Ibra és Beckham nélkül, sótlan meccsen ment tovább a PSG

Vágólapra másolva!
2013.03.06. 20:46
null
A gólörömében a mezétől is megszabaduló Lavezzi szerezte a PSG egyenlítő találatát (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a PSG hazai pályán, felejthető mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott a Valenciával, ezzel 3–2-es összesítéssel bejutott a negyeddöntőbe.

A hazaiaknál, ahogy az várható volt, David Beckham a kispadon kapott helyett, csakúgy, mint némi meglepetésre Kevin Gamiero, ami azt is jelenti, hogy Zlatan Ibrahimovic hiányában (eltiltás miatt nem játszhat) egy csatárral rohamoz a PSG Ezequiel Lavezzi személyében.

A másik oldalon a Valencia is egy csatárral játszik – Roberto Soldado lesz az ék. Az első meccs gólszerzői közül a a vendégektől hiányzik sérülés miatt Adil Rami, a hazaiaknál viszont Lavezzi és Javier Pastore is kezd.

A Valencia kezdőjében egy igazi „BL-veterán” is bekerült a 35 éves David Albelda révén, aki már akkor is tagja volt a keretnek, amikor 2000-ben és 2001-ben a sorozat döntőjéig jutott a spanyol csapat. Albeldának ez az 57. BL-meccse a Valenciában, így már csak egy találkozóval van elmaradva a klubrekorder Santiago Canizarestől. Kérdés, utolérheti-e még, ha ma elbúcsúzik a Valencia…

ELSŐ FÉLIDŐ

A Valencia kezdett veszélyesebben. Ez elsősorban szögletekben, illetve egy Jonas-kiugrásban mutatkozott meg. A Valencia támadója elől Christophe Jallet mentett, még mielőtt lőni tudott volna.

A MÉRKŐZÉS LEGFONTOSABB STATISZTIKÁI
Gól: 1, ill.1
Labdabirtoklás: 41 %, ill. 59 %
Kapura lövés: 8, ill. 8
Kaput eltaláló lövések: 7, ill. 4
Szöglet: 4, ill. 13
Les: 3, ill. 1
Szabálytalanság: 11, ill. 19
Sárga lap: 1, ill. 5
Piros lap: 0, ill. 0

Az első hazai lehetőség az első meccsen a PSG egyik legjobbjának bizonyuló Lucas Moura előtt adódott, aki remek labdaátvétel után került helyzetbe a jobb szélen, de lövése méterekkel a hosszú sarok mellett suhant el.

Ennek ellenére továbbra is a spanyolok játéka tűnt gólveszélyesebbnek. Ennek adta jelét Soldado, aki a Jonastól kapott labdával került lövőhelyzetbe Thiago Silva mellett, de 14 méterről leadott lapos kísérletét könnyedén védte Salvatore Sirigu. Ez volt az első igazán nagy helyzet a meccsen, Soldado csak magát hibáztathatja, amiért nem szerezte meg a vezetést a Valencia.

A 27. percben kényszerű cserét hajtott végre a PSG: a jelek szerint megsérülő Jallet helyére a holland válogatott Gregory van der Wiel állt be.

Félóra elteltével meglehetősen kényelmes iramban csordogált a mérkőzés, egyik csapat támadói sem igazán villogtak. A vendégek ugyan továbbra is kicsivel agilisebbnek tűntek, de a kapu előtt általában vagy kifogyott az ötlet a játékukból, vagy elkapkodták a támadásbefejezéseket, és ezért nem alakult ki helyzet.

Dino Costa 18 méterről leadott, a kaput méterekkel elkerülő lövését is csak azért írjuk le, hogy írjunk valamit. Jobb nincs.

Hosszú idő után, a 42. percben jegyezhettük fel az első, „igazán érdekes” eseményt: David Beckham elment melegíteni…

A szünet előtt a Valencia még egy távoli Jonas-lövéssel (Sirigu védett), majd egy, kis híján kapura csavarodó Costa szöglettel veszélyeztetett. A másik oldalon ugyanez, mármint a veszélyeztetés nem sikerül Alexnek, aki 33 méterről a sorfalba lőtt egy szabadrúgást, majd egy ennél is rosszabb szöglet után vége is lett az első félidőnek. Reménykedhettünk benne, hogy ennél rosszabb (meccs) a második játékrészben már nem jöhet.

MÁSODIK FÉLIDŐ

Lucas Moura nevéhez kötődött az első lövési kísérlet a 48. percben, de ez még annyira sem volt veszélyes, mint a brazil első félidőben leadott lövése – elakadt egy védőben.

Az 55. percben végre történt valami! Costa szerzett labdát a hazai tizenhatos előterében, Jonas pedig jó 20 méterről nagy gólt ragasztott a kapu jobb oldalába! 0–1

Jonas négy idei BL-gólját mind francia csapatok ellen szerezte, ugyanis korábban a Lille ellen háromszor is eredményes volt.

Ez a találat felpörgetheti egy kicsit a meccset, hiszen ha újabb gólt szerez, már a Valencia állna továbbjutásra.

Igen ám, de nem a Valencia tudott újabb gólt szerezni, hanem a 66. percben egyenlített a PSG!
Daniel Parejo labdavesztéséből a nem sokkal korábban csereként beálló Kevin Gameiro mutatott be egy szólót, majd a tizenhatost elérve Lavezzihez pattant a labda. Az argentin lövését elsőre még hárította Vicente Guaita, de a kipattanóból már eredményes volt a párizsiak támadója. 1–1

A gól után a Valencia próbált letámadni, míg a hazaiak már egyértelműen kontrákra rendezkedtek be. A vendégek hiába próbáltak támadni és harcolták ki egymás után a szögleteket, nagyon sok apró hiba csúszott a játékukba, ami miatt nem alakulhattak ki helyzetek.

A hajrában eldőlt, hogy David Beckham már nem áll be, miután Lucast Mamadou Sakho váltotta a 83. percben, és ezzel a harmadik cseréjét is kihasználta Carlo Ancelotti, a párizsiak vezetőedzője.

A hajrá olyan volt, mint a meccs egésze, unalmas. Az eredmény már nem változott, az 1–1-es döntetlen pedig azt jelenti, hogy a PSG 3–2-es összesítéssel bejutott a BL legjobb nyolc csapata közé.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
PARIS SAINT-GERMAIN (francia)–VALENCIA (spanyol) 1–1
Párizs,
Parc des Princes. Vezette: Mazsics (szerb)
PSG:
Sirigu – Jallet (Van der Wiel, 27.), Thiago Silva, Alex, Maxwell – Lucas Moura (Sakho, 83.), Thiago Motta (Gameiro, 58.), Matuidi, Chantome, Pastore – Lavezzi
VALENCIA:
Guaita – Barragán, Víctor Ruíz, Mathieu, Cissokho – Albelda (Banega, a szünetben) – Feguli (Piatti, 63.), Pareja, Costa, Jonas (Valdez, 76.) – Soldado
G.: Lavezzi (68.), ill. Jonas (55.)
Továbbjutott
a PSG, 3–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik