KAMLER JÁNOS 2017.04.20 09:08 Frissítve: 2017.04.20 10:13

Játékvezetés: Kassai pályafutására nem lesz hatással a madridi meccs – Bede

A labdarúgó Bajnokok Ligájában Kassai Viktor madridi ténykedése kapcsán a Nemzeti Sport megszólaltatta Bede Ferenc korábbi FIFA-bírót, aki szerint két súlyos hibát követett el a magyar játékvezetői stáb a keddi mérkőzésen.

Bede szerint Kassai pályafutására nem lesz hatással a madridi meccs (Fotó: AFP)

 

 
Ilyen a boksz! – Thury Gábor jegyzete

„Mintha a hat eggyel záruló Barcelona–PSG meccsen lettünk volna, annyi esemény történt a második félidőben – mondta a Nemzeti Sportnak az 51 esztendős sportember. – A Bayern München tizenegyesét megelőző szituációban Casemiro ütemkéséssel lépett be Arjen Robben elé, de hogy rálépett-e a lábára vagy sem, az nem egyértelmű. Kassai Viktor döntése, a büntető megadása elfogadható. Akkor kellett volna igazán magyarázkodnia, ha nem adja meg. Arturo Vidal második sárga lapja azonban nem indokolható. Becsúszó szerelésénél csapattárshoz továbbította a labdát, és bár a mozdulatsor végén valóban buktatta Marco Asensiót, szabálytalansága nem ért sárga lapot, főleg nem másodikat, tehát nem kellett volna kiállítani – ez volt az egyik súlyos hiba. A másik pedig Cristiano Ronaldo második góljának megadása, hiszen a portugál játékos egyméteres lesen állt az indítás pillanatában, a vonalban helyezkedő Ring Györgynek ezen a szinten észre kellett volna vennie."

Cristiano Ronaldo harmadik gólját is lesállás előzte, igaz, csak néhány centiméterrel „lógott be” Marcelo passzánál, ezzel kapcsolatban Bede Ferenc egy érdekességre hívta fel a figyelmet: „Amikor Marcelo megindult a labdával a Bayern védelme felé, Tóth Vencel asszisztens – helyesen – a vendégek utolsó mezőnyjátékosával egy vonalban helyezkedett. Csakhogy a brazil balhátvéd óriási lendülettel betört a védők mögé, fizikailag képtelenség lett volna lépést tartani vele az oldalvonalnál, ezért maradt le tőle méterekkel a partjelző. Mindamellett Cristiano Ronaldo épphogy lesen volt, az akció továbbengedése a hibahatáron belül van.”

 

Kassai Viktorék madridi ténykedésének visszhangjait itt találja meg!

Bede Ferenc elmondta, az UEFA játékvezetői bizottsága a vitatott ítéletekről készült felvételek megtekintése alapján alakítja ki véleményét Kassai teljesítményéről, ez azonban – véli a korábbi FIFA-bíró – nem lesz hatással a pályafutására.

„Kassai Viktor májusban a Dél-Koreában rendezendő U20-as világbajnokságra utazik, ott vezet majd mérkőzéseket, addig eleve nem kapott volna nagyobb feladatot az európai kupákban. Nem ő az egyedüli topbíró, aki hibázott karrierje során, meggyőződésem, hogy szeptembertől ismét vezethet rangos európai kupamérkőzéseket."

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.20 20:45:43

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

BL-ERŐSORREND. Távolabb került a dobogótól a Real Madrid, süllyed az Atlético.

2017.11.01 20:19:07

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Ezt sem gondolták volna sokan: a címvédőt 3–1-re legyőző Tottenham már négy forduló után továbbjutott.

2017.11.01 19:50:27

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Nehéz helyzetbe került a délolasz csapat, az ismét nyerő Sahtar Doneck hat ponttal vezet előtte.

2017.11.01 12:36:56

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A balhátvéd Layvin Kurzawa lengyel válogatott is lehetne, korán örült a svédek elleni Eb-selejtezőn, és zsarolási botrányba keveredett.

2017.10.31 20:26:18

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Már az első percben vezetést szerzett az olasz csapat • Az Atlético Madrid ismét botlott a Qarabag ellen.