Hiába a Benfica-siker, az Olympiakosz örülhetett

Vágólapra másolva!
2013.12.10. 22:48
null
A görögök két tizenegyest is kihagytak, mégis legyőzték a 8 főre fogyatkozó Anderlechtet (Fotó: Action Images)
A Paris Saint-Germain mellett az Olympiakosz ment tovább a Bajnokok Ligája C-csoportjából. A hatodik fordulóban a görögök 3–1-re legyőzték a mérkőzést nyolc emberrel befejező Anderlechtet, így a Benfica hiába múlta felül a PSG-t, csak az Európa-ligában folytathatja.

OLYMPIAKOSZ–ANDERLECHT 3–1

Két csapat számára volt tétje a záró fordulónak. Az Olympiakosz és a Benfica is 7-7 ponttal állt a második, illetve a harmadik helyen, de az egymás elleni eredmény a görög csapatnak kedvezett, így neki csak le kellett győznie a csoportutolsó Anderlechtet.

Nem estek egymásnak a csapatok, az első félidő azonban így is hozott két gólt: a 33. percben David Fuster lövése lepattant a védőkről, de éppen a balösszekötő helyén érkező Javier Saviola elé, aki kilőtte a hosszú sarkot. Ám hat perccel később egy Olympiakosz-szöglet után kontrázott az Anderlecht, Dennis Praet a még jobb helyzetben lévő Sacha Kljestant szolgálta ki, akinek nem okozott gondot az üres kapuba helyeznie.

Szünet után a görögök hamar megszerezhették volna a vezetést, ám Saviola tizenegyesét Silvio Proto hárította. Igaz, a tizenegyesnél kezező Cheikhou Kouyatét második sárgával leküldte a pályáról Wolfgang Stark.

De csak ideig-óráig kerülhette el az újabb gólt az Anderlecht, az 58. percben Fuster csúnyán eltörte a labdát, ám ez éppen így lett jó Saviolának, aki estében a hálóba lőtt. A kis argentinnak gyakorlatilag ez volt az utolsó megmozdulása, hiszen le is cserélték.

A görögök a hajrában hiába jutottak újabb tizenegyeshez, Vladimir Weiss sem tudott túljárni Silvio Proto eszén, a belga kapus továbbra is meccsben tartotta a brüsszelieket. Még... Ám egyenlíteni nem sikerült, a hajrában pedig felpörögtek az események: Fabrice N’Sakala is megkapta a második sárgáját, majd a ráadásban Proto is pirossal gazdagodott, így a vendégek nyolc emberrel fejezték be a meccset, a kapus szabálytalanságáért megítélt büntetőt pedig bevágta Alejandro Dominguez. Az Olympiakosz a győzelmével továbbjutott a csoportból.

BENFICA–PSG 2–1

A Benficának nemcsak nyernie kellett volna a már továbbjutó PSG ellen, hanem a másik mérkőzés megfelelő eredményéért is szorítani kellett. Mindkét együttes nélkülözte egyik gólvágóját, a portugáloknál Oscar Cardozo, a franciáknál Zlatan Ibrahimovic nem volt ott a keretben.

Pályára lépett viszont Edinson Cavani, aki ugyan az első félidőben nem sokat találkozott a labdával, de a 37. percben éppen ott volt, ahol lennie kellett: Javier Pastore keresztbe adása után Jeremy Ménez még visszatette a labdát, az uruguayi támadó pedig közvetlen közelről a hálóba helyezett.

A Benfica viszont még az első félidőben egyenlített, köszönhetően Kalifa Traoré megmozdulásának, az afrikai letarolta Silviót a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt büntetőt Lima biztosan lőtte a jobb sarokba.

A portugálok szünet után fordítani is tudtak, Maxi Pereira beadását Nico Gaitán közelről bekotorta. A Benfica megszerezte a győzelmet, de ez csak az Európa-liga-szerepléshez lett elég.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR,
6. FORDULÓ
C-CSOPORT

Olympiakosz–Anderlecht 3–1
Benfica–Paris SG 2–1

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Paris SG 6 4 1 1 16–5 +11 13
2. Olympiakosz 6 3 1 2 10–8 +2 10
3. Benfica 6 3 1 2 8–8 0 10
4. Anderlecht 6 0 1 5 4–17 –13 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik