Ferguson úgy véli, Kolozsváron még az MU is bajba kerülhet

Vágólapra másolva!
2012.10.01. 23:43
null
Sir Alex Ferguson gondterhelt, de mindig tudja, mi a teendő (Fotó: Action Images)
Nemcsak a Tottenham Hotspur elleni hét végi bajnoki vereség tanulságai, hanem a keddi ellenfél, a CFR játékereje is óvatosságra inti Sir Alex Fergusont, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzserét csapata keddi kolozsvári Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt.

„Megnéztük a CFR legutóbbi meccsét a Braga ellen, de nem csak a látottak mondatják velem, hogy óvatosnak kell lennünk. A csoportkörbe jutásért oda-vissza megverték azt a Baselt, amely tavaly kiejtett minket, szóval illik tisztelnünk őket" – helyezte keretbe a mérkőzést Ferguson.

A Basel és Braga elleni mérkőzések felvételeit elemezve Sir Alex arra jutott, hogy Rafael Bastos a kolozsvári csapat legveszélyesebb embere. Természetesen megállapított mást is:

HIÁNYZÓK
Paul Scholes, Ryan Giggs és Michael Carrick nélkül utazott a Manchester United Kolozsvárra. Giggs és Carrick beteg, Scholest pedig pihentetni kívánja Sir Alex.

„Gyors lábakon jár a védelmük, sok emberük helyezkedik a labda mögött, és kontráznak, mint a veszedelem. A mai európai futballban különösen fontos, hogy egy csapat jó legyen ellentámadás-építésben. S bizony az sincs rossz hatással egy csapat játékára, ha három pont birtokában várja a második meccsét" – jellemezte az idegenbeli győzelemmel kezdő ellenfél kedvező helyzetét a manchesteri hadvezér.

Ferguson arról is beszélt, miért érkeztek a szokásosnál egy kicsivel később Kolozsvárra.

„Úgy döntöttünk, hogy hétfőn délelőtt még otthon tréningezünk, mert külföldön oly sokan kíváncsiak egy-egy edzésre, hogy az megnehezíti az eredményes munkavégzést. Carringtonban viszont volt alkalmunk nyugodtan átvenni a taktikát, kialakítani a kezdőcsapatot” – mondta Ferguson.

Ami pedig a Tottenham elleni szombati bajnokit (2–3) illeti, a manchesteriek szakvezetője úgy látta: a 0–2-es első félidő után csapata talán az idénybeli legjobb produkcióját nyújtotta, ám erre csak akkor lehet építeni – tette hozzá –, ha a kapott gólok és úgy általában a teljes első félidő tanulságait levonják.

„Nemigen találtuk a ritmust az első félidőben, és ha nem csal az emlékezetem, párharcot sem nagyon nyertünk akkor. Szóval ezen a téren vár ránk még némi munka. Mert javulnunk kell, ez vitathatatlan."

 

BAJNOKOK LIGÁJA
H-CSOPORT, 2. FORDULÓ
CFR Cluj (román)–MANCHESTER UNITED (angol)
Kolozsvár, Stadionul Dr. Constantin Radulescu. 20.45. Vezeti: Undiano Mallenco (spanyol)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
CFR: Felguerias – Pinto, Cadú, Rada, Sepsi – Sougou, Luís Alberto, Muresan, Camora – Kapetanosz, Bastos. Vezetőedző: Ioan Andone
MANCHESTER UNITED: De Gea – Rafael, Ferdinand, Evans, Büttner– Cleverley, Fletcher, Anderson – Nani, Rooney, Welbeck. Menedzser: Sir Alex Ferguson

GALATASARAY (török)–BRAGA (portugál)
Isztambul, Türk Telekom Arena. 20.45. Vezeti: Hagen (norvég)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
GALATASARAY: Muslera – Eboue, Cris, Kaya, Balta – Yilmaz, Melo, Inan, Amrabat – Umut Bulut, Burak Yilmaz. Vezetőedző: Fatih Terim
BRAGA: Beto – Leandro Salino, Douglao, Vinícius, Ismaily – Custódio, Hugo Viana – Alan, Micael, Mossoró – Éder. Vezetőedző: José Peseiro

 

AZ MU KERETE
Kapusok: De Gea, Lindegaard
Védők: Büttner, Evans, Evra, Ferdinand, M. Keane, Rafael, Wootton
Középpályások: Anderson, Cleverley, Fletcher, Lingard, Nani, Powell, Tunnicliffe
Támadók: Hernández, Kagava, Rooney, Van Persie, Welbeck
A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. CFR Cluj 1 1 0 0 2–0 +2 3
2. Manchester United 1 1 0 0 1–0 +1 3
3. Galatasaray 1 0 0 1 0–1 –1 0
4. Braga 1 0 0 1 0–2 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik