Győzelmet érő PSG-fejesek, biztos Benfica-siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.17. 22:47
null
Cavani góljára még volt válasza az Olympiakosznak (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája 1. fordulójában a C-csoportban a Benfica 2–0-ra nyert az Anderlecht ellen, míg a Paris Saint-Germain az Olympiakosz otthonában tudott győzni 4–1-re.

OLYMPIAKOSZ PIREUSZ (görög)–PARIS SAINT-GERMAIN (francia)

A PSG által várt pokoli atmoszféra megvalósult, a görög szurkolók kiváló hangulatot teremtettek az Olympiakosz és a francia bajnok első egymás elleni meccsén. A várakozásoknak megfelelően a hazaiak összeállítása Robertóval kezdődött, Megyeri Balázs a kispadon foglalt helyet.

Nem váratott magára sokáig az első pireuszi helyzet, Vladimir Weiss már az első percben eltalálta a lécet. A túloldalon Zlatan Ibrahimovic elöl kellett mentenie Robertónak. Weiss továbbra is aktív maradt, folyamatos veszélyt jelentett a PSG kapujára. A 15. percben a változatosság kedvéért David Fuster találta el a lécet. A franciák hiába birtokolták a labdát 68 százalékban a meccs elején, a nagyobb lehetőségek az Olympiakosz előtt adódtak.

Ehhez képest a 19. percben a párizsiak szerezték meg a vezetést, Ibra ugratta ki a középen feltűnő Maxwellt, akinek passza után már nem volt nehéz dolga Edinson Cavaninak a kapuba passzolnia (0–1).

Sokáig mondjuk nem kellett bánkódniuk a görög szurkolóknak, a 25. minutumban Weiss két embert is kicselezve tört be jobbról a tizenhatoson belülre, majd a rövid alsóba lőtt (1–1). A gólváltás után leült valamelyest a meccs, a PSG nem igazán tudott veszélyes helyzeteket kialakítani, míg az Olympiakosz többször is megdolgoztatta Salvatore Sirigut.

A második félidő elején Verratti, Ibra és Cavani is helyzetbe került, míg a hazaiak vártak a kedvező ellentámadási lehetőségre. A franca nyomás végül a 68. percben érett újabb góllá, a csereként beálló Ezequiel Lavezzi bal oldali szögletére Thiago Motta robbant be, és előrevetődve a kapu bal oldalába csúsztatott (1–2). A PSG középpályása annyira belejött, hogy öt perccel később szinte lemásolta találatát, biztos előnyhöz juttatva csapatát (1–3).

A hajrában Ibrahimovic is betalálhatott volna, miután maga állt oda az ellene elkövetett szabálytalanság miatt megítélt tizenegyeshez, de Roberto kifogta a jobbra tartó lövését, majd az ismétlést is. A negyedik vendéggól mégsem maradt el, és megint csak szöglet utáni fejesből született. A debütáló Marquinhos volt eredményes (1–4). Második félidei játékával megérdemelten nyert a PSG.


BENFICA (portugál)–ANDERLECHT (belga)

Fantasztikusan kezdte a találkozót a Benfica, egy kipattanóból Filip Djuricsics már a negyedik percben megszerezte a vezetést a portugáloknak (1–0). A folytatásban Óscar Cardozo próbálkozott többször, de nem tudott túljárni Silvio Proto eszén.

Bár az Anderlecht birtokolta többet a labdát, a Benfica ellentámadásai mindig sok veszélyt hordoztak magukban. A 30. percben a belgák nem tudtak felszabadítani egy szögletet követően, a visszafejelt labdát Luisao szelídítette meg mellel, majd estében a kapuba lőtt (2–0). Ez volt a hátvéd harmadik BL-gólja csapatkapitányként, ezzel megelőzte Simaót és Joao Pintót.

Az első félidei biztos vezetés tudatában érthető módon nem erőltette a támadásokat a portugál együttes, az Anderlecht viszont nem tudott igazi gólhelyzetet kialakítani, ha fokozatosan nőtt is a nyomás a hazaiak védelmén. Bár mindkét oldalon adódtak lehetőségek, gól már nem született, 2–0-ra nyert a Benfica.

BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT
, 1. FORDULÓ
Benfica (portugál)–Anderlecht (belga) 2–0
Lisszabon, Estádio do Sport Lisboa e Benfica. Vezette: Gräfe (német)
Gólszerző: Djuricsics (4.), Luisao (30.)

Olympiakosz (görög)–Paris Saint-Germain (francia) 1–4
Pireusz, Jorgosz Karaiszkakisz Stadion. Vezette: Brych (német)
Gólszerző: Weiss (25.), ill. Cavani (19.), Thiago Motta (68., 73.), Marquinhos (86.)

AZ ÁLLÁS
M Gy D V L-K Gk P
1. Paris SG 1 1 0 0 4–1 +3 3
2. Benfica 1 1 0 0 2–0 +2 3
3. Anderlecht 1 0 0 1 0–2 –2 0
4. Olympiakosz 1 0 0 1 1–4 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik