Higuaín vezérletével nyert a Real Madrid

Vágólapra másolva!
2010.09.15. 22:44
null
Gonzalo Higuaín jó játéka három pontot ért a Real Madridnak (Fotó: Action Images)
A Real Madrid Gonzalo Higuaín találatával és egy öngóllal 2–0-ra legyőzte az Ajaxot, így győzelemmel kezdte a labdarúgó Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírását. A Milan Zlatan Ibrahimovic duplájával szintén 2–0-ra nyert az Auxerre ellen.

 

REAL MADRID (sapnyol)–AJAX (holland)

A mérkőzés első részében egyértelműen a Real Madrid dominált. Főként távoli lövések jelentették a Real helyzeteit Sami Khedira és Gonzalo Higuaín révén, az argentin a kapufát is eltalálta a 18. percben. Az Ajax néhány távoli lövéssel próbálkozott, de ezek nem jelentettek komolyabb veszélyt Iker Casillas kapujára.

SZAVAZÁS

Melyik nemzet csapata nyeri meg a Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az idő múltával a Real egyre veszélyesebb helyzeteket dolgozott ki, a 27. percben Ángel Di María tört be a tizenhatoson belülre, majd ütközött Maarten Stekelenburggal, amiért a madridiak tizenegyest követeltek, ám Skomina játékvezető nem ítélt büntetőt.

Bő fél órát kellett várni az első gólra, a 31. percben Xabi Alonso szögletét követően Higuaín fejelt, ami Vurnon Anitáról pattant a kapuba. 1–0

A gól után sem változott a játék képe, továbbra is a Real Madrid diktálta az iramot, további helyzeteket kialakítva. Főként Di María, Marcelo és Cristiano Ronaldo lövései jelentettek veszélyt az Ajax kapujára. A félidőben tehát megérdemelt 1–0-s Real-előnnyel fordultak a csapatok.

A második félidőt ugyanott folytatta a Real, ahol az elsőt abbahagyta, továbbra is futószalagon jöttek a kapura lövések a blancók részéről, Mesut Özil, Di María, Ronaldo és Higuaín is többször próbálkozott, de Stekelenburg mindig túljárt az eszükön. A megfiatalított Ajax továbbra sem találta saját játékát, többnyire a védekezéssel kellett foglalkoznia.

A második játékrész közepe felé kezdett éledezni az Ajax, előbb Alderweireld próbálkozott szabadrúgásból, majd De Jong fejelt kapu mellé. A Real Madrid visszavett a tempóból, egyre ritkábban alakítottak ki helyzeteket.

A 73. percben növelte előnyét a Real. Di María gyönyörűen löbbölt Özil elé a tizenhatoson belül, aki előbb kapura lőtt, majd a kipattanót Higuaínhoz passzolta, aki higgadtan az üres kapuba lőtte a labdát. 2–0

Az Ajax továbbra is próbálkozott támadni, Emmanuelson révén azonban csak kapufáig jutott. A második gól után az Ajax mintha feladta volna a mérkőzést, a Real magabiztosan járatta a labdát – végeredményben megérdemelten győzött.

MILAN (olasz)–AUXERRE (francia)

A Milan keveset nyújtott az első félidőben az Auxerre ellen, gyakorlatilag Andrea Pirlo középre tartó szabadrúgása volt az egyetlen kaput igazán gólra törő megoldás a piros-feketéktől. Milánói részről ezenfelül gyakorlatilag még azt kell megemlítenünk, hogy Massimo Ambrosinit sérülés miatt a 15. percben le kellett cserélni.

 IBRA, A CSÚCSTARTÓ
Az Auxerre ellen Zlatan Ibrahimovic beállította Hernán Crespo Bajnokok Ligája-rekordját.
Ibrahimovic argentin kollégájához hasonlóan öt különböző csapat színeiben is betalált karrierje során a BL-ben: az Ajaxban, a Juventusban, az Interben, a Barcelonában és most a Milanban.
Crespo a Parma, a Lazio, az Inter, a Chelsea és a Milan játékosaként szerzett gólt BL-meccsen.

Az Auxerre akár könnyedén vezethetett volna, ha Adama Coulibaly labdája néhány centivel pontosabb, és lövése nem a lécen csattan, vagy Dennis Oliech passza után Steeven Langil nem lő fölé.

A második játékrész elején felpörgött a Milan, de Pirlo melléguruló és Ronaldinho kapu előtt elzúgó lövése után egy ideig még fellélegezhettek a vendégek, aztán a félidő közepén Zlatan Ibrahimovic két villanással megmutatta, miért is lehet ő nyerőember Massimiliano Allegri csapatában.

A 66. percben Ronaldinho bal oldali beadása után Kevin-Prince Boateng csúsztatott, a labdát pedig az ötösön berobbanó svéd csatár a jobb alsóba vágta. Három perccel később Ronaldinho kiváló előkészítése után ismét ő lőtt gólt – ezúttal a bal alsóba. 2–0

A folytatásban már kiütközött a két együttes közötti rutin, a különbség pedig nem az Auxerre támadásait szolgálta – a franciák csak lesgólig jutottak –, a Milannak így a hajrában nem kellett izgulni, 2–0 lett a vége.

REAL MADRID–AJAX 2–0

AC MILAN-AUXERRE 2-0
 

 

 BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Real Madrid (spanyol)–Ajax (holland) 2–0
 G:  Anita (31. – öngól), Higuaín (73.)
AC Milan (olasz)–AJ Auxerre (francia) 2–0
 G: Ibrahimovic (66., 69.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik