Időutazás sztárokkal – „legendás” hangolás a BL-döntőre

SZELI MÁTYÁS (CARDIFF)SZELI MÁTYÁS (CARDIFF)
Vágólapra másolva!
2017.06.03. 08:28
null
Ryan Giggs és Luís Figo is pályára lépett az All-Star-meccsen (Fotó: Twitter)
Péntek kora este rendezték Cardiffban az öböl vizén úszó futballpályán a legendák mérkőzését, amely egyfajta felvezetője volt a szombati Bajnokok Ligája-finálénak. A kispályás összecsapást a Ruud Gullit vezette csapat nyerte 18–12-re az Emilio Butragueno által irányított gárda ellen.

Az egyik oldalon a helyi legenda Ryan Giggs és Ian Rush mellett pályára lépett többek között Vítor Baía, Éric Abidal (aki hatévnyi barcelonai futballal a háta mögött azzal utasított vissza egy interjúkérést, hogy nem beszél spanyolul), Robert Pires és Cafu. A másik csapat főleg exrealosokból állt, Luís Figo például remek biciklicsel után lőtte ki a bal felsőt, Michel Salgado a rá jellemző keménységgel lépett oda Cafunak, és mintha húsz évet repültünk volna vissza az időben, amikor Roberto Carlos elhúzott a bal szélen, beadásából pedig Davor Suker bevette David James kapuját a 15 ezer néző előtt lejátszott meccsen.

Ryan Giggs egyik gólja

Az újságírók között szolidan meghúzódva a dél-afrikai válogatott történetének legeredményesebb játékosa, Benni McCarthy is figyelte a régi ellenfelek, társak játékát, de a Portóval Bajnokok Ligáját nyerő korábbi csatár készségesen válaszolt a Nemzeti Sport néhány kérdésére.

– Hogyhogy nem volt ott a pályán?
– Jó lett volna beállni, de kis túlzással már nincs lábam.

– Pár éve már visszavonult, most mivel foglalkozik?
– Az egyik dél-afrikai tévének dolgozom, a legtöbb korábbi profi ezt csinálja, tévézik vagy klubnagykövetnek áll.

– És az edzősködés?
– Arról sem mondtam le, épp az UEFA pro licencének megszerzésén dolgozom, remélem, jövőre meglesz minden papírom, és akkor talán megkapom a lehetőséget egy dél-afrikai vagy európai csapatnál.

– Mit vár a szombat esti mérkőzéstől?
– Sokan a Real felé hajlanak, de rendkívül kiegyensúlyozott döntőre számítok. A Juventus talán mindenki másnál jobban megnehezítheti a Madrid dolgát. Három szezonon belül másodszor játszik döntőt, ismét a diadal kapujában áll, és miközben csapatként is jól teljesít, remek játékosai vannak, köztük olyan futballisták, mint Gianluigi Buffon, aki még nem nyerte meg a Bajnokok Ligáját, így elképesztően elszántan készül.

– Tehát a Juventus sikerét várja?
– Az előzőleg elmondottak ellenére úgy érzem, a Real Madrid egy hajszálnyival erősebb, s az is jó hír a spanyoloknak, hogy Gareth Bale felépült, így szerintem összejöhet a BL-ben eddig példátlan címvédés.

– Az olaszok kapcsán említette a csapategységet. Amikor 2004-ben BL-t nyert a Portóval, az egyéni kvalitásokat tekintve voltak önöknél erősebb ellenfelek, mégis rácáfoltak a papírformára.
– Akkor az volt a sikerünk egyik kulcsa, hogy addig egyikünk sem nyert Bajnokok Ligáját, vagy szerepelt ilyen szinten, nagyon, sőt már-már kétségbeesetten meg akartuk nyerni a trófeát. Ezért is sikerülhetett. Azért megjegyezném, ugyan a Real játékosai egyénileg nagyon jók, de Zinédine Zidane irányítása alatt csapatként is jól működnek. Már korántsem függenek annyira Cristiano Ronaldótól, ezáltal pedig sokkal veszélyesebbek.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
20.45:
Juventus–Real Madrid (Tv: M4 Sport, Sport1 – élőben az NSO-n!)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik