Ferguson-tanmese Rooneyról, a tehenekről és a mezőről

Vágólapra másolva!
2010.10.21. 09:53
null
Ferguson: készek vagyunk játékosokat vásárolni (Fotó: Reuters)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere egy idő után megunta a Wayne Rooney-üggyel kapcsolatos kérdések özönét a sajtótájékoztatón, és megkérte a riportereket (persze jó néhány kérdés megválaszolása után), hogy beszéljenek a Bursaspor elleni meccsről (1–0) is. Ferguson csütörtökön tárgyal David Gill ügyvezetővel a távozni készülő Rooneyról.

Mint ismeretes, Wayne Rooney el akarja hagyni a Manchester Unitedet, arra hivatkozva, hogy nem látja biztosítottnak az erősítéseket és a csapat jövőjét.

„Nem olvastam a teljes Rooney-közleményt. Ma tíz órakor találkozom David Gill-lel, aki beszélt a tulajdonosokkal. Nem akarunk Rooney-sagát, hagyjuk lenyugodni az ügyet. Ha egy játékos körül forog minden, és vele foglalkozik mindenki, akkor nem végezzük jól a munkánkat. Vasárnap fontos meccsünk lesz" – mondta Ferguson, aki hozzátette: esze ágában sincs eltiltani a támadót.

A rutinos menedzser a klubsikerek ciklikusságáról is beszélt, megemlítve: volt játékosa, aki meg abban nem hitt, hogy Rooney vagy Cristiano Ronaldo klasszis lesz.

„Sosem biztos a siker egy klub életében, én azt hiszem, négyéves ciklusokban lehet a legtöbbet kihozni egy csapatból. Egynél több négyéves sikerciklusa nagyon kevés együttesnek volt. Néhány éve elkezdtük a fiatalokat fejleszteni, hisz Scholes, Giggs vagy Neville pályafutása sem tarthat örökké. Volt egy játékosom, aki akkoriban azt mondta, Rooney és Ronaldo nem elég jó. Elhiszik ezt? Ezt mondta, nem hiszi, hogy elég jók, és nem hajlandó várni, míg elég jók lesznek. Rá kellett jönnöm, hogy mivel egész életemet fiatalok között töltöm, meglátom bennük a potenciált, és az emberek többsége erre nem képes, vagy nagyon rossz az ítélete" – emlékezett vissza.

Ferguson hozzátette: kész a játékosvásárlásra. 

„Amikor itt az idő, invesztálni fogunk játékosokba. Most nyáron nem volt olyan játékos a piacon, aki pluszt hozott volna a csapatnak, illetve volt egy játékos, de ő más klubot választott, és szerintem nem is akar Angliába jönni."

MESTERMÉRLEG

Persze meccs is volt (Rooney-ügy ide vagy oda...), a Manchester United egy remek Nani-góllal győzte le a Bursasport. Mestermérleg innen, és a Rangers–Valencia meccsről (1–1).

 

Sir Alex Ferguson (Man. Utd.): – Fontos volt a győzelem, a játékosok egységesen és keményen küzdöttek, jó volt a hangulat az öltözőben. Egy kicsit jobban is nyomhattunk volna, ezért küldtem be Chicharitót. Összességében jól végeztük a dolgunkat, Nani egyre javul, és ez nagyszerű. Gyors, remek rúgótechnikája van, bátor – kezd összeállni a kép.

 

Ertugrul Saglam (Bursaspor): – Sztepanov és Ali Tandogan sérülése negatívan befolyásolta a játékunkat, ha nem kényszerülök cserékre, jobbak lettünk volna. Így nem volt bennünk elég kreativitás, nem tudtuk kihasználni a Manchester átlag alatti teljesítményét. Sajnos távolodik a csoportharmadik hely... Nagyon tapasztalatlanok vagyunk ezen a szinten, és ez megmutatkozik.

 

Walter Smith (Rangers): – Ideges kezdés után sok helyzetet dolgoztunk ki, ezzel elégedettek lehetünk. Azzal nem, hogy nem szereztük meg a három pontot, rendkívül fontos lesz a valenciai mérkőzés így. Ha úgy játszunk, mint eddig, nagy az esély. Bosszant, hogy rögzített szituációból kaptuk a gólt, ez nem megengedhető a Bajnokok Ligájában.

 

Urai Emery (Valencia): – Igazságos a döntetlen, bár győzni jöttünk. Optimisták vagyunk, jobban megismertük a Rangerst, és a visszavágón segíteni fog minket a hazai pálya. A második félidőre javultunk fel, jobban uraltuk a játékot, míg az első negyvenöt percben nagyon sok gondot okoztak a Rangers kontrái.

 BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MANCHESTER UNITED (angol)–BURSASPOR (török) 1–0
Manchester, Old Trafford. Vezette: Rocchi (olasz)
MANCHESTER UNITED: Kuszczak – Rafael, Smalling, Vidics, Evra – Carrick, Fletcher, Anderson (Hernández, 78.) – Nani, Macheda, Pak (Obertan, 71.). Menedzser: Sir Alex Ferguson
BURSASPOR: Ivankov – Tandogan (Keceli, 71.), Erdogan, Sztepanov (Öztürk, a szünetben), Vederson – Sen, Svensson, Ergic, Ipek – Insua, Yildirim (Baladin, a szünetben). Vezetőedző: Ertugrul Saglam
Gólszerző: Nani (7.)
Sárga lap: Nani (40.), Ipek (40.), Tandogan (63.), Keceli (74.)
 
RANGERS (skót)–VALENCIA (spanyol) 1–1
Glasgow, Ibrox. Vezette: Rizzoli (olasz)
Rangers: McGregor – Foster, Weir, Papac, Bugerra, Whittaker – Naismith, Edu, Weiss (Lafferty, 88.), Davis – Miller. Menedzser: Walter Smith
VALENCIA: César Sánchez – R. Costa, Mathieu, D. Navarro, Bruno – Mehmet Topal, Tino Costa (Fernandes, 76.) – Pablo, Domínguez (Soldado, a szünetben), Mata (Vicente, 85.) – Adúriz. Vezetőedző: Unai Emery
Gólszerző: Edu (34.), ill. Edu (öngól, 46.)
Sárga lap: Bugerra (39.), Adúriz (59.), Edu (66.), Weir (78.), Mata (83.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 3 2 1 2–0 +2  7
2. Rangers 3 1 2 2–1 +1  5
3. Valencia 3 1 1 1 5–2 +3  4
4. Bursaspor 3 3 0–6 –6  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik