Ferdinand tárt karokkal várja Cristiano Ronaldót

Vágólapra másolva!
2012.12.20. 14:54
null
A legutóbbi MU–Real-meccsen Van Nistelrooy Míchel Salgadóval küdz – a holland azóta a Realban is megfordult, <br />most nem tudja, kinek szurkoljon (Fotó: Action Images)
A Manchester United és a Real Madrid képviselői legfeljebb annak örülhetnek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolása után, hogy a legnagyobb érdeklődésre számot tartó párharc szereplői lehetnek. Ezzel azonban az is együtt jár, hogy óriási a kiesés esélye, ami a sorozat ennyire korai szakaszában mindkét klub számára kudarc lenne. De legalább José Mourinho és Sir Alex Ferguson újra együtt borozhat.

 

Manchesterben és Madridban is szomorkodhattak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének csütörtöki sorsolását követően. Bár Gary Lineker korábbi remek csatár szerint a Real példája mutatja, miért kell elsőként zárni a csoportkört, Manchesterben ez az eszmefuttatás nem sokakat vigasztalt.

„Mindenki jobban örült volna annak, ha ez a párosítás a sorozat későbbi szakaszára marad, de talán elmondhatjuk, hogy a miénk kiemelkedik a nyolcaddöntő érdekes párosításaiból is – mondta John Alexander, a Manchester United főtitkára. – Ha a két klub gazdag közös történelmében kutakodunk, kevés nekünk kedvező eredményt találunk. Ám az egyetlen alkalom, amikor legyőztük a Realt, abban a szezonban volt, amikor a döntőt a Wembleyben rendezték, és meg is nyertük.”

Alexander az 1967–1968-as Bajnokcsapatok Európa-kupájára utalt vissza, amelynek elődöntőjében 1:0-s MU-győzelmet 3:3-as döntetlen követett, majd az angol csapat a fináléban 4:1-re felülmúlta a Benficát.

EDDIG MADRID-FÖLÉNY
A két klub eddig négyszer találkozott egymással Európa legelőkelőbb klubsorozatában, háromszor a Real örült. A csapatok összecsaptak az 1956–57-es BEK elődöntőjében (a Real 3:1, 2:2-vel jutott a fináléba), az 1968-as BEK-elődöntőben (itt az MU lépett tovább, 1:0, 3:3-mal), az 1999–2000-es BL-negyeddöntőben (0–0, 2–3 az MU szempontjából) és a 2002–2003-as negyeddöntőben (a Real 3–1, 3–4 után jutott be az elődöntőbe).

A madridiakat Emilio Butragueno, a klub korábbi játékosa és jelenlegi igazgatója képviselte a nyoni sorsoláson. A futballpályán Keselyűként ismert elöljáró szerint a két fantasztikus mérkőzésen túl több apró részlet miatt is érdemes lesz figyelni a párharcot: a két vezetőedző barátsága és Cristiano Ronaldo különösen fontos összekötő kapocs.

„A szurkolók elégedettek lehetnek, nagy meccseket fognak látni. A két klub nagyon jó kapcsolatot ápol egymással, de tudjuk, hogy nehéz lesz, hiszen dörzsölt menedzsere van a Unitednek, erős kézzel tartja össze csapatát. De mi vagyunk a Real Madrid, mindent megpróbálunk, és fel fogunk nőni a feladathoz” – mondta Butragueno.

Az igazgató kitért rá, hogy Cristiano Ronaldo 2009-ben éppen a Manchester Unitedtől szerződött Madridba, és most visszatér korábbi BL-győztes csapatához.

„Biztosan különleges párharc lesz ez Cristiano számára, érdekes lesz a visszatérése az Old Traffordra, de profiként fog viselkedni, és mindent megtesz a Real továbbjutásáért – mondta Butragueno, majd a korábban többször együtt borozó Sir Alex Ferguson és José Mourinho kapcsolatára is kitért. – Sir Alex és José jóban vannak, tisztelik egymást. Josról sok mindent hallani, de elégedettek vagyunk vele, élő szerződése van nálunk, és neki is az a célja, hogy büszkévé tegye a szurkolókat.”

Cristiano Ronaldo előtt David Beckham és Ruud van Nistelrooy is az Old Traffordról szerződött a Bernabéuba. Az aktív játékot az idén abbahagyó holland csatár a Manchester Unitednél 2001 és 2006, a Real Madridnál 2006 és 2010 között profiskodó, idén visszavonuló futballsztár nem tudja eldönteni, melyiknek szurkoljon a két klub Bajnokok Ligája nyolcaddöntőbeli összecsapásán.

Rio Ferdinand várja vissza Cristiano Ronaldót
Rio Ferdinand várja vissza Cristiano Ronaldót

„United vagy Madrid... Melyiket szeretném továbbjutóként látni? Mindkét csapatért kitettem a szívem a pályára, és mindkettőre nagyon büszke vagyok. Lehetetlen eldönteni, nyerjen a jobb!” – írta a 36 éves holland a Twitteren.

Van Nistelrooy 60 góljával minden idők második legjobb BL-gólszerzője, aki három idényben lett a sorozat gólkirálya – ám BL-t sohasem nyert, a Real sikeres időszakában (2002-ben nyert eddig utoljára BL-t) a Unitednél játszott, de Sir Alex Fergusonék 1999-es diadalakor még, a 2008-as győzelemkor már nem volt az Old Traffordon.

Rio Ferdinand, az MU védője azt írta a Twitterre: „Igen, jön a Madrid! Micsoda két meccs lesz! Cristiano, testvérem, hamarosan látjuk egymást!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik