Ibrahimovic megmentette a hazai égéstől a PSG-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.05. 22:42
null
Zlatan Ibrahimovic pontot mentett a PSG-nek (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjában a PSG hiába játszott nagy fölényben az Anderlecht ellen, a belgák szerezték meg a vezetést. Zlatan Ibrahimovic ugyan gyorsan egyenlített, de fordítani már nem tudtak az eddig hibátlan párizsiak. A Megyeri Balázs nélkül felálló Olympiakosz megverte a Benficát.

PSG (francia)–ANDERLECHT (belga)

A labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjában az eddigi három mérkőzését megnyerő, tétmeccsen a rendes játékidőben március óta veretlen PSG a belga Anderlechtet látta vendégül. A párizsiak azzal a tudattal léptek pályára, hogy egy győzelemmel bebiztosítják a továbbjutást.

Ennek megfelelően az első játékrészben nagy mezőnyfölényben játszottak az uruguayi Edinson Cavanit sérülés miatt nélkülöző hazaiak. A francia csapat 67 százalékban birtokolta a labdát az első félidőben, de az átütőerő hiányzott a játékából. Ezt bizonyítja az is, hogy a párizsiak ugyanúgy ötször lőttek kapura, mint a brüsszeliek, ebből háromszor találták el a kaput, a vendégek pedig kétszer.

A statisztikák is azt mutatják, hogy a hazai fölény ellenére az Anderlecht is el-eljutott a kapuig, elsősorban szabadrúgásból, illetve átlövésből próbált veszélyeztetni. Gólt azonban 45 perc alatt egyik csapat sem szerzett.

A második félidő elején fokozta az iramot a PSG, és az 50. perctől úgy tűnt, már csak idő kérdése, mikor szerzi meg a vezetést a hazai csapat. A vendégek azonban fegyelmezetten zárták a területeket, és ha Zlatan Ibrahimovicnak mégis volt lehetősége – aligha meglepő, hogy a svéd csatár volt a legaktívabb párizsi –, akkor vagy mellé fejelte a szöglet után elé kerülő labdát, vagy a sorfalba lőtte a javukra megítélt szabadrúgást.

A 68. percben aztán még érdekesebb fordulatot vett a találkozó: az Anderlecht egy bal oldali kontrát vezetett, Kljestan centerezését Demy de Zeeuw a kapu közepébe továbbította. 0–1

Úgy látszik, erre volt szüksége a PSG-nek, ugyanis a következő hazai támadásból Zlatan Ibrahimovic rögtön egyenlített. A párizsi csatár a balról középre passzolt labdát lőtte először még a kapufára, másodszorra viszont közvetlen közelről már a kapuba. Ez volt ebben a szezonban a hetedik BL-gólja Ibrahimovicnak. 1–1

Ezzel beállította Georghe Weah klubrekordját: a későbbi aranylabdás libériai csatár az 1994–1995-ös szezonban jutott hét BL-gólig a PSG színeiben.

A hajrában már hiába nyomtak a hazaiak, újabb gól nem született, még úgy sem, hogy a 82. percben a vendégektől Kljestant kiállította a játékvezető. A 96. percben Thiago Silva még a kapus kezeibe fejelt egy szélről beívelt szabadrúgást, ha úgy tetszik, kihagyta a meccslabdát. Ezzel az Anderlecht pontot csent Párizsból, azok után, hogy két hete otthon 5–0-ra kikapott a PSG-től (Ibrahimovic azon a meccsen négyszer volt eredményes). Ez pedig azt is jelenti, hogy Laurent Blanc csapata még nem tudta bebiztosítani a továbbjutást.

OLYMPIAKOSZ (görög)–BENFICA (portugál)

A C-csoport másik meccsén a második hely szempontjából alighanem döntő jelentőséggel bíró találkozón csapott össze a három forduló után egyaránt négy-négy ponttal álló, két hete Lisszabonban egymással ikszelő (1–1) görög Olympiakosz és a portugál Benfica. A hazaiaknál Megyeri Balázs a kispadon kezdett, és nem is állt be.

A mérkőzés hasonlóan alakult, mint az októberi „odavágó”, hiszen ezúttal is az Olympiakosz szerezte meg a vezetést: Holebasz bal oldali szöglete után Kosztasz Manolasz fejelt hat méterről, középről a kapuba. 1–0

A vezetés birtokában a görögök visszaálltak. A Benfica többet birtokolta a labdát, és a második félidő elején majdnem négyszer annyi kaput eltaláló lövése volt a vendégeknek, mint a hazaiaknak: a portugálok már hétnél tartottak, amikor a görögök még csak kettőnél, de a kettőből egy gólt lett, a hétből viszont egy sem akadt be…

A második félidőben az Olympiakosz megőrizte vezetését, 1–0-s győzelmével nagy lépést tett a továbbjutás felé.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ

C-CSOPORT

Paris Saint-Germain (francia)–Anderlecht (belga) 1–1
Párizs, Parc des Princes, 43 091 néző. Vezette: Strahonja (horvát)
Gólszerző: Ibrahimovic (70.), ill. De Zeeuw (68.)
Kiűllítva: Kljestan (82.)

Olympiakosz Pireusz (görög)–Benfica (portugál) 1–0
Pireusz, Jorgosz Karaiszkakisz Stadion, 31 461 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
Gólszerző: Manolasz (13.)

AZ ÁLLÁS
C-CSOPORTMGyDV L-K GkP
1. Paris SG43113– 2+1110
2. Olympiakosz4211 6– 5 +17
3. Benfica4112 3– 5 –24
4. Anderlecht413 1–11–101
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik