Az Inter megtörte hosszú „angol átkát”

Vágólapra másolva!
2010.02.24. 20:35
null
Cambiasso döntött a milánói presztízscsatában (Fotó: Reuters)
Hosszú idő, 2003 óta nyert ismét mérkőzést angol csapat ellen az Internazionale a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a milánói fekete-kékek Diego Milito és Esteban Cambiasso góljával fektették két vállra a Salomon Kalou révén fontos idegenbeli találatot szerző Chelsea-t. A 2–1-es Inter-siker teljesen nyílt visszavágót ígér.

ÉLŐ, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÜNKET ITT OLVASHATJÁK!

Az Inter Júlio César – J. Zanetti, Samuel, Lúcio, Maicon – Sztankovics, Cambiasso, Thiago Motta – Sneijder – D. Milito, Eto'o, a Chelsea pedig Cech – Ivanovics, R. Carvalho, Terry, Malouda – Ballack, Mikel, Lampard – Anelka, Kalou – Drogba összeállításban futott ki a San Siro gyepére.

Az Inter első helyzetéből rögtön be is talált, a 3. percben: Diego Milito kapott a tizenhatos bal oldalán egy labdát, egy hátrahúzós csellel nagyon elküldte Terryt, majd bevágta a labdát a rövid alsóba (1–0). Angol csapat ellen az Inter a BL-ben 421 perc után talált be ismét!

 

 

Az első sárgát a Ballackot fejbe rúgó Thiago Motta kapta Mejuto Gonzáleztől, ezzel az első tíz perc történései le is zárultak… A Chelsea első lövését Kalou eresztette meg, de a héten közlekedési balesetet szenvedett Júlio Césarnak nem okozott gondot a hárítás. Annál inkább bajban volt Didier Drogba óriási bombájánál: az elefántcsontparti kis híján megrogyasztotta a kaput egy, a lécen csattanó szabadrúgással.

A londoniak lövőkedve változatlan maradt, a 18. percben Ballack megpattanó, életerős lövését ütötte oldalra Júlio César, majd Drogba lőtt fordulásból mellé. Cech kapuja előtt Milito megpróbálta még egyszer bevetni a gólnál elsütött cselt, majd esett egyet Carvalho mellett – sárga lapot kapott cserébe, pedig tizenegyest várt.

Az első fél óra mérlege: a korai vezetés után magabiztosan védekező (és visszafogottan támadó) Inter, próbálkozó, de csak távolról veszélyeztető és nem elég kreatív Chelsea.

A 34. percben kis híján megduplázta az előnyét Mourinho csapata: a bal oldalon Sneijder teljesen üresen kapott egy labdát, pontosan tálalt középre, Eto'o viszont ahelyett, hogy berúgta volna az ordító helyzetet, egyszerűen nem találta el a labdát… A 38. percben Maicon került helyzetbe, de Cech menteni tudott az előretörő jobbhátvéd elől – az Inter rendre megtalálta a réseket.

A félidő zárásaként Salomon Kalou lépett meg a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, majd elzuhant Samuel szorításában – a játékvezető nem ítélt tizenegyest, és elképzelhető, hogy igaza is volt (az érem másik fele: láttunk már ilyen esetért büntetőt). A kevés helyzetet hozó első játékrész után 1–0-ra vezettek a milánóiak.

2. félidő

A második félidő első öt percét megnyomta Ancelotti együttese, de helyzet nélkül. Aztán viszont úgy cselekedett, mint az Inter az első játékrészben – az első lövéséből betalált. Az 51. percben Ivanovics tört előre, erőszakosan megtartotta a labdát, majd Kalou elé tálalt, a támadó pedig csavart, a füvön megcsúszó lövéssel talált be Júlio Césarnak 18 méterről (1–1). A brazil kapus nem feltétlenül nézi majd vissza büszkén a gólt…

 

 

Nem sokáig emésztette a mélyütést az Inter, Esteban Cambiasso villámgyorsan belőtte a másodikat. Az argentin középpályás első távoli lövését még blokkolták a védők (Cech is rámozdult a labdára), a visszapattanót viszont már a bal alsóba lőtte az Inter 19-ese (2–1).

 

 

Mintha nem lett volna elég a kapott gól a Chelsea-nek, Petr Cech is ápolásra szorult, Hilário jött be a helyére – azért ez nem feltétlen minőségi javulás. A londoniak a 65. percben egalizálhattak volna, Lampard becsúszva küldte kapura a labdát, Júlio César védeni tudott, részben feledtetve ezzel a vendégek gólja előtti hibáját.

Mourinho (aki már korábban Balotellit is beküldte) Pandevvel váltotta fel a feledhető teljesítményt nyújtó Eto'o-t. A 70. percben Balotelli remekül ment el a jobb szélen, laposan keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt, az érkező Cambiasso viszont elsőre nem vállalta el a lövést, másodszorra meg veszélytelen volt próbálkozása.

A Chelsea nem törődött bele, hogy hátrányban távozik Milánóból, Lampard veszélyes beadása emelte az égbe a hazai drukkerek pulzusszámát. Az utolsó kisebb lehetőség Ballack előtt adódott, de a londoniaknak nem volt erejük az egyenlítésre – az Inter minimális előnnyel várhatja a visszavágót egy kevés helyzetet és sok brusztolást hozó meccs után.

A KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A JEGYZŐKÖNYVRE!
A KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A JEGYZŐKÖNYVRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik