Guardiola segített az Ajax Real ellen készülő edzőjének

Vágólapra másolva!
2011.09.27. 13:10
null
Mourinho a mai meccsen sem ülhet a kispadra (Fotó: Action Images – archív)
A Real Madrid az Ajaxot fogadja a Bajnokok Ligája D-csoportjának második fordulójában. A holland csapatot irányító Frank de Boer különleges meccsre készül, mivel korábban a Barcelona játékosaként is többször összecsapott a blancókkal, és most Josep Guardiolától kapott tanácsot. José Mourinho viszont nem ülhet ott a kispadon a századik európai kupamérkőzésén.

Furcsa centenárium előtt áll José Mourinho. A Real Madrid vezetőedzője a századik mérkőzésére készül az európai kupákban, de nem ülhet ott a kispadon az ünnepi találkozón. Az eltiltott szakember egy nap híján 11 esztendővel ezelőtt mutatkozott be a kontinentális porondon, és csapataival (Benfica, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid) eddig 99 alkalommal szerepelt nemzetközi meccseken.

SÉRÜLTEK, ELTILTOTTAK
Real Madrid: a blancók két portugál válogatott futballistája, Pepe és Fábio Coentrao sérüléssel bajlódik, így lemaradnak a találkozóról. Marcelo – José Mourinhóhoz hasonlóan – eltiltás miatt nem vehet részt a meccsen, Hamit Altintop pedig még nem épült fel a hátsérüléséből.
Ajax: a holland csapatnál nem számíthatnak Nicolai Boilesenre, aki szalagsérüléssel bajlódik, viszont Miralem Szulejmani és Vurnon Anita felépült, így ők várhatóan kezdenek ma este. Aras Özbilizre, Mats Ritsre és Bruno Silvára azonban nem számíthat Frank de Boer.

Az Ajax elleni, ma esti összecsapás lesz tehát a Special One jubileumi mérkőzése (és nem az első európai meccs, amelyről eltiltották...), de a blancókat segítője, Aitor Karanka irányítja majd a kispadról, aki bízik benne, hogy, ezúttal nem lesz okuk a bíró teljesítményével foglalkozni.

„Remélem, hogy ezután csak a győzelmekről, vereségekről, a pályán történtekről kell beszélnünk, de ha olyan nyilvánvaló dolgok történnek majd, mint eddig, akkor ugyanúgy folytatjuk" – válaszolta Karanka arra a kérdésre, hogy a Real Madrid továbbra is kritizálni fogja-e a játékvezetőket.

„Az egész klubunk rendkívül egységes. Nemcsak vasárnap óta, hanem hosszú ideje, amióta ugyanazért a célért küzdünk. Mindig azt mondtuk, hogy ezek eléréséért dolgozunk, és minél egységesebbek vagyunk, annál könnyebb végrehajtani a feladatot – jelentette ki a szakember, aki az Ajaxról is beszélt. – Ez az Ajax jobb, mint amelyikkel tavaly találkoztunk. Már egy éve együtt játszik a csapat magja, úgyhogy nehezebb meccsre számítunk."

Az Ajaxot a legutóbbi szezonban is összehozta a sors a Real Madriddal a BL csoportkörében, és a hollandok valószínűleg nem igazán örültek az idei sorsolás után. A blancók ugyanis legutóbb mindkét meccset megnyerték az amszterdamiak ellen, ráadásul még csak gólt sem kaptak a két összecsapáson (2–0 a Bernabéu-stadionban, 0–4 Amszterdamban).

Nem is meglepő, ha az Ajax irányítását már a Real Madrid ellen elbukott párharc után átvevő Frank de Boer – aki számára a Barcelonánál töltött évek miatt is különleges lesz az összecsapás – kiegyezne egy döntetlennel a spanyol fővárosban.

JÖN A REAL–AJAX!

Az alkalmazást bemutató galéria 
megtekintéséhez    kattintson a képre!
Az alkalmazást bemutató galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

„A Real Madrid fantasztikus együttes, de a saját játékunkat fogjuk játszani. Ha sikerül a saját filozófiánk szerint futballozni, akkor – még ha nem is nyerünk – elégedett leszek. Ha félénken lépünk pályára, akkor viszont csalódottságot érzek majd. Egy döntetlent aláírnék a meccs előtt" – mondta Frank de Boer, aki José Mourinhóról is beszélt.

„Mourinho nem hagyja, hogy eltérítsék a céljától. Nagyszerű edző, de követett el hibákat, és ezt ő is tudja. Megtámadta a Barca egyik asszisztensét, ami nagy butaság volt. Példát kellene mutatnia a szurkolóknak. Az emberek hibáznak, és ő is tisztában van vele, hogy helytelenül cselekedett. Amikor a Barcánál voltam, barátok voltunk, és megérdemelten lett ekkora edző. Különleges lesz a meccs a katalánoknál töltött éveim miatt. Nyonban beszéltem Guardiolával erről a találkozóról, és felhívta a figyelmemet a Real veszélyes oldalaira" – jelentette ki a holland szakember, aki 1998 és 2003 között volt a gránátvörös-kékek játékosa.

A csoport másik találkozóján a Dinamo Zagreb a Real Madridtól elszenvedett egygólos vereség után az Ajaxszal ikszelő Lyon otthonába látogat. A horvát klubnál tudják, hogy a kvartettben a leggyengébb láncszem ők maguk, de azért nehéz perceket okoznának a favoritoknak.

„A negyedik kalapból kerültünk a csoportba, úgyhogy már eleve outsiderként indultunk. Ám nem játszanánk, ha nem hinnénk magunkban, és bízunk benne, hogy meglepjük ezeket a nagycsapatokat. Minden beleadunk, aztán majd meglátjuk, mit tartogat számunkra a jövő" – mondta a zágrábiak középpályása, Milan Badelj.

BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
REAL MADRID (spanyol)–AJAX (holland)
Madrid, 20.45 (Tv: Pro4). V: Clattenburg (angol)
A várható kezdőcsapatok
REAL MADRID: Casillas – S. Ramos, Varane, R. Carvalho, Arbeloa – Khedira, Xabi Alonso – Di Maria, Özil, C. Ronaldo – Benzema. Vezetőedző: José Mourinho (eltiltása miatt Aitor Karanka irányít a kispadról)
AJAX: Vermeer – Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita – S. de Jong, T. Janssen, Eriksen – Szulejmani, Sigthórsson, Boerrigter. Vezetőedző: Frank de Boer
LYON (francia)–DINAMO ZAGREB (horvát)
Lyon, 20.45. V: Královec (cseh)
A várható kezdőcsapatok
LYON: Lloris – Réveillere, B. Koné, Lovren, Cissokho – Gonalons, Källström – Briand, Grenier, Bastos – Gomis. Vezetőedző: Rémi Garde
DINAMO: Kelava – J. Leko, Vida, Tonel, Simunic – Badelj, Calello – Kovacic, Sammir, Ibánez – Becsiraj (Rukavina). Vezetőedző: Krunoslav Jurcic
A mérkőzésekről élő, szöveges tudósítást olvashat a Nemzeti Sport Online-on!
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 1 1 0 0 1–0 +1 3
2. Lyon 1 0 1 0 0–0 0 1
2. Ajax 1 0 1 0 0–0 0 1
4. Dinamo Zagreb 1 0 0 1 0–1 –1 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik