Hatalmas lesgóllal nyert a Bayern München

Vágólapra másolva!
2010.02.17. 20:39
Címkék
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a német Bayern München hazai pályán Miroslav Klose 89. percben szerzett (les)góljával 2–1-re legyőzte az olasz Fiorentinát. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a Fiorentina Massimo Gobbi kiállítása miatt a mérkőzést emberhátrányban fejezte be.

KATTINTSON A KÉPRE AZ ONLINE-KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSHEZ!
KATTINTSON A KÉPRE AZ ONLINE KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ!
KATTINTSON A KÉPRE AZ ONLINE-KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSHEZ!
KATTINTSON A KÉPRE AZ ONLINE-KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSHEZ!

CESARE PRANDELLI: JOGTALAN KIÁLLÍTÁS, SZABÁLYTALAN GÓL
„Gobbi kiállítása jogtalan volt, ellenfelünk második gólját pedig egyértelmű lesállás előzte meg. Mindettől függetlenül nagyszerű mérkőzést sikerült játszanunk, a visszavágón mindent megteszünk azért, hogy továbbjussunk” – mondta a Fiorentina szimpatikus, csupán a tényeket megállapító vezetőedzője, Cesare Prandelli.

A hazaiak nagyszerű formában várták a találkozót, hiszen az ezt megelőző 12 fellépésük mindegyikén győztesen hagyták el a pályát, míg a Fiorentina az olasz bajnokságban játszott legutóbbi öt találkozóján csupán egy pontot szerzett, és visszacsúszott a tabella 11. helyére.

Az első tíz percben igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, nem volt nagy különbség a két csapat között.

Majd a 13. percben Van Buyten kiugratása után Gomez lőtt kisodródott helyzetből kapura, Frey azonban hárítani tudott. Négy perccel később pedig a másik oldalon adódott veszélyes lehetőség: Gilardino került nagy helyzetbe, az utolsó pillanatban azonban elcsúszott.

Az első félidő közepére egyre többet birtokolta a labdát a Bayern, ekkor már az igen aktív Robben egyre többször okozott galibát a vendégcsapat kapuja előtt.

Úgy tűnt, döntetlennel vonulnak szünetre a csapatok, az első félidő ráadásában azonban tizenegyeshez jutott a Bayern! Natali kaszálta el utolsó emberként Ribéryt, s bár a labdát ezután Gomez a hálóba lőtte, a játékvezető tizenegyest ítélt, s annulálta a találatot.

Robben azonban higgadtan belőtte a büntetőt a kapu bal alsó sarkába. 1–0 Robben egymást követő hatodik mérkőzésén is betalált ezzel.  

Az első félidőben többnyire a mezőnyben folyta a játék, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A Bayern talán valamivel aktívabb volt, s az első félidő hosszabbításában meg is szerezte a vezetést az addig jól küzdő firenzeiek ellen.

A második játékrész legelején egyenlített a Fiorentina. Egy vendégszögletet követően Jovetics támaszkodó lábáról Kröldrup elé pattant a labda, aki közelről a rövid alsóba lőtt. 1–1

A bekapott gól kicsit megfogta a német csapatot, amely csak néhány percel később tudta rendezni sorait.

 

Gobbi könyöklése után határozott volt Övrebö (Fotó: Reuters)
Gobbi könyöklése után határozott volt Övrebö (Fotó: Reuters)

 

Az 59. percben Robben cselezte be magát a vendég kapu előterébe, majd az alapvonalról középre adott, a labda azonban mindenki előtt elszállt. Nem sokkal később a holland játékos ziccerben lőtt a rövid kapufa mellé.

Nehéz utolsó húsz perc várt a Fiorentinára: Gobbi ugyanis lekönyökölte Robbent, amiért egyből pirosat kapott. Tíz emberrel kellett tehát helytállnia a vendégeknek az egyre nagyobb fölényben játszó müncheniek ellen.

Az igazi dráma azonban még hátravolt, Tom Henning Övrebö ugyanis hatalmas lesgólt adott meg. Igaz ezért inkább asszisztense okolható.

Ivica Olic fejese után mintegy háromméteres lesről fejelt Miroslav Klose a kapuba a mérkőzés hajrájában.

Nyert a Bayern, de korántsem reménytelen a Fiorentina helyzete 2–1-es veresége után.

A TALÁLKOZÓ GÓLJAI VIDEÓN

 1–0, Robben (11-esből)

 

 

 

 

1–1, Kröldrup

 

 

 

 

2–1, Klose

 

 

 

 

Klose óriási lesről fejelt gólt (Fotó: Reuters)
Klose óriási lesről fejelt gólt (Fotó: Reuters)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik