Európai Szuperkupa: 2100 bajor szurkoló indulhat útnak, de...

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.20. 14:19
null
Hansi Flick nem ért egyet a Szuperkupa-meccs nézők előtti rendezésével (Fotó: AFP)
Körülbelül 2100 szurkoló szeretné elkísérni a Bayern München labdarúgócsapatát Budapestre, a Sevilla elleni csütörtöki európai Szuperkupa-mérkőzésre.

Az aktuális adatról Karl-Heinz Rummenigge, a bajor klub elnöke számolt be vasárnap a Sky tv-csatornán.

„A drukkereknek kötelezően rendelkezniük kell negatív koronavírusteszttel” – hangsúlyozta a Bajnokok Ligája-győztes egyesület vezetője. A csapat szimpatizánsai hétfőn és kedden ellenőriztethetik magukat a klub költségén.

A Bayern München vezetőedzője, Hans-Dieter Flick nem ért egyet a meccs megrendezésével, miután a Robert Koch országos közegészségügyi intézet járványügyi szempontból rizikós területnek minősítette Magyarországot.

„Ez is olyan dolog, amit az ember nem teljesen ért. De nem mi hozzuk a döntéseket, hanem mások" – utalt a szakember az UEFA-ra.

Az európai Szuperkupa-mérkőzés csütörtökön 21 órakor kezdődik a Bayern München és az Európa-liga-győztes Sevilla FC csapatai között. A koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az UEFA versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket. A Puskás Aréna nézőtéri kapacitásának harminc százalékát lehet kihasználni, ez 20 ezer nézőt jelent.

Mind a két csapat részére 3000 jegyet biztosított az UEFA, s a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből. A Sevilla 2500 jegyet visszamondott, és bejelentette, hogy csak 500 szurkolója kíséri el a csapatot Budapestre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik