Ibra hátba vágta Mout; a BVB a Barca nyomdokain - BL-legek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.09. 11:05
null
Pepe kiváló gólpasszt adott Reusnak (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján a Chelsea hazai pályán 2–0-ra legyőzte a PSG-t, ezzel elődöntőbe jutott. A Borussia Dortmund is 2–0-ra nyert a Real Madrid ellen, ám ebben a párharcban ez nem volt elég a továbbjutáshoz. A találkozók ezúttal is számos érdekességgel szolgáltak, jöjjenek a játéknap legjei.

A NAP VÉDÉSE

Egyértelműen Roman Weidenfeller, a Borussia Dortmund kapusa érdemelte ki a képzeletbeli díjat. A rutinos kapuvédő Ángel Di María büntetőjénél óriási bravúrral tolta ki a kapu bal oldalába tartó lövést, bár hozzátartozik a dologhoz, hogy a Real Madrid argentin szélsője megcsúszott a vizes talajon a lövés pillanatában. Mint később kiderült, a kihagyott tizenegyes is belefért a blancóknak a továbbjutás szempontjából, de az biztos, hogy nem ez volt Di María élete meccse.

A NAP KIHAGYOTT HELYZETE

Henrih Mhitarjan kihagyta a kihagyhatatlant: a Borussia Dortmund örmény középpályása remek labdát kapott, elhúzta Iker Casillas mellett, majd az ötös sarkánál megijedt az üresen tátongó kaputól, és a kapufára passzolt. A lábában maradt a hosszabbítás és talán a BVB továbbjutása is.

A NAP HIBÁJA

Mhitarjan és Di María is lehetne itt, de nálunk Pepe rontása vitte el a pálmát. A portugál hátvéd egy előre ívelt labdát szeretett volna hazafejelni Casillashoz, ám ehelyett szinte tökéletes ütemben indította Marco Reust, aki köszönte szépen, elhúzta a spanyol kapus mellett és az üres kapuba gurított. Szép passz, pontos befejezés.

A NAP TALÁLKOZÁSA

Zlatan Ibrahimovic nem játszhatott sérülése miatt a Chelsea elleni idegenbeli BL-negyeddöntőn, ám a pályán kívül letette a névjegyét. A PSG labdarúgója a 2–0-ra elveszített találkozó (mely a franciák kiesését és az angolok elődöntőbe jutását hozta) után a pálya szélén interjút adó José Mourinhót hátba vágta (persze csak finoman), majd megölelte, és sok sikert kívánt neki és csapatának.

A NAP JUBILEUMA

Marco Reus első találata volt Iker Casillas 700. kapott gólja 672. tétmeccsén. A Borussia Dortmund egyébként 2011 áprilisa óta az első csapat, amelyik nem kapott gólt a Real Madridtól a Bajnokok Ligájában.

A NAP CSERÉJE

Demba Bát a 66. percben küldte pályára José Mourinho a Chelsea 1–0-s vezetésénél, és bejött a húzás: a 87. percben közvetlen közelről betalált a szenegáli csatár, ezzel továbblőtte a londoni csapatot.

A NAP SZELFIJE

A Chelsea-játékosok érthetően vidámak voltak a PSG legyőzése után, ezt a David Luiz által közzétett szelfi is bizonyítja. A brazil játékos viccesre vette a figurát, John Terry pedig olyan „terrysen” nézett.

A NAP STATISZTIKÁI

A Chelsea legutóbb 11 Bajnokok Ligája-szezonjában hétszer bejutott az elődöntőbe. A londoni csapat menedzsere, José Mourinho kilencedik negyeddöntőjét is sikerrel vette az európai kupaporondon.

A NAP KEDVESSÉGE

Az Olympique Marseille kicsit odaszúrt a PSG-nek, miután a párizsiak vereségükkel búcsúztak a Bajnokok Ligájától. „Még mindig az egyetlen” – írta a Marseille egyik közösségi oldalán, utalva arra, hogy a klub az egyetlen BEK/BL-győztes francia csapat (1993).

A NAP FUTÁSA

A PSG-tulaj reakciója Ba góljára
A PSG-tulaj reakciója Ba góljára

José Mourinho jó kondiban van: a portugál tréner Demba Ba győztes góljánál a kispadtól a szögletzászlóig sprintelt, hogy együtt örülhessen játékosaival. A Special One gyorsan odaért, és megpaskolta fiait, elismerve teljesítményüket.

A NAP KÉPE

Demba Ba gólja sokkolta a párizsi nézőket és játékosokat, Nasszer al-Khelaifi PSG-tulajdonos arcáról viszont mindent le lehet olvasni.

BAJNOKOK LIGÁJA – EMLÉKEZTETŐ
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
CHELSEA (angol)–PARIS SAINT-GERMAIN (francia) 2–0 (1–0)
BORUSSIA DORTMUND (német)–REAL MADRID (spanyol) 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik