Ifi BL: Szoboszlai gólt lőtt, és kiosztott három gólpasszt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.07. 20:01
null
Szoboszlai három gólpasszt osztott ki (Fotó: Szoboszlai/Instagram, archív)<br />
Az ifi labdarúgó Bajnokok Ligájában (hivatalos nevén UEFA Youth League, azaz UEFA Ifjúsági Liga) a címvédő Red Bull Salzburg 5–2-re legyőzte a Sporting CP-t, így bejutott a nyolcaddöntőbe. Az UEFA tudósítása szerint az osztrák együttes sikerében főszerepet játszott a már a nagy csapatnál is számításba vett Szoboszlai Dominik: a meccset végigjátszó magyar középpályás három gólpasszt osztott ki, majd a ráadásban ő maga is betalált.

Szoboszlai a 14. percben a mérkőzés első gólját készítette elő szabadrúgásból, majd a második félidőben még két gólpasszt osztott ki szögletből. A ráadásban a magyar középpályás egy, a bal szélről érkező beadás után a kapu bal oldalába küldte a labdát, így egy góllal és három gólpasszal zárt, a Salzburg pedig 5–2-re legyőzte a portugál ellenfelét, s készülhet a nyolcaddöntőre.

Szoboszlai gólpasszai és gólja

A Bp. Honvédot 9–1-es összesítéssel búcsúztató FK Krasznodar Real Madrid elleni mérkőzésén bődületes nézőcsúcs született, ettől függetlenül a spanyolok ünnepelhettek a tizenegyespárbaj után. Erről a meccsről és a rekordról ide kattintva olvashat részletesebben!

KeddenSchön SzabolcsésHorváth Olivérnem volt tagja az Ajax keretének a PSG elleni, tizenegyespárbajban elveszített mérkőzésen.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Red Bull Salzburg (osztrák)–Sporting CP (portugál) 5–2
Molde (norvég)–AS Monaco (francia) 2–2 – 11-esekkel: 2–4
18.30: FK Brodarac (szerb)–Manchester United (angol) 0–2
Korábban
Zeljeznicar (bosnyák)–Atlético Madrid (spanyol)1–3
FK Krasznodar (orosz)–Real Madrid (spanyol)0–0 – 11-esekkel: 0–3

Kedden játszották
Internazionale (olasz)–Szpartak Moszkva (orosz) 3–3 – 11-esekkel: 3–1
Nitra (szlovák)–Feyenoord (holland)2–3
Ajax (holland)–Paris Saint-Germain (francia)0–0 – 11-esekkel: 2–4

A csoportkörös ágról már bejutott a legjobb 16 közé:Basel, Bayern München, Chelsea, FC Barcelona, Liverpool, Manchester City, Porto, Tottenham

A nyolcaddöntő sorsolását február 9-én tartják meg az UEFA nyoni központjában. Az egy mérkőzésen eldőlő párharcokat február 20-án, vagy 21-én rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik