záruló Barcelona–PSG meccsen lettünk volna, annyi esemény történt a második félidőben – mondta a Nemzeti Sportnak az 51 esztendős sportember. – A Bayern München tizenegyesét megelőző szituációban Casemiro ütemkéséssel lépett be Arjen Robben elé, de hogy rálépett-e a lábára vagy sem, az nem egyértelmű. Kassai Viktor döntése, a büntető megadása elfogadható. Akkor kellett volna igazán magyarázkodnia, ha nem adja meg. Arturo Vidal második sárga lapja azonban nem indokolható. Becsúszó szerelésénél csapattárshoz továbbította a labdát, és bár a mozdulatsor végén valóban buktatta Marco Asensiót, szabálytalansága nem ért sárga lapot, főleg nem másodikat, tehát nem kellett volna kiállítani – ez volt az egyik súlyos hiba. A másik pedig Cristiano Ronaldo második góljának megadása, hiszen a portugál játékos egyméteres lesen állt az indítás pillanatában, a vonalban helyezkedő Ring Györgynek ezen a szinten észre kellett volna vennie."

Cristiano Ronaldo harmadik gólját is lesállás előzte, igaz, csak néhány centiméterrel „lógott be” Marcelo passzánál, ezzel kapcsolatban Bede Ferenc egy érdekességre hívta fel a figyelmet: „Amikor Marcelo megindult a labdával a Bayern védelme felé, Tóth Vencel asszisztens – helyesen – a vendégek utolsó mezőnyjátékosával egy vonalban helyezkedett. Csakhogy a brazil balhátvéd óriási lendülettel betört a védők mögé, fizikailag képtelenség lett volna lépést tartani vele az oldalvonalnál, ezért maradt le tőle méterekkel a partjelző. Mindamellett Cristiano Ronaldo épphogy lesen volt, az akció továbbengedése a hibahatáron belül van.”

 

Kassai Viktorék madridi ténykedésének visszhangjait itt találja meg!

Bede Ferenc elmondta, az UEFA játékvezetői bizottsága a vitatott ítéletekről készült felvételek megtekintése alapján alakítja ki véleményét Kassai teljesítményéről, ez azonban – véli a korábbi FIFA-bíró – nem lesz hatással a pályafutására.

„Kassai Viktor májusban a Dél-Koreában rendezendő U20-as világbajnokságra utazik, ott vezet majd mérkőzéseket, addig eleve nem kapott volna nagyobb feladatot az európai kupákban. Nem ő az egyedüli topbíró, aki hibázott karrierje során, meggyőződésem, hogy szeptembertől ismét vezethet rangos európai kupamérkőzéseket."

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.21 17:25:23

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A döntőt 2019. június 1-jén, a madridi Wanda Metropolitanóban rendezik meg.

2018.05.28 23:41:38

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Kevés szó esik Zinédine Zidane-ról.

2018.05.28 15:14:09

Bajnokok Ligája ILKU MIKLÓS

Az emberi tényezők sok mindent befolyásoltak, de több minden szólt a Real Madrid mellett.

2018.05.26 23:08:18

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER, MAKÁDI PÉTER (Kijev)

A 26. percben hirtelen megállt a műsor, megdermedt a lelátó vörös kanyarja...

2018.05.26 20:22:24

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

CR és Szalah helyett Bale és Karius volt a főszereplő • Zsinórban harmadszor BL-győztes a Real.

HIRDETÉS
HIRDETÉS