Guardiola nyomásról, Dutt csodáról beszélt az első meccs előtt

Vágólapra másolva!
2012.02.14. 11:22
null
Guardiola a csapatára nehezedő nyomásról beszélt a meccs előtt (Fotó: Action Images)
Címkék
A címvédő Barcelona kedden a Bayer Leverkusen vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán javíthatja ki a spanyol bajnokságban a hétvégén elszenvedett fiaskóját. Pep Guardiola a csapatára nehezedő nyomásról beszélt, míg a több kulcsjátékosát is nélkülözni kénytelen Robin Dutt szerint egy öt nullás győzelem lenne a megnyugtató a németek számára.

Mindjárt az egyenes kieséses szakasz első játéknapján pályára szólítja a kötelesség a címvédő spanyol Barcelonát, amelynek a nyolcaddöntő első felvonásán a német Leverkusen vendégeként lesz jelenése. Pep Guardiola a csapatára nehezedő nyomásról beszélt a találkozó előtt:

Az alkalmazást bemutató galéria 
megtekintéséhez   kattintson a képre!
Az alkalmazást bemutató galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

„A nyolcaddöntőben hagyományosan mindig problémáink adódnak – emlékezett a közelmúltra a katalánok trénere. – A Bajnokok Ligája azonban egy nagy kihívás, sőt óriási, és ez mindig hatalmas motivációt jelent mindannyiunk számára. Ha elérkezünk a kupasorozat nyolcaddöntőjéhez, ezt mindig érezni lehet."

A Barcelona az elmúlt esztendőkben saját maga tette a lécet magasra, így ennek megfelelőek az elvárások a drukkerek és a szimpatizánsok részéről.

„Úgy tűnik, ha nem mi nyerjük el a BL-trófeát, az tőlünk már kudarc lenne" – utalt Guardiola a rájuk nehezedő nyomásra.

A Leverkusent kellő tisztelettel kezelik, ennek jegyében elemezték ki a rivális hibáit és erényeit; az ellenfél részéről készülnek a remek fizikai képességekre és küzdeni akarásra.

Mint ismert, a Barca a hétvégén vereséget szenvedett az Osasunától a spanyol pontvadászatban, ezzel pedig tízpontosra nőtt a különbség a gránátvörös-kékek és a listavezető Real Madrid között. Messiék most a BL-ben bizonyíthatják, hogy még hiba lenne leírni őket.

Robin Dutt, a Bayern Leverkusen vezetőedzője azt mondta, valódi csoda lenne, ha sikerülne kiejteniük a katalánokat a nyolcaddöntőben:

„A Barcelona sokkal jobb, mint a világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott, így azután csodaszámba menne, ha a két meccs után mi jutnánk tovább – fogalmazott a tréner, aki szerint nincs jelentősége a Barca hétvégi vereségének. – A bajnoki sorozatban előfordulhat, hogy a Barca pontot vagy pontokat veszít, ám a BL-ben szinte sohasem."

Ráadásul a Bayert sérülések is sújtják, aminek következtében a kulcsemberek közül hiányozni fog Eren Derdiyok, Sidney Sam és Tranquillo Barnetta is, de Michael Ballack sem bevethető.

„Valószínűleg harminc, legjobb esetben negyven százalékban lesz nálunk a labda, tehát ennek megfelelően kell kialakítani a taktikánkat, lehetőleg arra törekedve, hogy ne nyolcvan méterre a kapu fölé vagy mellé lövöldözzünk. Megfogyatkozva várjuk a világ legjobb klubcsapatát, úgyhogy nagyjából öt nullás győzelem lenne számunkra megnyugtató. Ennek megvalósulására persze nincs túl sok esély, mindenesetre azon leszünk, hogy a barcelonai visszavágónak még legyen tétje" – tette hozzá Dutt.

A Bayer Leverkusen és a Barcelona már többször találkozott európai kupákban, először az UEFA-kupa 1987–1988-as kiírásának negyeddöntőjében: az első felvonásban Németországban 0–0-s döntetlen született, majd a visszavágón a „gyógyszergyáriak" 1–0-ra legyőzték a büntetőt hibázó házigazdájukat, így továbbjutottak, s meg is nyerték a sorozatot. A Barcelona 11-esét éppen egy német játékos, bizonyos Bernd Schuster hagyta ki a 85. percben...

A 2001–2002-es és a 2002–2003-as idényben is megmérkőzött a két fél, ekkor már a BL-ben, mindkétszer a csoportkörben. Előbbi szezon mindkét meccsén 2–1-re nyert az otthon játszó csapat, míg utóbbiban a Barcelona behúzta mindkét összecsapást.

A találkozót hagyományos online tudósítás, illetve folyamatosan frissülő cikk formájában követhetik nyomon az NSO-n!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BAYER LEVERKUSEN (német)–BARCELONA (spanyol)
Leverkusen, Bay-Arena, 20.45 (tv: Pro4). Vezeti: Thompson (skót)
A várható kezdőcsapatok
Leverkusen: Leno – Corluka, Schwaab, Friedrich, M. Kadlec – Gonzalo Castro, L. Bender, Reinartz, Rolfes – Schürrle, Kiessling. Vezetőedző: Robin Dutt
Barcelona: Valdés – Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal – Xavi, Mascherano/Busquets, Iniesta – A. Sánchez, Messi, Fabregas. Vezetőedző: Pep Guardiola

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik