nemzetisport.hu 2018.09.14 17:53 Frissítve: 2018.09.14 18:18

FTC: Orosz Pál az európai kupasorozatok átszervezéséről

A napokban beszámoltunk róla, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 2021-től a Bajnokok Ligája és az Európa-liga mellett indítani tervez egy harmadik kupasorozatot, s összesen 96 klub versengene a három torna csoportkörében. A bővítés híre az európai futballklubok szövetségének (ECA) horvátországi közgyűlésén került a nyilvánosság elé – a tanácskozáson jelen lévő Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a fradi.hu-nak beszélt a részletekről, egyebek mellett arról, hogy sok klub az El-csoportkör bővítését részesíti előnyben a harmadik sorozat elindításával szemben.

 

„A közgyűlés második napjának legfontosabb témája az volt, miként lehet átalakítani a nemzetközi kupaporond rendszerét a 2021–2024-es ciklusra úgy, hogy nagyobb résztvevői létszám legyen a csoportkörökben – idézi a fradi.hu Orosz Pált. – Az országokat és ezáltal az országokat képviselő klubokat már korábban szubdivíziókba sorolták és a magyar klubok a negyedik szubdivízióban vannak. Nem titkoltan a harmadik és negyedik szubdivízió képviselőinek kimondott célja volt már hónapokkal ezelőtt, hogy az Európa-liga-csoportkör létszámát felemeljék 64-re, hogy ennyi klubnak legyen a Bajnokok Ligájában szereplő 32 csapaton kívül esélye a részvételre az EL-csoportkörben a 2021–2024-es ciklusban.”

Az UEFA végrehajtó bizottsága decemberben dönt, és jelen állás szerint a másik koncepció, vagyis a harmadik sorozat elindítása áll nyerésre.

„Ezzel kapcsolatban a tárgyalások elején is fenntartásaink voltak, és most is vannak – jelentette ki Orosz. – Amennyiben mégsem az El bővítését fogadják el, akkor a legfontosabb szempontok számunkra egy esetleges harmadik versenysorozattal kapcsolatban azok lennének, hogy ne legyenek kisebb pénzek ott, mint az Európa-ligában, a koefficiens szempontjából is azonos legyen az El-lel, a top öt bajnokság képviselői is jelen legyenek benne, és ezáltal is megfelelőképpen legyen pozicionálva a piacon.”

A teljes cikk ide kattintva olvasható el.

2019.08.14 20:47:29

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Gondoljanak a húszezres publikumra.

2019.08.14 10:07:30

Bajnokok Ligája H. Á.

Bemutatjuk Dani Olmót, aki nem szokványos utat járt be a La Masiáról indulva.

2019.08.13 23:50:30

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Most már örökre így hallja a sztorit: „Pedig apádnak aznap jegye volt a Fradi-meccsre...”