Hernández gólja három pontot ért az MU-nak

Vágólapra másolva!
2010.09.29. 22:45
null
Hernández mérkőzést eldöntő lövése (Fotó: Action Images)
A Manchester United a csereként beállt Javier Hernández 85. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte idegenben a Valenciát a Bajnokok Ligája C-csoportjában. A kvartett másik mérkőzésén a Rangers Steven Naismith találatával szintén egy góllal nyert a Bursaspor ellen.

 

VALENCIA (spanyol)–MANCHESTER UNITED (angol)

Valenciában némi csalódást okozott a két együttes csatája, ugyanis nagyon kevés látványos megoldással és helyzettel rukkoltak ki a felek. Mindkét csapat óvatoskodva lépett pályára, egyik együttes sem mert sokat kockáztatni, így alig alakult ki lövőhelyzet a kapuk előtt.

SZAVAZÁS

Melyik nemzet csapata nyeri meg a Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Manchester United Paul Scholes hiányában ritkán tudta huzamosabb ideig megtartani a labdát, Nani ugyan aktívan játszott, de társ nélkül volt, míg Dimitar Berbatovhoz gyakorlatilag el sem jutott a labda.

A Valenciának elsősorban a jobb oldala volt aktívabb, Miguel és Pablo Hernández többször is megkeverte az MU hátsó sorát, igaz, a legnagyobb helyzet épp egy bal oldali beívelés után alakult ki, amikor Edwin van der Sar tőle szokatlan módon alászaladt a labdának, de Roberto Soldado nem tudta kapura irányítani a játékszert.

A szünetben a statisztikát böngészve joggal tarthattunk attól, hogy a meccs – akárcsak a két gárda legutóbbi két valenciai összecsapása – gól nélküli döntetlent hoz, ám végül nem így lett. A mérkőzés az utolsó negyedórára élénkült meg valamelyest, előbb az Aritz Aduriz beállításával feljavuló hazai csapat hagyott ki néhány helyzetet, majd a Javier Hernández és Federico Macheda pályára lépésével magasabb sebességi fokozatba kapcsoló MU dolgozott ki két helyzetet, és – ami fontosabb – előbbi be is talált.

A mexikói a 84. percben előbb a kapufára fejelte a labdát, majd egy perccel később már a kapuba talált: Macheda passzolt jobbról középre társához, aki gyönyörűen vette át a labdát, majd 14 méterről ballal a bal alsó sarokba lőtt. A Manchester United 1–0-ra nyert Valenciában.

RANGERS (skót)–BURSASPOR (török)

Az Ibrox Parkban az első fordulóban az MU vendégeként pontot szerző (0–0) Rangers kezdett nagyobb aktivitással, és a skótok viszonylag korán, a 18. percben meg is szerezték a vezetést. Bal oldali akció után az előrehúzódó Kirk Broadfoot fejelt a labdába, Steven Naismith pedig az ötösön belül kibrusztolta magának a helyzetet, és Dimitar Ivankov mellett a kapu jobb oldalába továbbította a labdát. (1–0)

A folytatásban a Bursaspor többet birtokolta a labdát, de a törökök nem jelentettek különösebb veszélyt a kapura. A szünet után ismét a Rangers volt aktívabb, Naismith több lövéssel is próbálkozott, és Maurice Edu is kihagyott egy nagy helyzetet. A hajrá ismét a Bursasporé volt, de gólt szereznie nem sikerült a vendégcsapatnak, amely így második BL-meccsét is elveszítette.
 

BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Rangers (skót)–Bursaspor (török) 1–0
Gólszerző: Naismith (18.)
Valencia (spanyol)–Manchester United (angol) 0–1
Gólszerző: J. Hernández (85.)
 A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 2 1 1 1–0 +1  4
    Rangers 2 1 1 1–0 +1  4
3. Valencia 2 1 1 4–1 +3  3
4. Bursaspor 2 2 0–5 –5  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik