Ibrahimovic: Megölném magam a társaimért

Vágólapra másolva!
2010.10.18. 15:46
null
Ibrahimovic állítja, számára a csapat sikere a legfontosabb (Fotó: Action Images)
Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan csatára a Gazzetta dello Sportnak adott interjújában elmondta, már nem olyan önző, mint karrierje elején, és bármi képes lenne a csapattársaiért. A svéd támadó kedd este a Bajnokok Ligája G-csoportjában korábbi edzőjével, José Mourinhóval csap össze, akit igazi győztesnek tart.

Zlatan Ibrahimovic holnap este korábbi edzőjével találkozik: a Milan támadója a Real Madrid elleni meccsen José Mourinhóval kerül szembe. A svéd játékos szerint a portugál szakember igazi győztes alkat.

„Mourinho ösztönzött engem az Internél, ő igazi győztes. A portugál jött, győzött, ment, és köszönetet mondott. Három nagyszerű évet töltöttem az Internél. Rengeteget kaptam ettől a klubtól, és ma is a szívemben őrzöm ezt a csapatot. Nem tudom, hogy velem is BL-t nyert volna-e a milánói együttes, ezt nehéz megítélni” – mondta Ibrahimovic a Gazzetta dello Sportnak.

A svéd csatárt gyakran vádolják azzal, hogy önző módon játszik, csak saját sikereinek tud igazán örülni, de Ibra úgy nyilatkozott, ez csak a karrierje elején volt rá jellemző, most már meghalna a társaiért.

„Az ember a karrierje elején többet foglalkozik magával, hogy észrevegyék, de aztán rájön, hogy az együttes fontosabb az egyénnél, és csak a csapattal együtt lehet messzire jutni. Amikor a társaim örülnek, akkor én is, mert amikor csatlakozom egy csapathoz, képes vagyok megölni magam a társaimért. Ha ők győznek, akkor én is” – jelentette ki a svéd támadó, aki a Barcelonáról is beszélt.

„A Barcelonánál megtanultam, hogy a futball naponta változik. A véleményekre gondolok. A Barca a világ legerősebb csapata, egy csapat sem játszik olyan jól, mint a katalánok. De ott rá kellett jönnöm, hogy az emberek véleménye egyik pillanatról a másikra megváltozhat. Guardiola nagy edző, de kevés a tapasztalata. Túl fiatal, hogy 22 sztárból álló keretet irányítson. Guardiola tökéletesnek akar látszani, de Tiger Woods is tökéletes akart lenni, és semelyikük sem az. A Barcelonánál nem nehéz edzőnek lenni, ki ne nyert volna hat trófeát ezzel a kerettel?” – mondta Ibrahimovic.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik