Ferguson: Nagy árat fizettünk a hanyagságunkért

Vágólapra másolva!
2011.09.28. 11:41
Címkék
Sir Alex Ferguson szerint játékosai hanyagsága vezetett odáig, hogy a Manchester Unitednek 2–0-s vezetés után a döntetlenért kellett kapaszkodnia a második félidőben fordító Basel ellen a Bajnokok Ligája keddi játéknapján. Bár sikerült az egyenlítés, a skót szakember nem elégedett. A Benfica számára nemcsak az MU pontvesztése miatt jó hír a baseli bravúr, a portugálok a következő meccsen nem veszik fél vállról a svájci csapatot. A B-csoportban a gyenge kezdés után megtáltosodó Interen máris látszik Claudio Ranieri hatása.

MANCHESTER UNITED–FC BASEL 3–3 MANCHESTER UNITED–FC BASEL 3–3

Welbeck (hátul) és a csereként pályára lépő Berbatov 
nehezen hitte el, milyen nehéz volt pontot szerezni a Basel ellen 
(Fotó: Action Images)
Welbeck (hátul) és a csereként pályára lépő Berbatov nehezen hitte el, milyen nehéz volt pontot szerezni a Basel ellen (Fotó: Action Images)

Sir Alex Ferguson roppant önkritikusan nyilatkozott a Basel elleni mérkőzés után. A Manchester United Danny Welbeck duplájával 2–0-s vezetést szerzett, de a második félidőben a svájci együttes fordítani tudott, és csak Ashley Young hajrában szerzett gólja mentette meg a „vörös ördögöket" a még nagyobb szégyentől.

„Nem voltunk elég óvatosak, és a koncentrációnk is hagyott némi kívánnivalót maga után – ismerte be a skót szakember. – Hagytuk az ellenfelet, hogy helyzeteket alakítson ki, bár ezek közül sokat megúsztunk. A szünetben mondtam a játékosaimnak, hogy ezzel hagyjanak fel, és ébredjenek fel végre, de süket fülekre találtak a szavaim. Ez a Bajnokok Ligája: ha lazítasz, véged van!"

„Az volt a baj, hogy a hátsó alakzat tagjai nem azzal törődtek, ami a feladatuk volt, ahelyett, hogy védekeztek volna, többen is előrementek, azt hitték, nekik kell gólt szerezniük. Ám így lyukas lett a védelmünk, amire ráfizettünk. A Stoke elleni bajnokin még komolyan vették a védekezést a srácok, de kedden hanyag volt a csapat, és a Basel vártnál sokkal jobb játéka meglepett minket" – mondta Ferguson.

A két gólt szerző Welbeck roppant csalódott volt az elmaradt győzelem miatt.

„Kiválóan kezdtük a találkozót, a MU-nak az ilyen mérkőzéseket hoznia kellene. Az ellenfél játéka felgyorsult a szünet után, labdarúgói hamar felhozták a labdát. Nehéz volt ellenük futballozni így, de akkor is hoznunk kellett volna magunkat. Hiába lőttem két BL-gólt, és emiatt legszívesebben átugranám a Holdat is, ez csapatjáték, így nem lehetek boldog ma este" – szomorkodott Welbeck.

Thorsten Fink, a Basel vezetőedzője tudja, hogy az Old Traffordon a 3–3 fantasztikus eredmény, de az utolsó percben esett egyenlítő gól miatt kis telhetetlenséget érez, hiszen karnyújtásnyira volt a még nagyobb bravúr.

„Az Old Traffordot az Álmok Színházának becézik, ugye? Pazar eredmény a három három, egy szavam sem lehet, de az én legszebb álmom a győzelem volt, és nem is voltunk messze tőle. Persze az is örömmel tölt el, hogy karnyújtásnyira kerültünk a három ponttól" – mondta Fink, akit megdicsért Marko Streller, a svájciak csatára, mondván, ha a szünetben nem hiteti el a játékosokkal, hogy van keresnivalójuk, unalomba fullad a második félidő.

A meccset végül mindkét csapat 14 kapura lövéssel zárta, a labdabirtoklási arány pedig 53:47 százalékban a Basel javára dőlt el.

NEM JÁRT VOLNA BÜNTETŐ A BASELNEK – ALEX FERGUSON


OTELUL GALATI–BENFICA 0–1

A csoport másik meccsén a Benfica 1–0-ra nyert Bukarestben az Otelul Galati ellen, s bár Dorinel Munteanu, a hazaiak mestere elégedett volta fiai játékával, be kell látnia, hogy a még mindig pont nélkül álló román csapat nem elég rutinos ahhoz, hogy az ilyen mérkőzéseken pontot szerezzen.

Jorge Jesús, a Benfica mestere azt emelte ki, hogy csapata erőlködés nélkül uralni tudta a játékot, és némiképp megkönnyebbült a Basel manchesteri remeklése hallatán, hiszen szerinte így a következő két meccsen sokkal jobban figyelnek a játékosai, és nem esnek abba a hibába, mint az MU labdarúgói. Persze azt is elismerte, hogy már nem két csapatról szólnak a csoport küzdelmei, hanem háromról, az FC Basel is esélyes a továbbjutásra.

B-CSOPORT

CSZKA MOSZKVA–INTER 2–3

A B-csoportban az Inter a Moszkvában aratott 3–2-es győzelem után visszakerült a helyes kerékvágásba, ami nagyrészt Claudio Ranierinek köszönhető. A mester szerint a meccsen küzdeni tudásból jelesre vizsgázott együttese, ami biztató a közeljövőre nézve.

Az alkalmazást bemutató galéria 
megtekintéséhez     kattintson a képre!
Az alkalmazást bemutató galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

„Két oka van az örömömnek: az első félidőben mutatott játékunk és a másodikban tanúsított büszkeségünk – mondta a múlt héten elbocsátott Gian Piero Gasperini helyére kinevezett szakember, akivel első bajnokiját is megnyerte az Inter. – Annak ellenére, hogy meggyőződésem szerint csodálatos bajnokok alkotják a csapatunkat, nem szállhatunk el az elmúlt két meccs sikerétől."

A mérkőzést eldöntő találat szerzője, Mauro Zárate szerényen nyilatkozott a meccs után.

„Csak azt tettem, amire képességeim predesztinálnak. Igyekeztem mindent kihozni magamból. Készen állunk a nagy feladatokra, hiszen jó formában vagyunk csatártársaimmal, Giampaolo Pazzinivel és a két Diegóval, Forlánnal és Militóval együtt. Az Interért kell dolgoznunk, így az edzőért is" – mondta az argentin támadó.

Az Inter elnökének, Massimo Morattinak kisimult néhány ránc a homlokán a lefújás után.

„Megmutattuk, hogy nagy csapat vagyunk, és azt is, hogy kijöttünk a hullámvölgyből. Kiváló mérkőzés volt a mai, és külön örülök annak, hogy Zárate lőtte a győztes gólt. Remélem, a mai formánkat hozzuk a jövőben is."

Leonyid Szluckij, a CSZKA Moszkva orosz vezetőedzője szerint nagyon jó mérkőzést játszott csapata.

„Sajnos nem felejthetjük el az eredményt – hiába mutattunk be szép támadójátékot, három gólt is kaptunk. Elég bizonytalanul kezdtük a meccset. Jó mérkőzés volt, de számunkra egyáltalán nem jó végeredménnyel" – nyilatkozta.

TRABZONSPOR–LILLE 1–1

A csoport másik meccsén az első fordulóban Milánóban nyerő Trabzonspor a hajrában mentett pontot a Lille ellen hazai pályán. Senol Günes, a trabzoniak edzője nem tud mit kezdeni az eredménnyel, hazai pályán többet várt, de tudja, hogy nem állt messze a vereségtől a csapata. Az eltiltott Fenerbahce helyére beugró gárda a következő két meccsét a CSZKA Moszkva ellen játssza, Günes szerint egy-egy győzelem és döntetlen kiváló helyzetbe hozná együttesét a csoportkör hajrája előtt.

Rudi Garcia, a Lille edzője szerint az egyenlítés sorsszerű volt, a csapat több helyzetet is elpuskázott 1–0-s vezetése után, és ez megbosszulta magát. A francia bajnok az Interrel játszik kétszer, s ha nem sikerül bravúrt elérnie, nagy bajba kerül.

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA, 2. FORDULÓ
C-CSOPORT
MANCHESTER UNITED (angol)–FC BASEL (svájci) 3–3
Manchester, Old Trafford. Vezette: Tagliavento (olasz)
Gólszerző: Welbeck (16., 17.), A. Young (90.), ill. F. Frei (58.), A. Frei (60., 76. – a másodikat 11-esből)
OTELUL GALATI (román)–BENFICA (portugál) 0–1
Bukarest, Nemzeti Stadion. Vezette: Borbalán (spanyol)
Gólszerző: B. César (40.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Basel 2 1 1
5–4 +1 4
2. Benfica 2 1 1
2–1 +1 4
3. Manchester United 2
2
4–4 0 2
4. Otelul Galati 2

2 1–3 –2 0
B-CSOPORT
CSZKA MOSZKVA (orosz)–INTERNAZIONALE (olasz) 2–3
Moszkva, Luzsnyiki-stadion. Vezette: Thomson (skót)
Gólszerző: Dzagojev (45+3.), Vágner Love (77.), ill. Lúcio (6.), Pazzini (23.), Zárate (79.)
TRABZONSPOR (török)–LILLE (francia) 1–1
Trabzon, Hüseyin Avni Aker Stadion. Vezette: Kuipers (holland)
Gólszerző: Colman (75. – 11-–esből), ill. Sow (30.)
AZ ÁLLÁS
1. Trabzonspor 2 1 1 2–1 +1 4
2. Internazionale 2 1 1 3–3 0 3
3. Lille OSC
2 2 3–3 0 2
4. CSZKA Moszkva 2 1 1 4–5 –1 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik